Termeni ╚Öi Condi╚Ťii

Premise
Acord de utilizare

1. Statutul licita╚Ťiei noastre pe Internet.

1.1. Clauze generale.

1.2. Statutul ╚Öi responsabilitatea Organizatorului privind tranzac╚Ťile realizate prin intermediul s─âu.

1.3. Siguran╚Ťa tranzac╚Ťiilor Dvs. ╚Öi eventualele riscuri.

1.4. Politica de informare a Organizatorului și atitudinea Dvs. referitor la această politică.

2. Utilizatorii serviciilor acestei licita╚Ťii pe Internet ╚Öi statutul lor.
3. Taxele pentru serviciile furnizate de noi.
4. Regulile de utilizare a serviciilor furnizate de noi.

4.1. Utilizator Verificat.

4.2. Respectarea principiului ├«ncrederii de c─âtre utilizatorii serviciilor de licita╚Ťie pe Internet.

4.3. Articolele interzise la vânzare sau cumpărare și articolele cu regim special.

4.4. Consecin╚Ťele actelor neautorizate la licita╚Ťia noastr─â pe Internet.

4.5. Comentariile Dvs. ╚Öi comentariile privitoare la ac╚Ťiunile Dvs. Sistemul de feedback. Sistemul de calificative.

4.6. Obliga╚Ťiile v├ónz─âtorului.

4.7. Obliga╚Ťiile cump─âr─âtorului.

4.8. Comunicare între utilizatori.

4.9. Restrictii ale valorilor produselor

5. Serviciul Magazine Okazii.ro

5.1 Import automat

6. Serviciul Garantia de Livrare

6.1 Termeni utilizati in cadrul regulamentului

6.2 Principiile de functionare a serviciului Garantia de Livrare

6.2.1 Conditiile initiale

6.2.2 Raspunderea partilor implicate

6.2.3 In calitate de vanzator, utilizatorul are urmatoarele obligatii

6.2.4 In calitate de cumparator, utilizatorul are urmatoarele obligatii

6.3 Rolul Okazii.ro si al serviciului de curierat

6.3.1 Okazii.ro si serviciul ÔÇ×Garantia de LivrareÔÇŁ

6.3.2 Rolul furnizorului de servicii de curierat agreate

6.4 Sistemul de plata pentru serviciul Garantia de Livrare

6.5 Sanctiuni

6.6 Prevederi finale

7. Serviciul ÔÇ×Garan╚Ťia de livrareÔÇŁ pentru orice modalitate de livrare
8. Plata cu cardul
9. Informa╚Ťiile furnizate de Dvs. licita╚Ťiei noastre, drepturile ╚Öi obliga╚Ťiile Dvs.
10. Not─â de informare privind protectia datelor cu caracter personal.
11. Accesul la licita╚Ťia noastr─â ╚Öi interven╚Ťia ├«n activitatea acesteia.
12. Responsabilitatea în cazul încălcării termenilor acestui acord.
13. Sistemul de garan╚Ťii.
14. Alte tipuri de tranzac╚Ťion─âri.
15. Clauze finale.

├Äncep├ónd cu data de 1 august 2015, toate drepturile ┼či obliga┼úiile stabilite de prezentul acord de utilizare ├«n favoarea, respectiv ├«n sarcina Netbridge Services S.R.L., au fost preluate integral de Bitfactor S.R.L. ├Äncep├ónd cu aceast─â dat─â, administratorul site-ului Okazii.ro este Bitfactor S.R.L.


Premise

Dup─â cum reiese mai departe, acest acord se aplic─â site-ului nostru www.okazii.ro adres─â la care se desf─â╚Öoar─â licita╚Ťia noastr─â pe Internet (numit─â de acum ├«nainte “aceasta licita╚Ťie pe Internet” sau “licita╚Ťia noastr─â pe Internet”).

Acest acord de utilizare (numit de acum ├«nainte “prezentul acord”) con╚Ťine reguli obligatorii aplicabile oric─ârei persoane care utilizeaz─â serviciile noastre de licitatie pe Internet.

Prezentul acord intr─â in vigoare imediat dup─â ce a╚Ťi confirmat acceptarea termenilor printr-un click pe tasta “Accept” (de acum ├«nainte “tasta Accept”) ce se afla ├«n josul paginii de ├«nregistrare. Orice persoan─â care va dori sa utilizeze serviciile noastre de licitatie pe Internet nu va avea dreptul de a folosi aceste servicii fara sa-si dea acordul pentru acceptarea prezentului acord. Acceptarea acestui acord, va obliga s─â respecta╚Ťi termenii stabili╚Ťi de Organizatorul acestei licita╚Ťii pe Internet (numit de acum ├«nainte “Organizatorul acestei licita╚Ťii pe Internet” sau “Noi”.

├Än eventualitatea ├«n care nu accepta╚Ťi noii termeni ai prezentului acord, ave╚Ťi dreptul de a-l refuza ├«n mod unilateral, caz ├«n care pierde╚Ťi automat dreptul de a utiliza serviciile licita╚Ťiei noastre pe Internet.

├Än cazul ├«n care totu╚Öi continua╚Ťi s─â utiliza╚Ťi serviciile site-ului nostru ╚Öi dup─â modificare, acest lucru ├«nseamn─â c─â a╚Ťi acceptat pe deplin termenii prezentului acord, inclusiv modific─ârile survenite.
Dac─â ave╚Ťi nel─âmuriri cu privire la con╚Ťinutul prezentului acord, obliga╚Ťiile prevazute de acesta sau orice alte ├«ntrebari referitoare la opera╚Ťiile desf─â╚Öurate ├«n cadrul licita╚Ťiei pe Internet, pute╚Ťi ├«ntreba la adresa de mail suport@okazii.ro.


Acord de utilizare

1. Statutul licita╚Ťiei noastre pe Internet.

1.1. Clauze generale.
1.1.1. Licita╚Ťia noastra pe Internet este un serviciu oferit de c─âtre Organizator, serviciu care are la baza o combina╚Ťie de programe informatice, o platforma de tranzac╚Ťii on-line, prin intermediul c─âruia to╚Ťi cei care au acces la acest serviciu (daca au acceptat prezentul acord) pot vinde sau cump─âra diferite articole, ├«n conformitate cu termenii ╚Öi condi╚Ťiile de mai jos.
1.1.2. Termenul “licita╚Ťie pe Internet” este folosit ├«n prezentul acord ╚Öi ├«n alte rubrici ale site-ului numai din comoditate ╚Öi nu trebuie interpretat ├«n sensul termenilor juridici “ofert─â” sau “licita╚Ťie”.
1.1.3. Termenii “licita╚Ťie”, “licita╚Ťie pe Internet” sau oricare al╚Ťi termeni referitori la licita╚Ťie sunt folosi╚Ťi ├«n prezentul acord ╚Öi ├«n alte rubrici ale site-ului numai pentru facilitarea exprim─ârii, astfel c─â nu trebuie interpreta╚Ťi ├«n sensul lor juridic ╚Öi nu nu li se pot atribui efectele juridice corespunzatoare acestor termeni. De asemenea, termenii “cump─ârare”, “v├ónzare”, “v├ónzare-cump─ârare”, “cump─âr─âtor”, “v├ónz─âtor”, “pre╚Ť”, “marf─â”, “comer╚Ť” sau al╚Ťi termeni deriva╚Ťi sau sinonimi, nu trebuie interpreta╚Ťi ├«n oricare din sensurile urm─âtoare:

a) c─â Organizatorul ar avea statutul de intermediar, mandatar sau comisionar, av├ónd obliga╚Ťii contractuale fa╚Ť─â de acele persoane care negociaz─â sau ├«ncheie contracte de v├ónzare-cump─ârare;

b) c─â Organizatorul licita╚Ťiei pe Internet realizeaza opera╚Ťiuni de comer╚Ť sau de cump─ârare prin intermediul acestei licita╚Ťii (cu excep╚Ťia licita╚Ťiilor caritabile care au un statut aparte precum ╚Öi a oric─âror alte excep╚Ťii prev─âzute ├«n Termeni ╚Öi condi╚Ťii);

c) c─â Organizatorul licita╚Ťiei pe Internet promoveaz─â ├«n orice mod produsele sau serviciile v├ónz─âtorului sau cump─âr─âtorului.

