Despre calificative

Scopul calificativelor

Calificativele sunt instrumente dedicate potenţialilor cumpărători de pe Okazii.ro pentru a lua decizii informate cu privire la tranzacţiile pe care doresc să le realizeze. Înainte de a cumpăra un produs, utilizatorii pot verifica reputaţia unui vânzător prin numărul de calificative primite, rezultate în urma tranzacţiilor.

Ce este un calificativ?

Calificativul este unitatea de măsură pentru succesul unei tranzacții online pe Okazii.ro si se acordă la finele unei tranzacții de către cei doi parteneri de tranzacţie.

Calificativul general este listat de Okazii.ro astfel: orice calificativ pozitiv duce la o creştere a calificativului general cu un punct, orice calificativ negativ micşorează calificativul general cu un punct. Calificativele neutre nu influenţează calificativul general.

Dacă o vânzare de tip Standard sau Mokazie cu oferte este ştearsă, vânzătorul va primi în mod automat un calificativ negativ din partea sistemului. Dacă o vânzare de tip Instant are înregistrate oferte și este ştearsa vânzătorul nu va primi un calificativ negativ.

Este interzisă orice acţiune de subminare a integrităţii sistemului de calificative. Conform Termenilor și Condiţiilor Okazii.ro, dacă un utilizator acumulează un calificativ general de -3 (minus trei), contul acestuia va fi blocat definitiv și nu va mai putea cumpăra sau vinde.

De asemenea, conform Termenilor și Condiţiilor Okazii.ro, dacă un utilizator va primi 3 calificative negative din poziţia de cumpărător, de la 3 vânzători diferiţi, într-un interval de 30 de zile, contul acestuia va fi blocat definitiv deoarece nu se respectă reglementările Okazii.ro.

Modul de funcționare a sistemului de calificative

Calificativul reprezintă unitatea de măsura pentru succesul unei tranzacții încheiate prin intermediul Okazii.ro. Acesta definește seriozitatea unui utilizator și poate avea un rol important în decizia de achizitionare a unui produs.

După finalizarea oricărei tranzacții atât vânzătorul cât și cumpărătorul pot acorda un calificativ celuilalt și pot adauga un scurt comentariu referitor la modul cum a decurs vânzarea respectivă.

Modul în care se acordă calificativele

Calificativele pot fi acordate imediat după finalizarea unei tranzacții accesând secțiunea Contul meu/Calificative/Calificative de acordat sau direct prin intermediul e-mail-ului de informare primit de la Okazii.ro.

Informatiile au fost utile?
DaNu

Ai nevoie de mai multe informatii? Contacteaza-ne