Import produse

Adaugarea produselor

Importul de produse iti permite introducerea in Okazii.ro a unui numar nelimitat de produse cu un efort minim.
Importul de produse in Okazii.ro se realizeaza prin intermediul unui feed de tip XML.
Pentru introducerea produselor in Okazii.ro trebuie sa urmeazi cei patru pasi ai sectiunii “Import produse”:

1. Selecteaza optiunea “Import automat
2. Adauga URL-ul feed-ului si seteaza optiunile de actualizare
3. Alege modalitati de livrare si plata pentru produsele tale
4. Fisierul este trimis automat spre import

Setari standard pentru toate listarile care se fac la momentul configurarii importului:

– Asocierea categoriei Okazii
– Durata listarilor
– Repunerea produselor in vanzare
– Livrare
– Plata
– Starea produsului
– Forum

Feed URL

Importul automat prin intermediul feed-ului ofera posibilitatea de a defini la nivel global sau individual, pentru fiecare produs in parte, o serie de atribute specifice respectivelor produse (marime, culoare, diagonala, capacitate etc), dar si informatii care sunt strict legate de starea produsului, metodele de livrare sau plata, conditii de retur si alte aspecte relevante pentru activitatea de comert.

Vei putea lista oricate produse doresti, simultan, in doar cateva minute. Trebuie doar sa urmezi pasii indicati de noi in continuare.

Crearea feed-ului trebuie sa continta:

–  ID-ul articolului <UNIQUEID>
– Denumirea produsului <TITLE>
– Categoria din magazinul tau <CATEGORY>
– Descrierea produsului <DESCRIPTION>
– Moneda  <CURRENCY>
– Pretul produsului <PRICE>
– Cantitatea <AMOUNT>
– Link-ul fotografiei <URL>

Daca site-ul tau este dezvoltat pe o platforma standard de e-commerce, iti putem pune la dispozitie scripturi pentru generarea automata a fisierului de import.
Scripturile poti fi descarcate din sectiunile Panou de control > Scripturi feed respectiv Import produse.
Scripturile furnizate de catre Okazii.ro trebuie uploadate in directorul radacina al site-ului tau. La majoritatea furnizorilor de servicii de gazduire acest director se numeste public_html.

In pasul urmator, se alcatuieste URL-ul feed-ului din denumirea site-ului si denumirea fisierului.
Exemplu: http://www.siteultau.ro/denumire_script.php

In situatia in care scriptul nu functioneaza, asigura-te ca nu exista nicio limitare pe serverul tau, de tipul unor eventuale restrictii in fisierul .htaccess.
Scriptul este livrat in mod gratuit si functioneaza pe majoritatea platformelor de acest tip, indiferent de versiune.
In cazul in care nu esti multumit de rezultatul scriptului sau acesta nu functioneaza corect, ai posibilitatea sa urmezi instructiunile din manualul de Import XML si sa iti creezi propriul script de feed.

Automat

In cazul importului automat detectarea platformei pe care o folosesti se va realiza in mod automat.
In prezent, conectorul Okazii.ro este compatibil cu urmatoarele plaftforme: OpenCart, Magento si WooCommerce.
Pentru a folosi acest tip de import, este necesar sa descarci si sa instalezi conectorul in directorul radacina al platformei, apoi sa introduci adresa magazinului tau. Feed-ul si detectia platformei se vor realiza in mod automat.

Manual

O alta modalitate de import este fisierul XLS.
Exemplul si instructiunile pot fi descarcate din adminul de magazin, sectiunea “Import produse”.
Incarea produselor se realizeaza folosind optiunea “Import manual” si urmand pasii indicati de sistem.

In cazul abonamentelor de tip PRO este necesara incheierea unui contract pentru a putea realiza importul de produse.

Click aici pentru a descarca fisierul de import.

Modificarea produselor

Modificarea produselor se realizeaza prin schimbarea detaliilor din fisierul de import. In cazul produselor puse manual in vanzare, este necesara parcurgerea pasilor de configurare (editarea produsului).

In cazul importului automat, actualizarea se face zilnic. Pentru a modifica una dintre setarile realizate la import, este necesara parcurgerea pasilor de configurare din sectiunea Panou de control – Actualizari.

Pentru a inchide imediat un produs folosind importul, in campul de cantitate se va seta valoare 0. Aceasta modificare va fi urmata de un import manual folosind optiunea “Porneste actualizarea acum”, avand activa optiunea “Elimina din Okazii produsele care nu apar in feed”.

In situatia in care ai si produse listate manual in magazin, acestea vor fi sterse, fara posibilitate de recuperare, la activarea optiunii “Elimina din Okazii produsele care nu apar in feed” .

Pentru o actualizare cu succes a informatiilor din feed, este indicat sa ai activa aceasta optiune in permanenta. De asemenea, este recomandat ca produsele care nu sunt in fisierul de import sa fie listate in contul simplu de utilizator.

La expirarea abonamentului, toate produsele sunt mutate in contul simplu de utilizator, nu vor fi actualizate automat si se va retine taxa de listare fara reducere (0.01 EUR).

Sincronizarea  categoriilor

Dupa primul import, este necesar sa accesezi  sectiunea “Administrare catalog > Categorii magazin Okazii” din admin-ul de magazin si sa creezi categorii de produse.

Dupa crearea categoriilor din magazin, acceseaza  optiunea “Categorii feed” si asociaza categoria din feed cu cea din magazin si cu categoria corecta din catalogul Okazii.ro.

Dupa ce ai asociat toate categoriile, realizezi un import manual pentru actualizarea informatiilor si listarea articolelor in  magazinul tau.
Importul se realizeaza accesand sectiunea Panou de control – Actualizare

Daca doresti modificarea unora dintre asocierile facute, poti alege optiunea “Editeaza” care redeschide caseta de selectie a categoriei asociate.
Daca dupa configurarea importului automat introduci in feed-ul URL produse din categorii noi, care necesita asociere, acestea  vor fi adaugate in magazin dupa ce parcurgi inca o data pasii de import si  asociezi categoriile noi.

Detalii produse

Detalii sunt reprezentate de setari referitoare la: Durata, Repunere in vanzare, Livrare, Plata, Starea produsului si Forum, identice cu cele de la punerea manuala in vanzare, cu deosebirea ca aceste setari se aplica in mod simultan pentru toate produsele din feed-ul URL si se vor salva dupa o actualizare a fisierului de import.

Daca un feed are setari aditionale pe produs in fiecare <AUCTION> si acestea sunt valide, atunci valorile acestor setari suprascriu valorile din tagul <SETTINGS> (in cazul in care acest tag exista). De asemenea, vor suprascrie valorile setate in pagina „ Detalii produs” din admin-ul de magazin.

Daca exista tagul <SETTINGS> si nu exista setari pe <AUCTION> , iar valorile din <SETTINGS> sunt valide, atunci  aceste valori suprascriu valorile din pagina “Detalii produs” din admin-ul de magazin.

Daca nu exista in feed niciuna dintre situatiile de mai sus, se folosesc informatiile din pagina „Detalii produs”.

Download manual import

Romana
English

Informatiile au fost utile?
DaNu

Ai nevoie de mai multe informatii? Contacteaza-ne