Articole interzise

Noi suntem aici pentru a v─â ajuta, dar ├«n cele din urm─â dumneavoastr─â sunte╚Ťi r─âspunz─âtori ca v├ónzarea sau cump─ârarea unor articole prin platforma noastr─â s─â fie permis─â ╚Öi ne├«ngr─âdit─â de vreo prevedere legal─â. Pentru a cunoa╚Öte dac─â articolul dumneavoastr─â se afl─â sau nu ├«ntre obiectele interzise accesa╚Ťi Politica de Listare.

Pentru a v─â furniza mai multe detalii, am anexat aici o lista cu articolele interzise de lege. Va atragem aten╚Ťia c─â lista nu este complet─â ╚Öi c─â se actualizeaza din timp ├«n timp.

Articolele listate mai jos nu pot face obiectul licita╚Ťiei noastre:

1. orice articol care este interzis sau strict reglementat de lege. Aceste articole includ, f─âr─â a se limita la: arme de foc, muni╚Ťie, artilerie; artificii sau dispozitive pirotehnice; otr─âvuri, narcotice, steroizi sau alte substan╚Ťe aflate sub control (exemplu: cele eliberate pe baz─â de prescrip╚Ťie medical─â); articole radioactive, flori de min─â.

2. articole care pot fi de╚Ťinute numai de Guvern;

3. fiin╚Ťe omenesti sau p─âr╚Ťi ale corpului uman;

4. bunuri furate sau provenite din infractiuni;

5. bani și ștampile false;

6. ac╚Ťiuni, obliga╚Ťiuni, alte valori mobiliare c├ót ╚Öi h├órtii de valoare;

7. valut─â (cu excep╚Ťia celor numismatice);

8. echipament electronic și alte dispozitive tehnice speciale a căror vânzare sau posesie este ilegală ori se afla sub reglementari severe;

9. documente guvernamentale de identificare oficial─â sau alte permise;

10. orice altfel de articol care incalc─â legea sau morala.

11. Articole poten╚Ťial ilegale care pot ├«nc─âlca drepturi de autor, drepturi conferite de m─ârci comerciale sau alte drepturi de proprietate intelectual─â.
Acestea pot fi prohibite ├«n anumite condi╚Ťii:

– drepturi de autor, m─ârci comerciale, licen╚Ťe, brevete sau alte drepturi exclusive;

– jocuri pe computer;

– drepturi de proprietate intelectual─â sau orice alt produs protejat de asemenea drepturi;

– software pentru PC-uri.

12. comercializarea/punerea ├«n v├ónzare a codurilor de alimentare prin SMS pentru conturile de╚Ťinute ├«n cadrul Okazii.ro. Acestea au caracter unic ╚Öi personal fiind netransmisibile.

13. orice drog, inclusiv drogurile de risc sau drogurile de mare risc, plante, substan╚Ťe, preparate stupefiante sau psihotrope a c─âror cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, prepaaflayrare, transformare, oferire, punere ├«n v├ónzare, v├ónzare, distribuire, livrare cu orice titlu, trimitere, transport, procurare, cump─ârare, de╚Ťinere ori alte opera╚Ťiuni privind circula╚Ťia sunt interzise prin lege sau sunt supuse unor reglement─âri speciale.

14. credit pentru reîncărcarea cartelelor de telefonie mobilă

Acorda╚Ťi aten╚Ťie articolelor promo╚Ťionale ce nu pot fi v├óndute ├«nainte de lansarea oficial─â c─âtre public. Prin lansarea c─âtre public ├«n╚Ťelegem distribu╚Ťia comercial─â autorizat─â a acestor produse. Nu ave╚Ťi voie sa vinde╚Ťi produse contraf─âcute ╚Öi produse “pirat”.