1.2. Statutul ╚Öi responsabilitatea Organizatorului acestei licita╚Ťii pentru tranzac╚Ťiile ├«ncheiate cu ajutorul s─âu.
1.2.1. Organizatorul este r─âspunz─âtor pentru men╚Ťinerea ├«n stare de func╚Ťionare a licita╚Ťiei pe Internet, except├ónd cazurile de for╚Ťa major─â. Prin caz de for╚Ť─â major─â se ├«n╚Ťelege un eveniment imprevizibil ╚Öi inevitabil, aflat ├«n afara controlului Organizatorului. Sunt considerate evenimente de for╚Ť─â major─â, f─âr─â a se limita la acestea, evenimente ca r─âzboiul, revolu╚Ťia, embargoul, cutremurul, grav atac terorist, inunda╚Ťia, incendiul, atacuri informatice grave ori defec╚Ťiuni grave ├«n func╚Ťionarea re╚Ťelei de internet, greva si ├«ncetarea nelegal─â a lucrului, emiterea de c─âtre o autoritate competent─â a unui ordin sau a oric─ârui act cu caracter obligatoriu care ├«mpiedic─â desf─â╚Öurarea activit─â╚Ťii Organizatorului.
1.2.2. Organizatorul nu este implicat ├«n nicio rela╚Ťie juridic─â preferen╚Ťiala cu persoanele care negociaz─â sau au ├«ncheiat o tranzac╚Ťie de v├ónzare-cump─ârare rezultat─â ca urmare a utiliz─ârii sitului nostru, cu excep╚Ťia licita╚Ťiilor caritabile care au un statut special
1.2.3. Organizatorul nu va fi r─âspunz─âtor pentru situa┼úiile ├«n care func┼úionarea licita┼úiei pe internet nu va fi posibil─â din cauze independente de voin┼úa sa, cum ar fi, dar f─âr─â a ne limita la: nefunc┼úionarea re┼úelelor de internet ┼či / sau energie electric─â datorate culpei furnizorilor, orice alte probleme de ordin tehnic care se afla ├«n afara controlului Organizatorului, culpa Utilizatorului etc. Organizatorul nu va r─âspunde pentru orice fel de daune, pierderi de profit, c├ó┼čtiguri nerealizate ┼či / sau nefructificarea unor oportunit─â┼úi de afaceri sau orice alte pierderi suferite de Utilizatori ┼či / sau ter┼úe persoane din cauza motivelor enumerate cu titlu exemplificativ mai sus.
1.2.4. ├Än spe╚Ť─â, noi nu suntem implica╚Ťi ├«n procesele de negociere, de ├«ncheiere sau realizare a vreunei tranzac╚Ťii, ├«n care Dvs. a╚Ťi putea fi parte, ╚Öi nu suntem responsabili de niciuna dintre ac╚Ťiunile dvs. sau de ac╚Ťiunile unei ter╚Ťe p─âr╚Ťi care are datorii fa╚Ť─â de Dvs. incluz├ónd datoriile provenite din folosirea licita╚Ťiei noastre. Cand folosi╚Ťi situl nostru, Dvs. ╚Öi cel cu care negocia╚Ťi sau ├«ncheia╚Ťi o tranzac╚Ťe de v├ónzare-cump─ârare, sunte╚Ťi pe deplin responsabili de procesul negocierilor, de coordonarea tranzac╚Ťiei ╚Öi de realizarea ei. Noi nu avem nicio autoritate de a ac╚Ťiona ca reprezentan╚Ťi ai v├ónz─âtorului sau ai cump─âr─âtorului (fie poten╚Ťiali, fie reali). Av├ónd ├«n vedere c─â negocierile ╚Öi ├«ncheierea tranzac╚Ťiei au loc ├«ntre utilizatori, Organizatorul nu este ╚Öi nu poate fi, in niciun mod ╚Öi ├«n nicio masura, implicat ├«n orice diferende, litigii judiciare ╚Öi/sau extrajudiciare care pot interveni ├«ntre v├ónz─âtor ╚Öi cump─âr─âtor, cu excep╚Ťia licita╚Ťiilor caritabile.
1.2.5. Organizatorul ofer─â suport Utilizatorilor prin furnizarea serviciului ÔÇ×Asisten┼ú─â clien┼úi Okazii.roÔÇŁ, at├ót prin intermediul num─ârului de telefon sau al adresei de email indicate ├«n site, c├ót ┼či prin intermediul sistemului interactiv de conversa┼úie pus la dispozi┼úia Utilizatorului de Organizator. Organizatorul ├«┼či rezerv─â dreptul de a refuza sau ├«ntrerupe un apel sau o comunicare de orice fel cu Utilizatorii care deturneaz─â serviciul ÔÇ×Asisten┼ú─â clien┼úi Okazii.roÔÇŁ de la scopul pentru care acesta le-a fost pus la dispozi┼úie. Cu titlu de exemplu, enumer─âm urm─âtoarele motive care ar putea s─â conduc─â la refuzul furniz─ârii serviciului ÔÇ×Asisten┼ú─â clien┼úi Okazii.roÔÇŁ: h─âr┼úuirea sau amenin┼úarea reprezentan┼úilor Organizatorului, folosirea unui limbaj / ton inadecvat, agresivitatea, limbajul obscen etc.

1.3. Siguran╚Ťa tranzac╚Ťiilor Dvs. ╚Öi eventualele riscuri.
1.3.1. Organizatorul acestei licita╚Ťii nu verific─â, nu urm─âre╚Öte ╚Öi nici nu controleaz─â articolele puse ├«n v├ónzare la licita╚Ťia sa. Organizatorul acestei licita╚Ťii pe Internet nu verific─â, nu urm─âre╚Öte ╚Öi nici nu controleaz─â utilizatorii individuali ai licita╚Ťiei. Organizatorul nu poart─â nicio r─âspundere pentru articolele oferite spre v├ónzare la licita╚Ťie.
1.3.2. Astfel, noi nu putem de╚Ťine controlul asupra propriet─â╚Ťilor utilizatorului, asupra calit─â╚Ťii ╚Öi siguran╚Ťei articolelor v├óndute sau cump─ârate. De asemenea, nu putem urm─âri daca s-au respectat prevederile legale; a bunurilor v├óndute ╚Öi cump─ârate; formularele pentru v├ónzarea sau cumpararea de bunuri; capacitatea ╚Öi posibilitatea v├ónz─âtorului de a duce la ├«ndeplinire v├ónzarea produselor oferite, capacitatea cump─âr─âtorilor de a cumpara produsele care ├«i intereseaz─â.

1.4. Politica de informare a Organizatorului și atitudinea Dvs. referitor la această politică.
1.4.1. Obliga╚Ťiile Organizatorului acestei licita╚Ťii pe Internet nu includ implementarea unui control deplin asupra informa╚Ťiilor afisate de c─âtre utilizatorii acestei licita╚Ťii pe Internet.
1.4.2. In scopul respect─ârii legii, a drepturilor Organizatorului acestei licita╚Ťii pe Internet ╚Öi/sau a ter╚Ťelor p─âr╚Ťi, ╚Öi pentru o c├ót mai bun─â desf─âsurare a acestei licita╚Ťii pe Internet, Organizatorul acestei licita╚Ťii pe Internet are dreptul exclusiv ca, din proprie ini╚Ťiativ─â ╚Öi dup─â criteriile sale proprii care nu pot fi cenzurate ├«n niciun mod de c─âtre ter╚Ťe persoane, la cererea autorit─â╚Ťilor competente ale statului sau la cererea unei persoane care justific─â un interes legitim, s─â suspende sau restric╚Ťioneze ├«n orice alt mod toate ╚Öi/sau orice informa╚Ťii, comentarii, oferte de orice fel, inclusiv cele de participare la oricare din licita╚Ťiile organizate pe site-ul OKazii.ro, precum ╚Öi orice alte date furnizate de oricare dintre utilizatorii site-ului OKazii.ro, dac─â Organizatorul acestei licita╚Ťii pe Internet decide ca acestea, ╚Ťin├ónd cont de conduita utilizatorului pe site, istoricul ac╚Ťiunilor utilizatorului pe site, precum ╚Öi ╚Ťin├ónd cont de oricare alte criterii proprii ale Organizatorului acestei licita╚Ťii pe internet, care nu pot fi cenzurate ├«n niciun fel de c─âtre ter╚Ťe persoane, pun sau pot pune ├«n pericol buna func╚Ťionare a OKazii.ro, buna desf─â╚Öurare a serviciilor oferite prin OKazii.ro, inclusiv a licita╚Ťiilor organizate prin OKazii.ro, ├«ncalc─â sau pot ├«nc─âlca ├«n orice mod termenii prezentului acord, prevederile legale ├«n vigoare ╚Öi/sau drepturile unei ter╚Ťe p─âr╚Ťi.

2. Utilizatorii serviciilor acestei licita╚Ťii pe Internet ╚Öi statutul lor.

2.1. Orice persoan─â poate deveni utilizator al serviciilor noastre de licita╚Ťie pe Internet dac─â are acces la Internet ╚Öi dup─â ce a cofirmat acceptarea termenilor prin finalizarea procesului de creare a contului.

Pentru crearea unui cont de utilizator Okazii.ro este necesar─â o adres─â de email valid─â. La prima punere ├«n v├ónzare a unui produs utilizatorul va trebui s─â introduc─â un num─âr de telefon mobil din re╚Ťelele Orange, Vodafone sau Telekom. Utilizatorul se obliga s─â fie de╚Ťin─âtorul adresei de e-mail introdus─â ├«n formularul de ├«nregistrare ╚Öi a num─ârului de telefon introdus ├«n formularul de punere ├«n v├ónzare. De asemenea, utilizatorul trebuie s─â se asigure c─â datele de contact furnizate vor fi active.

Numele de utilizator nu trebuie sa contina termenul ÔÇťOkaziiÔÇŁ sau cuvinte similare si/sau derivate ale acestuia, date de contact sau un limbaj obscen, trivial, care contravine bunelor moravuri ┼či/sau ofensator.

2.2. Dup─â exprimarea acordului fa╚Ť─â de termenii prezentului acord, orice persoan─â trebuie s─â treac─â prin procedura de ├«nregistrare: s─â completeze un formular de ├«nregistrare, s─â se ├«nregistreze ╚Öi s─â primeasc─â un nume de utilizator ╚Öi o parola care ├«i sunt necesare pentru utilizarea serviciilor de licita╚Ťie pe Internet. Dup─â ce a╚Ťi devenit unul dintre utilizatori, ave╚Ťi dreptul s─â v─â face╚Ťi cunoscute inten╚Ťiile de a vinde sau de a cump─âra articole, ╚Öi totodata ave╚Ťi dreptul de a trimite mesaje email c─âtre ceilal╚Ťi utilizatori ├«n legatur─â cu articolele v├óndute sau cump─ârate.

2.3. Scopul principal al acestor servicii furnizate de c─âtre Licita╚Ťia noastr─â pe Internet este de a reglementa ╚Öi coordona termenii tranzac╚Ťiilor de v├ónzare-cump─ârare, precum si de a inlesni incheierea tranzactiilor dintre utilizatori. In consecinta, serviciile noastre de licitatie pe Internet pot fi folosite numai de catre persone care au capacitate deplina de exercitiu.

2.4. Daca oferiti un articol spre vanzare sau faceti o oferta de pret pentru un articol supus vanzarii, confirmati ca aveti dreptul legal de a vinde sau cumpara acel articol. In acelasi timp, cele afirmate mai sus nu se refera la articolele interzise spre vanzare-cumparare sau la cele cu regim special.

2.5. Persoanele al caror cont sau acces la serviciile noastre de licitatie pe Internet au fost suspendate, restrictionate, retrase sau interzise din orice motiv, precum si persoanele care au incalcat in orice mod prevederile din Termeni si conditii de utilizare nu mai au dreptul de a utiliza serviciile noastre de licitatie pe Internet. In toate cazurile in care noi apreciem ca sunt indeplinite cerintele mentionate vom putea lua de indata, fara nicio notificare prealabila, masurile pe care le consideram necesare pentru a interzice acestor persoane utilizarea serviciilor noastre de licitatie pe Internet, indiferent care sunt conturile utilizate de aceste persoane.

2.6. Numele de utilizator, contul de utilizator si parola aferenta au caracter individual si netransmisibil. Dvs. sunteti unica persoana pe deplin responsabila pentru utilizarea contului dvs. de utilizator. In acest sens va obligati sa utilizati personal contul dvs. si sa nu transferati, cesionati, vinde, imprumuta sau transmite in orice alt mod contul dvs. de utilizator si/sau parola aferenta unei terte persoane sau entitati. Dvs. sunteti unica persoana responsabila de pastrarea confidentialitatii parolei aferente contului. Sunteti de acord sa notificati Organizatorul acestei licitatii pe Internet daca aveti suspiciuni privind orice utilizare neautorizata a contului dvs. sau accesare neautorizata a parolei dvs.

2.7. F─âr─â a aduce atingere prevederilor art. 2.6 de mai sus, utilizatorul poate solicita Organizatorului modificarea contului ├«n sensul transform─ârii acestuia din cont de persoan─â fizic─â ├«n cont de persoan─â juridic─â sau de persoan─â fizic─â autorizat─â, prin transmiterea unei solicit─âri scrise c─âtre Organizator, inclusiv prin po┼čt─â electronic─â. Utilizatorul nou (persoana juridic─â sau persoana fizic─â autorizat─â) va pune la dispozi┼úia Organizatorului, prin reprezentantul s─âu, copie dup─â certificatul de ├«nregistrare ┼či / sau dup─â actele de ├«nfiin┼úare ┼či autorizare, dup─â caz. ├Än urma aprob─ârii acestei modific─âri de c─âtre Organizator, opereaz─â novarea obliga┼úiilor stabilite de prezentul Acord de utilizare, ├«n sensul substituirii Utilizatorului vechi (persoana fizic─â) cu Utilizatorul nou (persoana juridic─â sau persoana fizic─â autorizat─â). Pe cale de consecin┼ú─â, Utilizatorul nou va avea fa┼ú─â de Organizator toate drepturile ╚Öi obliga╚Ťiile care au fost stabilite prin Acordul de utilizare ├«n favoarea, respectiv ├«n sarcina Utilizatorului vechi, iar Organizatorul va avea fa┼ú─â de Utilizatorul nou toate drepturile ┼či obliga┼úiile care au fost stabilite prin Acordul de utilizare ├«n favoarea, respectiv ├«n sarcina Organizatorului.

2.8. Nu este permisă deţinerea de către o persoană a mai multor conturi de utilizator, dacă folosirea de conturi multiple este realizată cu intenţia de a frauda Okazii.ro, în orice mod, cu privire la orice situaţie. Organizatorul va putea lua orice măsură va considera de cuviinţă pentru a proteja Okazii.ro, împotriva oricărui utilizator va considera de cuviinţă, fără o notificare prealabilă, fără justificarea acţiunilor sale, etc.

2.9. Datele cu caracter personal ale utilizatorilor Okazii.ro pot fi utilizate de ceilal┼úi utilizatori care iau cuno┼čtin┼ú─â de ele numai cu respectarea legii ┼či numai ├«n scopul negocierii ┼či finaliz─ârii tranzac┼úiei ├«ncheiate prin intermediul platformei Okazii.ro. Orice utilizare a acestor date ├«n alte scopuri (inclusiv prin crearea de conturi de utilizator ├«n alte pagini de internet sau pentru contactarea utilizatorilor ├«n vederea comercializ─ârii altor produse) este strict interzis─â. Utilizatorii se oblig─â s─â utilizeze datele cu caracter personal recep┼úionate prin intermediul platformei Okazii.ro numai cu respectarea prevederilor de mai sus. Organizatorul acestei licita┼úii pe internet are dreptul de a suspenda contul oric─ârui utilizator care ├«ncalc─â obliga┼úiile de mai sus.

2.10. Av├ónd ├«n vedere c─â Organizatorul acestei licita┼úii are dreptul, ├«n temeiul Legii 677 / 2001, s─â prelucreze datele cu caracter personal ale Utilizatorilor Site-ului ├«n vederea oper─ârii platformei Okazii.ro, precum ┼či ├«n scop de marketing, reclam─â ┼či publicitate, Utilizatorii ├«n┼úeleg ┼či accept─â c─â datele furnizate de ace┼čtia la crearea contului (num─âr de telefon ┼či / sau mail) pot fi dezv─âluite celorlal┼úi utilizatori ai site-ului fie la plasarea unei comenzi, fie direct ├«n pagina de prezentare a produsului v├óndut (la simpla accesare a acesteia, f─âr─â plasarea unei comenzi).ÔÇŁ

2.11. Organizatorul acestei licitatii pe Internet isi rezerva dreptul sa inchida de indata si fara nici o notificare prealabila accesul dvs. la contul dvs. si sa stearga definitiv contul si toate datele si informatiile din acesta, in toate cazurile in care incalcati in orice mod, sau in orice masura, si indiferent de motiv, oricare dintre obligatiile de mai sus, respectiv orice prevederi legale sau din regulamentul Okazii.ro/Termeni si conditii de utilizare. Toate si orice date de contact ori date cu caracter personal utilizate pentru un cont inchis sau anulat vor fi blocate, in sensul ca nu vor mai putea fi utilizate in niciun mod pentru niciun alt cont si nicio alta inregistrare pe site-ul nostru ori pentru accesul la serviciile noastre.

2.12. Okazii.ro isi rezerva dreptul de a bloca definitiv, fara vreo notificare prealabila, conturile ce au un procentaj de calificative pozitive mai mic de 90%. Datele utilizate in cadrul acestor conturi nu vor mai putea fi utilizate la o alta inregistrare in cadrul sitului.

2.13. În situaţia în care un utilizator nu a mai accesat contul său pentru o perioadă de 12 luni, atunci Organizatorul va putea dezactiva produsele postate de către acesta. Dezactivarea nu se va face automat la expirarea perioadei, ci va fi efectuată în urma trimiterii unui mail către utilizator care va conţine detalii referitoare la măsura ce va fi aplicată privind licitaţiile sale, modalităţile prin care poate evita aplicarea acestei măsuri, termenul pe care Organizatorul îl oferă în vederea primirii unui răspuns din partea utilizatorului etc. În situaţia în care după aplicarea acestei măsuri utilizatorul va dori repunerea în vânzare a poduselor, va avea această posibilitate din contul său de utilizator, cu respectarea tuturor condiţiilor. Dacă după repunerea în vânzare utilizatorul nu va mai accesa contul său pe perioada de 12 luni, procedura detaliată la prezentul alineat va fi reluată.

2.14. Perioada de proba. Dupa inregistrarea ca utilizator/ activarea contului, utilizatorul beneficiaza de o perioada de proba. In perioada de proba, utilizatorul nu datoreaza taxele si comisioanele Okazii in limita unui sold debitor de 3 EUR. In cazul depasirii acestui prag, perioada de proba inceteaza. Utilizatorul poate opta pentru continuarea folosirii serviciilor Okazii.ro in urma efectuarii platii soldului debitor. Odata plata efectuata, contul utilizatorului devine activ si pentru serviciile furnizate de Okazii utilizatorul va plati taxele si comisioanele in conformitate cu prevederile din Termeni si Conditii.

3. Taxele pentru serviciile furnizate de noi
3.1. Utilizarea Licita┼úiei noastre pe Internet este gratuit─â pentru cump─âr─âtori dar implica taxe ┼či comisioane pentru v├ónz─âtori. Pentru detalii complete privind taxele ┼či comisioanele percepute de catre Organizator de la vanzatori, click aici.

3.1.1. În eventualitatea în care un Utilizator datorează sume de bani către Organizator, indiferent de izvorul unor astfel de datorii, Organizatorul are dreptul să reţină sumele datorate de Utilizator din sumele de bani aflate în orice moment în contul Utilizatorului, până la acoperirea integrală a datoriei către Organizator, indiferent dacă aceste sume sunt provenite din alimentare cont, din bonusuri sau sunt sume ce revin Utilizatorului Vânzător din vânzarea de produse prin intermediul Garanţiei de Livrare.

3.2.Organizatorul acestei licitaţii pe Internet percepe taxe de listare din contul de utilizator al vânzătorului de pe Okazii.ro în următoarele situaţii:
– dac─â produsul listat pe site are pre┼úul de pornire mai mare de 20.01 RON sau 5.01 EUR (inclusiv), pentru tipul de listare ÔÇ×licita┼úie standardÔÇŁ
– dac─â produsul listat pe site are pre┼úul fix mai mare de 20.01 RON sau 5.01 EUR (inclusiv), pentru tipul de listare ÔÇ×licita┼úie instantÔÇŁ
– dac─â pre┼úul rezervat sau pre┼úul blitz al produsului listat ├«n site-ul Organizatorului dep─â┼če┼čte valoarea de 20.01 RON sau 5.01 EUR (inclusiv), indiferent de valoarea pre┼úului de pornire, valabil pentru list─ârile de tip ÔÇ×licita┼úie standardÔÇŁ sau ÔÇ×mokazieÔÇŁ.

Anunţurile, licitaţiile instant cu preţ sub 20.01 RON sau 5.01 EUR sau licitaţiile standard cu preţ de pornire, preţ rezervat sau preţ blitz sub 20.01 RON sau 5.01 EUR sunt scutite de taxa de listare.