Men╚Ťiuni legale privind articole purt─âtoare de drepturi de autor:
Utilizarea acestui site presupune acceptarea de c─âtre to╚Ťi utilizatorii site-ului a obliga╚Ťiei de a nu aduce nicio atingere ├«n niciun mod drepturilor de autor ale unor ter╚Ťe persoane, prev─âzute de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor ╚Öi drepturile conexe.
├Än consecin╚Ť─â, utilizarea acestui site presupune acceptarea de c─âtre to╚Ťi utilizatorii site-ului a obliga╚Ťiei de a nu posta pe site anun╚Ťuri privind v├ónzarea oric─âror bunuri ob╚Ťinute prin reproducerea integral─â sau par╚Ťial─â, direct─â ori indirect─â, temporar─â sau permanent─â, prin orice mijloace ╚Öi sub orice form─â a operei, ori privind distribuirea operei care face obiectul dreptului de autor.
De asemenea, utilizarea acestui site presupune c─â to╚Ťi utilizatorii site-ului declar─â expres c─â anun╚Ťurile postate pe site nu aduc nicio atingere ├«n niciun mod drepturilor de autor ale unor ter╚Ťe persoane, iar administratorul site-ului nu are nicio responsabilitate pentru ├«nc─âlcarea ├«n orice mod a acestor drepturi de c─âtre utilizatorii site-ului.

Potrivit art. 139 ind. 6 alin. (6) din Legea nr. 285/2004 pentru modificarea ╚Öi completarea Legii nr. 8/1996, “├«nchirierea de m─ârfuri pirat sau dispozitive pirat de control al accesului, precum ╚Öi oferirea spre v├ónzare sau ├«nchiriere a acestora prin anun╚Ťuri publice ori prin mijloace electronice de comunicare constituie infrac╚Ťiune ╚Öi se sanc╚Ťioneaz─â cu ├«nchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amend─â de la 5.000 RON la 30.000 RON.”
├Änc─âlcarea ├«n orice mod a obliga╚Ťiilor mai sus men╚Ťionate de c─âtre oricare dintre utilizatorii site-ului atrage de ├«ndat─â dreptul administratorului site-ului de a restric╚Ťiona accesul respectivilor utilizatori pe site, precum ╚Öi obliga╚Ťia respectivilor utilizatori de a ├«nceta de ├«ndat─â utilizarea ├«n orice mod a site-ului.
Articolele ├«ndoielnice pot fi listate ├«n anumite condi╚Ťii legale: ex. Licen╚Ťe, permise etc.
Dac─â pune╚Ťi ├«n v├ónzare un articol noi ├«n╚Ťelegem c─â sunte╚Ťi autoriza╚Ťi s─â ├«l vinde╚Ťi. Deci dumneavoastr─â sunte╚Ťi ├«n ultim─â instan╚Ť─â responsabili s─â v─â asigura╚Ťi c─â ave╚Ťi toate acredit─ârile necesare.

Politica privind încălcarea regulilor

├Än cazul ├«n care: (a) Dvs. ├«nc─âlca╚Ťi Termenii si Condi╚Ťiile noastre, Acordul de Utilizare.
Emitem un avertisment daca sunte╚Ťi la prima ├«nc─âlcare a regulamentului
V─â suspend─âm temporar pentru 7 de zile dac─â sunte╚Ťi la a doua ├«nc─âlcare a regulamentului
V─â anulam calitatea de membru ╚Öi v─â refuz─âm serviciile noastre dac─â a╚Ťi ├«nc─âlcat regulamentele de trei ori

În cazul în care calificativul Dvs. este mai mic sau egal cu -3 (minus trei) vă putem suspenda temporar sau vă putem anula calitatea de membru.

├Än afara celor precedente, putem s─â v─â suspend─âm sau anul─âm calitatea de membru dac─â a╚Ťi ├«nc─âlcat Termenii ╚Öi Condi╚Ťiile, Acordul de Utilizare sau orice alte documente ├«ncorporate prin referin╚Ťe.

Noi v─â putem suspenda temporar sau anula calitatea de membru dup─â ce am analizat toate comentariile sau obiec╚Ťiile Dvs.

Acest document este ├«ncorporat prin referin╚Ťa ├«n Acordul de Utilizare.
Putem amenda aceasta politică oricând prin afișarea termenilor respectivi pe site-ul nostru.