Pentru categoriile Art─â ╚Öi Obiecte de colec╚Ťie respectiv Libr─ârie ╚Öi toate subcategoriile acestor listarea produselor este gratuit─â indiferent de valoarea produselor listate.

Modul de funcţionare a sistemului de taxare a listarii

taxare per listare funcţionează astfel:
– v├ónz─âtorul listeaz─â pe site unul sau mai multe produse pe care vrea s─â le comercializeze;
– ├«n momentul ├«n care el a terminat procesul de ad─âugare a produsului spre v├ónzare, sistemul verific─â parametrii list─ârii ┼či determin─â dac─â acel produs trebuie sau nu taxat, contul de utilizator Okazii.ro al v├ónz─âtorului fiind debitat ├«n mod corespunzator.

Cu alte cuvinte, dac─â produsul are pre┼úul de pornire, pre┼úul fix, pre┼úul rezervat sau pre┼úul blitz (separat, nu cumulativ) mai mare de 20 RON sau 5 EUR, contul v├ónz─âtorului este debitat cu taxa de listare aferent─â. Dac─â pre┼úul rezervat, pre┼úul blitz, pre┼úul de pornire (cumulativ) sau pre┼úul fix nu dep─â┼če┼čte 20 RON sau 5 EUR, sau tipul de listare este anun┼ú, contul de utilizator Okazii.ro al v├ónz─âtorului nu va fi debitat cu taxa de listare.
├Än situa┼úia ├«n care, dup─â ce perioada de listare a produsului expir─â f─âr─â ca stocul s─â se fi epuizat (valabil pentru licita┼úie instant) sau nu s-a plasat nicio ofert─â c├ó┼čtig─âtoare (valabil pentru licita┼úie standard), iar v├ónz─âtorul a optat pentru relistarea ├«n mod automat a produsului, contul de utilizator Okazii.ro al v├ónz─âtorului va fi debitat cu ├«nc─â o tax─â de listare pentru fiecare reactivare automat─â (succesiv─â) a list─ârii.
Taxa de listare se percepe pentru o perioada de maxim 30 de zile de valabilitate a unei vanzari si nu este conditionata de vanzarea produsului listat. Valoarea acesteia este de 0.01 euro.

3.3 Organizatorul acestei licitatii pe internet percepe comisioane din contul de pe okazii.ro al vanzatorului care vor fi retinute definitiv pentru tranzactiile incheiate cu succes*.

Modul de functionare al sistemului de comisionare
Sistemul de comisionare Okazii.ro funcţionează astfel:
– v├ónz─âtorul listeaz─â pe site unul sau mai multe produse pe care dore┼čte s─â le comercializeze.
– ├«n momentul ├«n care este plasat─â o ofert─â c├ó┼čtigatoare pentru unul sau mai multe produse, comisionul este stabilit pentru fiecare bucata vanduta a produsului, ├«n func┼úie de valoarea ofertei c├ó┼čtigatoare ┼či va fi retras ├«n mod automat din contul v├ónz─âtorului.
– toate comisioanele pentru fiecare bucata vanduta vor fi percepute in limita maxima a 25 EUR.

Comisioane în funcţie de categorie

Categorie Subcategorie Comision
Arta si obiecte de colectie Toate subcategoriile 3.90%**
Autoaparare Toate subcategoriile 3.90%
Casa si gradina Toate subcategoriile 3.90%
Fashion & Beauty Accesorii moda 4.90%
Imbracaminte 4.90%
Incaltaminte 4.90%
Nunta 4.90%
Vintage 4.90%
Gravide si mamici 4.90%
Ceasuri 3.90%
Cosmetice barbati 3.90%
Cosmetice femei 3.90%
Handmade 3.90%
Bijuterii 3.90%
Ochelari 3.90%
Parfumuri 3.90%
Sanatate 3.90%
Retele MLM 3.90%
Turism 3.90%
Filme, Muzica, Jocuri PC Toate subcategoriile 3.90%
Librarie Toate subcategoriile 3.90%**
Piese auto si accesorii Toate subcategoriile 3.90%*
Sex shop Toate subcategoriile 3.90%
Sport Toate subcategoriile 3.90%
Tutungerie Toate subcategoriile 3.90%
Universul copiilor Toate subcategoriile 3.90%

*Comisionul minim perceput pentru subcategoria Dezmembrari este de 0.40 EUR.

**Pentru categoriile Arta si Obiecte de colectie respectiv Librarie si toate subcategoriile acestora se aplic─â un comision minim de 1 leu dar nu mai mult de 30% valoarea produsului.

– pentru celelalte categorii, valoarea comisionului este de 2,8% din pretul final de tranzactionare al produsului, in limita a 25 EUR (limita maxima a comisionului).

– produsele din categoria Computere/Dezmembrari laptopuri sunt comisionate cu 2,8% din valoarea produsului dar nu mai putin de 0,40 EUR.
– prin exceptie, produsele care au drept caracteristici (atribute) ÔÇťnou, cu facturaÔÇŁ si ÔÇ×garantieÔÇŁ si fac parte din categoriile de mai jos, au comisionul de 1% din pretul final de tranzactionare, in limita a 25 EUR.
Categoriile sunt:
– Aparate foto
– Camere video si accesorii
– Computere
– Componente PC
– Periferice si Multimedia
– Console jocuri si accesorii
– Datacenter
– Electrocasnice
– Electronice
– Imprimante si copiatoare
– Jocuri PC
– Jocuri pentru console
– Monitoare
– PDA
– Retelistica si telecomunicatii
– Software
– Tablete si accesorii
– Telefoane mobile si smartphone
In categoriile Servicii, Afaceri si industrie, Autoturisme, Autoutilitare și Imobiliare pot fi activate doar vanzari de tip anunt, fara niciun cost suplimentar.

Costurile pentru serviciile oferite de Okazii.ro sunt afisate fara TVA, acesta urmand a fi achitat la alimentarea contului.

Recuperarea comisioanelor

Dac─â o tranzac╚Ťie nu se finalizeaz─â cu succes ╚Öi ├«n realitate v├ónz─âtorul are posibilitatea de a solicita returnarea comisionului prin intermediul formularului de Retur comision.

Cererea poate fi ini╚Ťiat─â pentru v├ónz─ârile finalizate ├«n ultimele 30 de zile dup─â ce v├ónz─âtorul a f─âcut toate demersurile pentru ├«ncheierea tranzac┼úiei, inclusiv contactatea cump─âr─âtorului prin mesageria intern─â Okazii. Cererea poate fi depus─â dup─â primirea r─âspunsului de la cump─âr─âtor sau dup─â 2 zile de la expedierea mesajului. ├Än momentul ini╚Ťierii acestei proceduri cumparatorului ├«i va fi trimis ├«n mod automat un mesaj prin intermediul caruia i se cer detalii suplimentare legate de tranzac╚Ťia realizat─â care ne vor ajuta ├«n luarea unei decizii.

Termenul de finalizare a procedurii poate dura p├ón─â la 4 zile calendaristice din momentul ini╚Ťierii.

Prin derogare de la prevederile de mai sus, ├«n anumite cazuri particulare ├«n care Organizatorul acestei licitatii pe Internet are indicii c─â sunt ├«nc─âlcate prevederile prezentului Acord de utilizare, returnarea comisionului poate dura p├ón─â la 30 de zile calendaristice din momentul ini╚Ťierii.

Sunt aprobate doar cererile de retur comision pentru tranzacţiile care nu s-au finalizat din vina exclusivă a cumpărătorului.
Nu sunt aprobate cererile de retur comision pentru tranzac┼úii nefinalizate din lipsa stocului, pentru tranzac╚Ťii care s-au finalizat prin schmburi de produse sau ├«n care pre╚Ťul de tranzac╚Ťionare a fost negociat dup─â plasarea ofertei de cump─ârare.

Solicitările nejustificate de returnare a comisioanelor vor fi sancţionate cu avertizarea vanzătorului, în funcţie de avertismentele primite anterior contul poate fi blocat temporar sau definitiv.

Pentru a putea anula solicitarea trebuie s─â accesezi sec╚Ťiunea Cereri trimise. ├Än partea dreapt─â vei g─âsi un buton de anulare, dup─â care va trebui s─â confirmi solicitarea de returnare.
O solicitare anulat─â nu va mai ap─ârea ├«n lista de ÔÇŁSolicit─â returnareÔÇŁ ╚Öi nu va mai putea fi ini╚Ťiat─â din nou pentru acela╚Öi cump─âr─âtor sau produs.
Dacă în urma soluţionării unei cereri de retur comision se consideră că un calificativ a fost acordat în mod incorect acesta poate fi anulat de către Okazii.ro

3.4. La optiunea dumneavoastra puteti beneficia, contra cost, de Servicii suplimentare pentru vanzatori.

3.4.1 Promovarea pe Okazii
Tarifele pentru serviciile de promovare vor fi percepute ├«n func┼úie de vechimea utilizatorului ├«n site, activitatea desf─â┼čurat─â, precum ┼či calificativele ob┼úinute de utilizatori. ├Än acest sens, utilizatorii vor fi ├«mp─âr┼úi┼úi ├«n V├ónz─âtori profesioni┼čti ┼či v├ónz─âtori ocazionali.
În funcţie de categorie, se vor aplica următoarele tarife:

Promovare Vanzatori profesionisti Vanzatori ocazionali
Orice interval 7 zile 15 zile 30 zile
Special in liste 1,29 0,99 1,75 2,99
Extraexpunere Okazii 1,99 1,49 2,49 4,25
Galerie foto in liste 0,49 0,39 0,65 1,15
Titlu evidentiat in liste 0,25 0,19 0,35 0,59
Pret evidentiat in liste 1,49 1,15 1,99 3,49
Chenar in liste 0,79 0,59 0,99 1,69
Culoare de fond 0,99 0,75 1,29 2,25
Chenar si fundal in liste 1,29 0,99 1,75 2,99

Costurile pentru serviciile oferite de Okazii.ro sunt afisate fara TVA, acesta urmand a fi achitat la alimentarea contului.

Vanzatorii ocazionali pot beneficia de serviciile de promovare doar dupa achitarea acestora. Astfel, daca la selectarea serviciilor de promovare soldul Vanzatorului acopera valoarea promovarilor, acestea se vor activa la publicarea anunţului. Daca soldul contului nu acopera valoarea serviciilor de promovare selectate, acestea pot fi activate ulterior, numai dupa alimentarea contului, accesand sectiunea Promovari neactivate.

3.4.2. Stergerea de catre vanzator a unui anunt ce beneficiaza de optiuni de promovare nu va duce, in mod automat, la restituirea sumelor utilizate pentru optiunile de promovare suplimentare.

3.5. In cazul folosirii creditul pus la dispozitie de catre Organizatorul acestei licitatii pe Internet, utilizatorii sunt obligati sa il achite in termen de maximum 10 zile de la data emiterii instiintarii de plata.

├Än╚Ötiin╚Ť─ârile de plat─â se emit ├«n data de 1 a fiec─ârei luni pentru opera╚Ťiunile din luna precedent─â.

Termenul de plat─â pentru ├«n╚Ötiin╚Ť─ârile de plat─â este de 10 zile calendaristice de la emitere.

Utilizatorii pot vizualiza in orice moment informatiile despre suma datorata in contul de pe Okazii.ro, sectiunea ÔÇ×FinanciarÔÇŁ.

In situatia in care utilizatorii nu achita suma datorata la data scadenta mentionata mai sus, Organizatorul acestei licitatii pe Internet are dreptul sa suspende contul pana la achitarea integrala a debitului.
In cazul suspendarii contului, Organizatorul acestei licitatii pe Internet are dreptul, potrivit propriei sale opţiuni, sa aplice oricare din sanctiunile mentionate mai jos, fara ca enumerarea sa fie limitativa:
– Toate licitatiile cu articole postate spre vanzare vor fi inchise; ele se vor regasi in sectiunea Vanzari incheiate cu sau fara castigator, dupa caz.

Nu se mai poate pune sau repune in vanzare un produs.

– Repunerile automate in vanzare sunt anulate.

– Nu se mai poate raspunde la mesajele din forumul produsului sau mesageria privata.

Dupa achitarea sumei restante, contul va fi reactivat in mod automat.

Modalitatile de achitare a creditului sunt disponibile aici.

3.6. Organizatorul are dreptul de a suspenda contul oric─ârui utilizator ├«n situa┼úia ├«n care utilizatorul respectiv figureaz─â cu datorii c─âtre Organizator, indiferent dac─â provin din comisioane, promov─âri sau alte servicii, indiferent dac─â i s-a transmis sau nu ├«n┼čtiin┼úare de plat─â potrivit art. 3.5 de mai sus ┼či indiferent de data la care s-a n─âscut obliga┼úia de plat─â ├«n sarcina utilizatorului, ├«n cazul ├«n care Organizatorul apreciaz─â, potrivit propriei op┼úiuni, c─â utilizatorul respectiv prezint─â un risc mare de insolvabilitate.

3.7. Sunteti raspunzator de plata oricaror taxe si plati obligatorii, ca si pentru plata tuturor cheltuielilor rezultate din utilizarea serviciului nostru de licitatie pe Internet.

3.7.1. Ne rezervam dreptul de a percepe in viitor si cu o prealabila notificare facuta intr-un termen rezonabil, o taxa de utilizare a serviciilor furnizate.

3.8 In cazul in care utilizatorul okazii.ro doreste inchiderea contului sau, indiferent de motiv, iar in contul pe care doreste sa il inchida este disponibila o suma de bani, utilizatorul poate solicita in scris, la adresa de e-mail suport@okazii.ro returnarea acestor sume. Pe cale de excep┼úie, ├«n cazuri temeinic justificate, pentru motive excep┼úionale ce ┼úin de situa┼úia sa particular─â, utilizatorul poate solicita returnarea sumelor de bani existente ├«n contul s─âu f─âr─â s─â cear─â ├«nchiderea contului. Okazii.ro va solu┼úiona fiecare astfel de cerere ├«n func┼úie de justificarea utilizatorului respectiv ┼či de temeinicia motivelor invocate

Solicitarea se va face numai de pe adresa de e-mail pe care utilizatorul a folosit-o la inregistrarea pe Okazii.ro si numai cu privire la sumele care provin din alimentarile facute de utilizator. Sumele provenite din bonusurile acordate de Okazii.ro nu sunt restituite, ele pot fi utilizate doar in cadrul site-ului nostru, si vor fi scazute din soldul disponibil la momentul inchiderii contului

Pentru a i se returna suma de bani existenta in cont la data cererii inchiderii contului respectiv, utilizatorul trebuie sa precizeze in solicitarea sa numele si prenumele intreg al sau, contul IBAN in care doreste sa i se vireze suma de bani, titularul contului, in cazul in care titularul contului nu este si utilizatorul site-ului nostru.

Procesarea cererii de returnare poate dura pana la 15 zile lucratoare de la data primirii e-mailului. Din suma pe care utilizatorul o are in cont la data cererii de inchidere a contului si de returnare a sumei de bani, okazii.ro va retine 10% pentru a acoperi comisioanele procesatorilor de plati (Mobilpay, Posta Romana, Librapay, Mediasat) si suma de 3 lei, comision fix necesar acoperirii comisioanelor pentru transferul bancar. Astfel, utilizatorul va primi 90% din suma pe care doreste sa i se returneze.
Okazii.ro poate refuza returnarea, integrala sau partiala, a sumei din cont, in cazul in care exista indicii sau repere ca titularul solicitarii nu este si titularul contului. Organizatorul isi rezerva dreptul de a aplica masura, potrivit propriei sale optiuni discretionare sau la cererea oricarei autoritati, fara a fi obligat sa justifice in vreun mod actiunea, fara a fi obligat sa indeplineasca alta formalitate si fara a fi tinut sa justifice motivele.ÔÇŁ

Returnarea sumelor care au fost alimentate prin sms se va face direct de la operatorul de telefonie mobil─â. Utilizatorul va adresa o cerere de returnare a sumelor de bani direct operatorului, urm├ónd ca operatorul s─â se ├«ndrepte spre procesatorul de pl─â┼úi pentru a verifica ├«n ce m─âsura sumele solicitate au fost sau nu utilizate ├«n cadrul site-ului okazii.ro. ├Än cazul ├«n care procesatorul de pl─â┼úi va confirma returnarea sumelor, operatorul va proceda la returnarea sumelor, conform propriilor reguli. Okazii.ro nu ├«┼či asum─â r─âspunderea pentru returnarea sumelor de bani, ├«ntruc├ót singura implicare este confirmarea sumelor folosite de utilizator ├«n cadrul site-ului. Okazii.ro nu este r─âspunz─âtor pentru timpul ├«n care solicitarea utilizatorului este rezolvat─â de catre operator ┼či / sau procesator, nici pentru perioada de timp ├«n care se va face returnarea. Operatorul / procesatorul vor putea re┼úine comisioane ├«n func┼úie de termenii ┼či condi┼úiile care se aplic─â serviciilor prestate de ace┼čtia.

In cazul in care utilizatorul incalca in orice mod prezentul regulament, fapt care duce la blocarea definitiva a contului sau, Organizatorul va retine, cu titlu de daune, toate sumele aflate in contul utilizatorului sanctionat. Utilizatorul intelege si este de acord cu faptul ca in cazul in care va incalca prezentul regulament, incalcare ce va duce la blocarea definitiva a contului sau, acesta nu va mai avea niciun drept asupra sumelor de bani ce se aflau in cont la momentul sanctionarii sale si ca este de acord ca Organizatorul sa retina cu titlu de despagubire sumele respective.


3.9. Achitarea taxelor catre Okazii.ro este realizata prin alimentarea contului detinut in cadrul sitului.

Utilizatorii, persoane fizice, pot primi facturi fiscale aferente platilor efectuate in contul okazii.ro daca acest lucru este solicitat in mod explicit prin intermediul e-mail-ului, pentru toate alimentarile efectuate, mai putin cele prin SMS, daca solicita acest lucru in termen de 30 de zile de la data alimentarii contului. Utilizatorii au obligatia de a furniza toate datele necesare intocmirii facturii fiscale.

Modalitati de alimentare a contului:

3.9.1 Ordin de plat─â
Alimentarea contului prin ordin de plată se poate face atât de catre persoanele fizice cât și de catre persoanele juridice, de la sediul oricărei sucursale de bancă din România. Suma minima ce poate fi alimentata prin ordin de plata este 1 euro.

Procesul decurge astfel:

De la sediul oric─ârei sucurale de banc─â se completeaz─â un ordin de plat─â c─âtre
BITFACTOR  S.R.L
Cod fiscal : RO33928115
Cod IBAN: RO70BREL 0002 0009 1301 0103
Banca: Libra Bank Romania ÔÇô Sucursala Pantelimon

În ordinul de plată completat trebuie trecut și numele Okazii.ro și numele contului tău de utilizator de pe acest site. Aceste date sunt necesare pentru identificarea ta.

Alimentarea contului de utilizator poate fi facuta prin ordin de plata. In acest caz persoana care efectueaza plata are obligatia de a intocmi corect si complet ordinul de plata, efectuand in acesta toate mentiunile necesare potrivit oricaror reglementari, iar la rubrica privind descrierea platii (explicatia platii) va include, in mod obligatoriu, si numele complet si corect al utilizatorului in contul caruia face alimentarea prin respectivul ordin de plata.

Okazii nu are nicio raspundere pentru platile efectuate prin ordine de plata intocmite cu incalcarea in orice mod sau in orice masura a oricarora dintre prevederile de mai sus. De asemenea, Okazii nu are nicio raspundere in orice situatii in care la rubrica privind descrierea platii (explicatia platii) din ordinul de plata nu va fi fost inclus numele complet si corect al utilizatorului in contul caruia va fi fost facuta alimentarea prin respectivul ordin de plata.

Confirmarea alimentarii prin ordin de plata poate dura pana la 15 zile de la data la care utilizatorul va trimite la adresa de e-mail plati@okazii.ro o copie scanata a ordinului de plata. Utilizatorul este obligat sa trimita copia scanata a ordinului de plata pentru a se putea opera alimentarea contului in termenul de 15 zile. Okazii.ro nu isi asuma nicio raspundere pentru situatiile in care copia scanata a ordinului de plata va fi trimisa la o alta adresa de e-mail. In situatia in care copia scanata a ordinului de plata va fi trimisa la o alta adresa decat cea indicata mai sus sau in situatia in care copia scanata nu va fi destul de clara cauzand astfel persoanelor responsabile imposibilitatea de a citi datele mentionate pe ordinul de plata, Okazii.ro nu isi asuma nicio obligatie de a alimenta conturile utilizatorilor si nu va avea nicio raspundere in legatura cu alimentarea contului de utilizator.

In toate situatiile in care in termen de 30 de zile de la creditarea contului bancar al okazii pentru alimentarea contului pe okazii.ro utilizatorul nu va fi fost identificat in sistem prin numele de utilizator, suma va fi returnata in contul din care s-a facut plata iar okazii nu va avea nicio raspundere in legatura cu aceasta returnare sau cu nealimentarea contului de utilizator.

Din suma totala achitata de catre utilizator va fi scazut TVA-ul.

3.9.2 Carte de credit/debit
Pla╚Ťile prin intermediul cardurilor de debit sau credit sunt procesate de c─âtre partenerii nostri www.epayment.ro respectiv www.mobilpay.ro prin intermediul unei conexiuni securizate SSL, datele transmise fiind criptate. Alimentarea contului prin acest procedeu este disponibil─â at├ót persoanelor fizice, c├ót ╚Öi persoanelor juridice care poseda carduri emise ├«n numele firmei. Sumele selectate se vor reg─âsi instant ├«n contul de pe OKazii.

Procesul decurge astfel:

Accesezi sec╚Ťiunea Contul meu/Financiar/Alimenteaza cont,

selectezi suma cu care dorești să alimentezi contul și;

– vei fi redirec╚Ťionat automat, prin conexiune securizat─â SSL, c─âtre pagina unde vei furniza datele cardului t─âu;
– dup─â ce datele vor fi procesate vei fi redirec╚Ťionat c─âtre pagina Contul meu unde te vom ├«n╚Ötiin╚Ťa imediat de reu╚Öita aliment─ârii contului;
– imediat dup─â ce ai confirmat plata suma este debitat─â ├«n contul t─âu

Pentru pla╚Ťile cu carduri credit/debit emise sub sigla Visa ╚Öi MasterCard (Visa/Visa Electron ╚Öi Mastercard/Maestro) este folosit sistemul 3D Secure elaborat de aceste organiza╚Ťii care asigur─â tranzac╚Ťiilor online acela╚Öi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau ├«n mediul fizic, la comerciant. 3D Secure asigur─â ├«n primul r├ónd c─â nicio informa╚Ťie legat─â de cardul t─âu nu este transferat─â sau stocat─â, la niciun moment de timp, pe serverele noastre sau ale partenrilor, aceste date fiind direct introduse ├«n sistemele Visa ╚Öi MasterCard. ├Än plus, 3D Secure este un sistem de autentificare a identita╚Ťii posesorilor de carduri ├«n mediu electronic.

Procesul de autentificare a posesorului cardului se face pe baza codului de securitate cunoscut numai de posesor ╚Öi se desfasoara numai pe serverele Visa sau MasterCard, dup─â caz. Sistemul 3D Secure permite efectuarea de cump─âr─âturi on-line cu orice card emis sub licen╚Ťa Visa sau MasterCard, inclusiv cele de debit si cele electronice Maestro ╚Öi Visa Electron. Sunt acceptate ╚Öi cardurile virtuale emise de aceste organiza╚Ťii.

Toate informatiile cerute ├«n cadrul formularului de comand─â sunt ├«n conformitate cu legea rom├ón─â ╚Öi sunt necesare pentru finalizarea cu succes a pl─â╚Ťii.

Datele despre card sunt introduse direct ├«n sistemele bancii. ├Än cazul cardurilor emise sub sigla altor organiza╚Ťii, stocarea acestor informa╚Ťii se face criptat, folosindu-se algoritmi proprii de criptare, pe medii care sunt fizic separate de mediile cu acces on-line. Stocarea se face doar pe durata maxim─â ├«n care un refuz la plat─â poate fi ini╚Ťiat de c─âtre client.

Preciz─âm c─â Okazii.ro nu r─âspunde sub nicio form─â ╚Öi nu poarta niciun fel de responsabilitate pentru serviciul de procesare a pla╚Ťilor prin carduri oferit de furnizorul nostru precum ╚Öi pentru orice fel de eroare ╚Öi/sau fraud─â decurg├ónd din sau ├«n legatur─â cu acest serviciu. Totu╚Öi, de╚Öi acest serviciu este oferit ╚Öi dirijat ├«n totalitate ╚Öi ├«n mod independent de c─âtre furnizorul nostru, noi vom ├«ntreprinde toate masurile rezonabile pentru a limita pe c├ót posibil riscul apari╚Ťiei acestor erori ╚Öi/sau fraude.

3.9.3 Cu plata ramburs

Alimentarea contului prin plată ramburs este o metodă de plată destinată exclusiv PERSOANELOR FIZICE rezidente în România.

Procesul decurge astfel:
1. accesezi sec╚Ťiunea Contul meu/Financiar/Alimenteaz─â contul, selectezi suma cu care dore╚Öti s─â alimentezi contul ╚Öi ne furnizezi c├óteva date personale necesare trimiterii plicului prin curier;
2. în maxim o zi lucrătoare de la lansarea comenzii vom trimite către tine printr-un serviciu de curierat agreat de Organizator, la adresa pe care ai indicat-o, un plic cu plata ramburs;
3. valorea rambursului este suma aleas─â de tine la cursul oficial BNR din ziua pla╚Ťii plus TVA;
4. reprezentantul serviciului de curierat te va ├«n╚Ötiin╚Ťa c├ónd po╚Ťi recep┼úiona plicul pe care l-am expediat, achit├ónd totodat─â contravaloarea rambursului;
5. ├«n plicul pe care ├«l vei primi dup─â achitarea rambursului se afl─â codul cu care vei confirma plata intr├ónd ├«n sec╚Ťiunea Contul meu ÔÇô Confirma plata;
6. imediat după ce ai confirmat plata suma este debitată în contul tău

Suma minima de plata ce poate fi alimentata prin plata ramburs este de 20 euro fara TVA.

3.9.4 SMS
Alimentarea contului prin SMS se poate face atât de persoanele fizice cât și persoanele juridice cu ajutorul unui terminal GSM.

Varianta online de alimentare poate fi accesat─â din sec╚Ťiunea Contul meu/Financiar/Alimenteaza contul/SMS/Alimenteaza contul (valabil ├«n re╚Ťelele de telefonie Orange, Vodafone).

Varianta offline de alimentare presupune trimiterea unui mesaj cu textul okazii5 sau okazii10 in functie de suma care se doreste a fi alimentata la numarul de telefon 7440(Orange si Vodafone).

Cost total serviciu 10.10 euro in retelele Vodafone si Orange (tariful nu contine TVA).

Alimentare SMS 5 euro

În cazul alimentării prin SMS în varianta de 5 euro contul utilizatorului va fi alimentat cu suma de 4.5 euro. Această modalitate de alimentare este disponibilă în reţelele Orange si Vodafone.
Pentru ini┼úierea pl─â┼úii este necesar─â trimiterea unui mesaj cu textul ÔÇťokazii5ÔÇŁ la num─ârul 7440┬á(retelele Orange si Vodafone).
Costul total al serviciului este de 5,10 euro fără TVA (retelele Orange si Vodafone).

├Än cazul ├«ntreruperii procedurii de alimentare prin trimiterea unui mesaj cu textul NU sau prin ├«nchiderea paginii de alimentare utilizatorul se oblig─â s─â achite sumele aferente mesajelor inia╚Ťiale ├«n valoare de 5 eurocen╚Ťi/SMS f─âr─â TVA, returnarea acestora nefiind posibil─â.

Okazii.ro nu r─âspunde sub nicio forma ╚Öi nu poarta niciun fel de responsabilitate pentru serviciul de alimentare prin SMS oferit de furnizorul de servicii de telefonie mobila precum ╚Öi pentru orice fel de eroare ╚Öi/sau frauda decurg├ónd din sau ├«n legatur─â cu acest serviciu. Desi acest serviciu este oferit ╚Öi dirijat ├«n totalitate ╚Öi ├«n mod independent de c─âtre furnizorul de servicii de telefonie mobil─â, Okazii.ro va ├«ntreprinde toate m─âsurile rezonabile pentru a limita pe c├ót posibil riscul apari╚Ťiei acestor erori ╚Öi/sau fraude.

V─â recomand─âm s─â nu achizi┼úiona┼úi coduri de alimentare de la persoane necunoscute ┼či s─â nu ├«ncerca┼úi fraudarea Organizatorului prin folosirea de mijloace frauduloase pentru a v─â alimenta contul de┼úinut pe acest site. ├Än situa┼úia ├«n care furnizorul de servicii de telefonie mobil─â ┼či / sau procesatorul de pl─â┼úi vor reclama asemenea fraude, Okazii.ro va proceda la sc─âderea sumei reclamate din contul utilizatorului, indiferent de perioada de timp scurs─â ├«ntre momentul aliment─ârii contului cu sumele reclamate ┼či momentul retragerii acestor sume din conturile utilizatorilor. V─â atragem aten┼úia cu toat─â seriozitatea c─â Okazii.ro nu ├«┼či va asuma r─âspunderea pentru utilizarea unor sume de bani necuvenite ┼či c─â ├«ntreaga r─âspundere apar┼úine utilizatorilor care nu respect─â prevederile prezentului document.
Odat─â cu retragerea sumelor din cont se va emite si un avertisment.
├Än func╚Ťie de avertismentele primite anterior contul poate fi suspendat temporar sau definitiv.
Okazii.ro își rezerva dreptul de bloca accesul unui utilizator la alimentarea prin SMS varianta offline daca acesta a folosit coduri de alimentare frauduloase la alimentarea contului de utilizator.

3.9.5 Contract prestari servicii pentru persoanele juridice
Alimentarea contului prin intocmirea unui contract de prestari servicii este o metoda de plat─â destinat─â exclusiv PERSOANELOR JURIDICE.

Procesul decurge astfel:

1. accesezi sec╚Ťiunea Contul meu/Financiar/Alimenteaza contul/Persoane juridice. Selectezi suma cu care dore╚Öti s─â alimentezi contul ╚Öi ne furnizezi datele firmei necesare la ├«ntocmirea contractului ╚Öi facturii aferente;

2. ├«╚Ťi vom trimite ca ata╚Öament la e-mail-ul de confirmare a cererii un contract simplu de prest─âri servicii (numai ├«n cazul primei comenzi pe respectiva firm─â) ╚Öi factura proform─â aferent─â sumei cu care dore╚Öti alimentarea contului t─âu

3. trebuie s─â efectuezi plata asociat─â facturii si s─â ne trimi╚Ťi dovada pla╚Ťii prin email la suport@okazii.ro sau prin fax la numarul de telefon 021.20.95.325 specific├ónd “├Än atentia Asisten╚Ťa Clien╚Ťi OKazii.ro”. Imediat ce vom primi dovada pl─âtii vom valida cererea de ├«ncarcare a contului ╚Öi vei putea ├«ncepe s─â dispui de suma pl─âtit─â;

4. Contractul atasat trebuie semnat/╚Ötampilat ├«n 2 exemplare, ╚Öi te rugam sa ├«l trimi╚Ťi la adresa noastr─â:

Bitfactor SRL
B-dul Pierre de Coubertin Nr 3-5, Office Building, Etaj 2
Sector 2, București Cod Postal 021901;

5. ├«n maxim 24 de ore de la primirea contractului ├«╚Ťi vom restitui unul din cele doua exemplare semnat ╚Öi ╚Ötampilat de noi

3.9.6 Plata prin Paypal
Alimentarea contului prin Paypal poate fi realizat─â doar de c─âtre utilizatorii Okazii.ro persoane fizice.
Pentru alimentarea contului prin Paypal este necesar ca utilizatorul s─â aleag─â aceast─â modalitate de plata din sec╚Ťiunea Contul meu/Financiar. Dup─â introducerea sumei care se dore╚Öte a fi alimentat─â utilizatorul va fi direc╚Ťionat c─âtre contul de Paypal.
Suma minima ce poate fi achitata prin Paypal este de 10 euro (tariful nu contine TVA)
Sumele nu pot fi utilizate pentru achizitionarea de produse.
Sumele alimentate în contul Okazii.ro sunt finale, disponibile pe termen nelimitat și nu includ TVA.

3.10. In toate cazurile in care, in scopul respectarii prevederilor legale in materie, a drepturilor Organizatorului si / sau a tertelor parti, si pentru o cat mai buna derulare a tranzactiilor prin intermediul site-ului okazii.ro, Organizatorul acestei licitatii pe internet

– va primi o notificare din partea unui furnizor de servicii sau din partea unei terte persoane sau

– va aprecia, potrivit propriilor sale criterii care nu pot fi cenzurate in niciun mod si in nicio masura de catre utilizatori sau orice terte persoane,

ca alimentarea conturilor utilizatorilor a fost facuta prin orice fel de mijloace frauduloase sau ca exista orice indicii in aces sens, Organizatorul va putea recurge la urmatoarele masuri:

– emiterea de avertismente,

– suspendarea contului,

– blocarea definitiva a accesului la serviciile Okazii.ro

– anularea contului utilizatorului,

– retragerea din conturile utilizatorilor a sumelor alimentate in cont potrivit celor de mai sus,
fara a fi tinut sa justifice motivele.

Masurile anterior mentionate pot fi aplicate cumulativ sau alternativ de catre Organizator, potrivit propriilor sale criterii, si nu pot fi cenzurate in niciun mod si in nicio masura de catre utilizatori sau orice terte persoane.

4. Regulile de utilizare a serviciilor furnizate de noi.
4.1. Utilizator Verificat.
Orice utilizator al acestui serviciu de licitatii pe internet poate deveni utilizator verificat ca persoana fizica daca face dovada identitatii sale corect completate in contul personal, respectiv ca persoana juridica daca face dovada calitatii de reprezentant legal al firmei printr-o copie (eventual scanata) a certificatului constatator de la Registrul Comertului.
Ne rezervam dreptul de a controla suplimentar datele utilizatorilor verificati , fara a limita protectia legala a informatiilor si de a anula sau suspenda calitatea de Utilizator Verificat in cazul depistarii unor anumite nereguli.
Procedura ÔÇťUtilizator verificatÔÇŁ presupune verificarea datelor personale introduse in sectiunea ÔÇťSetariÔÇŁ a contului.

Verificarea se va realiza dupa cum urmeaza:

1. Plata va fi dedusa din contul de utilizator Okazii.ro, unde trebuie sa existe un sold minim de 2 EURO,
2. Okazii va trimite o scrisoare recomandata, la adresa trecut─â in contul de utilizator in sectiunea ÔÇťDate personaleÔÇŁ, care va con┼úine un cod de validare format din 7 caractere.
3. Codul primit trebuie sa fie introdus in pagina ÔÇťUtilizator verificatÔÇŁ
Costul serviciului de validare este de 2 EURO

Prin derogare de la prevederile de mai sus, o persoan─â juridic─â str─âin─â, care nu este ├«nregistrat─â ├«n Rom├ónia, poate deveni Utilizator Verificat prin furnizarea certificatului emis de registrul ├«n care este ├«nmatriculat─â persoana juridic─â din str─âin─âtate, care s─â ateste existen┼úa societ─â┼úii. Organizatorul poate solicita ┼či alte documente ├«n vederea acord─ârii statutului de Utilizator Verificat, dup─â caz.

4.2. Respectarea principiului ├«ncrederii de c─âtre utilizatorii serviciilor de licita╚Ťie pe Internet.
Toti utilizatorii licitatiei pe Internet au obligatia de a respecta principiul increderii, in particular de a-si respecta obligatiile atat fata de Organizator cat si fata de co-participanti (in cazul incheierii vreunei tranzactii de vanzare-cumparare).

4.3. Articolele interzise la vânzare sau cumpărare și articolele cu regim special.
Unele articole sunt interzise spre vanzare la licitatia noastra iar altele au un regim special, (de exemplu fac obiectul vanzarii numai daca vanzatorul sau cumparatorul au licenta sau permis, aprobare din partea unei terte parti, sau daca fac dovada platii accizelor si a altor taxe etc.).
Aceste articole sunt afisate in Lista articolelor interzise de a face obiectul tranzactiilor de vanzare-cumparare sau a celor cu regim special.
Lista completa a articolelor interzise o puteti gasi aici.

Organizatorul ├«┼či rezerv─â dreptul s─â ├«nl─âture din site, f─âr─â notificare prealabil─â, orice articol despre care apreciaz─â c─â s-ar afla pe lista de Articole interzise sau care ├«ncalc─â ├«n orice mod Termenii ┼či condi┼úiile.

4.4. Consecin╚Ťele actelor neautorizate la licita╚Ťia noastr─â pe Internet.
Fara a limita protectia legala, noi ne rezervam dreptul de a suspenda sau anula calitatea de membru al licitatiei noastre pe Internet in cazul in care avem dovada infaptuirii unor acte ilegale referitoare la licitatia noastra sau la utilizatorii serviciilor noastre.
Este interzisa intelegerea intre vanzatori de a practica preturi asemanatoare la produsele de acelasi tip pe care le-au oferit spre vanzare. In cazul in care Organizatorul va sesiza asemenea intelegeri si in cazul in care Organizatorul va sesiza ca asupra unui alt vanzator se fac presiuni de orice tip pentru a practica aceleasi preturi, atunci Organizatorul va bloca respectivele conturi ale vanzatorilor definitv, fara notificare prealabila.
In cazul in care Organizatorul are suspiciuni intemeiate legate de incercari ale utilizatorilor de a frauda licitatiile, acesta poate lua orice masura considera necesara in vederea stoparii actelor de frauda desfasurate de catre utilizatori. In acest sens, Organizatorul are dreptul sa suspende pe o perioada de 7 zile contul utilizatorului suspectat de a desfasura activitati frauduloase sau poate decide inchiderea contului. Organizatorul isi rezerva acest drept, el nefiind obligat in nicio masura si de nicio terta parte sa sanctioneze utilizatorii. Organizatorul are un drept discretionar atat in ceea ce priveste masurile luate, cat si in ceea ce priveste utilizatorii impotriva carora vor fi luate aceste masuri.

4.5. Comentariile Dvs. ╚Öi comentariile privitoare la ac╚Ťiunile Dvs. Sistemul de feedback. Sistemul de calificative.
Utilizatorii Okazii.ro au dreptul de a face comentarii pozitive sau negative referitoare la modul de actiune a celorlalti utilizatori, inclusiv a persoanelor cu care au luat legatura in timpul utilizarii acestui sistem (in timpul negocierilor sau stabilirii relatiilor contractuale).
Organizatorul acestei licitatii are dreptul de a acorda calificative fiecarui utilizator al serviciilor sale. Calificativele acordate de catre Organizator vor fi marcate cu denumirea “system”

Acordare automata calificative detaliate

Atunci cand se incheie o tranzactie pe Okazii iar modalitatea de transport este fie ÔÇťpredare personala,ÔÇŁ fie o metoda de transport cu cost zero, cumparatorul nu va putea acorda calificativ detaliat pentru ÔÇťCost transportÔÇŁ iar valoarea acestuia va fi precompletata automat la 5 (valoarea maxima).

Acordare automata calificative
Modalitate acordare automata
Un calificativ este acordat automat de catre Okazii.ro pentru cumparator si/sau vanzator, atunci cand au trecut mai mult de 30 de zile calendaristice de la incheierea tranzactiei.

Conditii de acordare automata
Calificativele vor fi acordate in mod automat in urmatoarele cazuri:
a) Vanzatorul si cumparatorul nu au acordat calificative:
– Ambii participanti la tranzactie primesc un calificativ pozitiv insotit de un comentariu standard (astfel se vor putea identifica calificativele acordate de Okazii)
– Vanzatorul nu primeste calificative detaliate

b) Daca doar vanzatorul a acordat calificativ
– Pentru un calificativ pozitiv acordat, vanzatorul va primi automat un calificativ pozitiv, fara a primi si calificativul detaliat;
– Pentru un calificativ neutru acordat, vanzatorul nu va primi automat un calificativ;
– Pentru un calificativ negativ acordat, vanzatorul nu va primi automat un calificativ;

c) Daca doar cumparatorul a acordat calificativ:
ÔÇó Pentru un calificativ pozitiv acordat, cumparatorul va primi automat un calificativ pozitiv, cu un comentariu standard;
ÔÇó Pentru un calificativ neutru acordat, cumparatorul nu va primi automat un calificativ;
ÔÇó Pentru un calificativ negativ acordat, cumparatorul nu va primi automat un calificativ;

Ce reprezinta calificativul?

Calificativul arata reputatia unui utilizator in randul celorlalti utilizatori. Calificativul este recunoscut si listat de catre Okazii.ro, astfel incat orice calificativ pozitiv duce la o crestere a calificativului general cu un punct, orice calificativ negativ micsoreaza calificativului general cu un punct. Calificativele neutre nu influenteaza calificativul general.
Daca un obiect pentru care s-a licitat deja este retras de la o licitatie Standard sau Mokazie, calificativul vanzatorului scade automat cu un punct.

Numai vanzatorul si castigatorul (unul pentru o licitatie obisnuita sau mai multi in cazul licitatiei instant) pot acorda calificative pentru o tranzactie incheiata. Aceste calificative vor influenta calificativul general al partenerului. Calificativul general este numarul ce apare intre paranteze ( ) langa numele de utilizator.

Va recomandam sa fiti prudenti si sa dati dovada de seriozitate in acordarea calificativelor. NU intreprindeti nici o actiune care sa submineze integritatea sistemului de calificative, cum ar fi:
– conditionarea unui calificativ pozitiv de servicii suplimentare sau modificarea termenilor initiali in tranzactie;
– acordarea unor calificative in tranzactii fictive, pentru cresterea in mod artificial si, deci, necuvenit a calificativului general;
– conditionarea finalizarii unei tranzactii de acordarea unui calificativ pozitiv.
– plasarea de oferte in cadrul licitatiilor sau anunturilor cu scopul de a acorda un calificativ negativ vanzatorului

Nerespectarea acestor conditii poate duce la sanctiuni variate, de la limitarea actiunilor in sistemul Okazii.ro pana la suspendarea contului, in cazul abaterilor repetate.
Conform Termenilor si Conditiilor noastre, daca un utilizator acumuleaza un calificativ general de -3 (minus trei), contul acestuia va fi blocat definitiv, iar acesta nu va mai putea lista sau cumpara.
Calificativele fictive. Utilizatorii care folosesc licitatii false pentru a-si putea da calificative pozitive fara a respecta conditiile de utilizare ale licitatiei vor avea conturile blocate definitiv, fara notificare prealabila, de la data la care Organizatorul ia la cunostinta de asemenea intelegeri.

Organizatorul are un drept discretionar in retragerea calificativelor pozitive primite de catre utilizatori in cazul incheierii unei tranzactii ce are ca obiect un bun fictiv, cu un pret derizoriu, postat de vanzator pentru a evita comisionarea tranzactiilor mai oneroase. In concret, in situatia in care vanzatorul posteaza un bun in vederea fraudarii Organizatorului, respectiv pentru a evita comisionarea conform reguilor prevazute de prezentul document, Organizatorul va avea dreptul de a retrage atat calificativul vanzatorului, cat si calificativ cumparatorului ce rezulta din incheierea unei astfel de tranzactii frauduloase. Organizatorul nu are nicio obligatie in acest sens, el va actiona cand si cum va considera de cuviinta. In plus, Organizatorul va putea lua orice alta masura prevazuta de prezentul document contra utilizatorilor care se fac vinovati de incheierea oricarei tranzactii ce are ca scop fraudarea Organizatorului.

4.6. Obliga╚Ťiile v├ónz─âtorului.
Vanzatorul are obligatia sa respecte urmatoarele reguli:

4.6.1. Listarea articolelor in categoria potrivita
Regula Articolele trebuie sa fie listate in categoria potrivita.
Anunturile ce nu respecta aceasta regula pot fi mutate in categoria potrivita sau sterse.

4.6.2. Obiectul licitatiei
O licitatie trebuie sa aiba ca obiect comercializarea unui articol sau al unui serviciu concret, cu descrierea si pretul aferent acestuia. Nu sunt permise licitatiile ce au ca obiect furnizarea unor cataloage, oferte sau orice alte tipuri de anunturi care, prin ofertele realizate de potentialii cumparatori pot duce la cresterea, in mod artificial, a calificativului general al unui utilizator fara a se incheia o tranzactie. Nu sunt permise anunturile ce au ca unic scop comunicarea unor informatii de orice fel.
Este interzisa punerea in vanzare a unor produse, avand ca unic scop fraudarea serviciului. In cazul in care Okazii.ro va detecta incercari de punere in vanzare a acestor produse nu numai ca va proceda la inlaturarea acestora de pe Site, insa Organizatorul va avea la dispozitie o serie de masuri sanctionatorii pe care le va putea lua pentru a evita astfel de fraudari. In acest sens, Organizatorul va putea lua impotriva vanzatorilor orice masuri considera de cuviinta, respectiv suspendarea sau chiar inchiderea definitiva a contului de utilizator. Okazii.ro isi rezerva acest drept in mod discretionar, el nefiind in niciun sens si in nicio masura obligat sa procedeze la inlaturarea produsului si / sau sanctionarea vanzatorului.

Licitatiile de acest tip pot fi sterse de catre Serviciul Asistenta Clienti.

4.6.3. Cantitatea articolelor
In momentul listarii unei licitatii cu mai multe articole identice vanzatorul se obliga sa detina intreg stocul de produse inscris in cadrul licitatiei. Licitatiile care incalca aceasta regula pot fi sterse de catre Serviciul Asistenta Clienti iar contul utilizatorului ce incalca aceasta regula poate fi blocat temporar sau definitiv, potrivit propriei optiuni a Organizatorului, fara ca acesta sa fie obligat sa justifice, in orice mod sau in orice masura, sanctiunea aplicata.

4.6.4. Oferte fictive
Nu este permis ca un utilizator sa introduca in cadrul descrierilor produselor sau in mesajele din forumuri formulari prin care ceilalti membrii ai site-ului sunt indemnati sa liciteze doar pentru anumite cataloage sau oferte, pentru date de contact sa plaseze oferte in cadrul altor licitatii cu preturi mai mici in vederea evitarii sistemului de comisionare sau fara obligatia de a cumpara. Licitatiile care incalca aceasta regula pot fi sterse de catre Serviciul Asistenta Clienti iar contul utilizatorului ce incalca aceasta regula poate fi suspendat temporar sau definitiv, potrivit propriei optiuni a Organizatorului, fara ca acesta sa fie obligat sa justifice, in orice mod sau in orice masura, sanctiunea aplicata.

4.6.5. Preturi multiple
Utilizatorilor nu le este permis ca in descrierea sau titlul licitatiei sa introduca un alt pret decat cel inscris in sectiunea special destinata, din pagina licitatiei. Licitatiile care incalca aceasta regula pot fi sterse de catre Serviciul Asistenta Clienti.
In cazul in care, in urma verificarilor efectuate de Organizator se descopera faptul ca vanzatorii au trecut in descrierea produselor sau in forum sau in mesajele trimise catre cumparator preturi mai mari decat cele trecute in sectiunea ÔÇ×PretÔÇŁ din pagina licitatiei, atunci Organizatorul va retrage din contul vanzatorului comisionul real al tranzactiei, calculat la pretul real, ascuns de vanzator, din care va scadea comisionul perceput initial, calculat la pretul mai mic indicat in sectiunea ÔÇ×PretÔÇŁ din pagina licitatiei.

4.6.6. Datele vanzatorului
Regula Clientii nu pot sa furnizeze coordonatele lor precum numarul de telefon, adresa de e-mail, cand fac descrierea articolului in cadrul numelui de utilizator, in cadrul detaliilor legate de livrarea si plata articolului, a comentariilor din formuri sau in cadrul comentariilor asociate calificativelor acordate sau primite.
De asemenea, nu este permis ca un utilizator sa ceara datele de contact in cadrul mesajelor din forumurile produselor.
Incalcari ale Politicii de Listare Articolele care contin o astfel de descriere vor fi fie editate, fie scoase de la licitatie, ele putand duce la blocarea temporara sau definitiva a contului.

4.6.7. Informatiile calomnioase
Informatiile furnizate in titlul sau in descrierea articolului, in forumurile anuturilor sau a comentariilor asociate calificativelor nu pot fi obscene, jignitoare, calomnioase sau sa incalce intimitatea uneia dintre parti.
Astfel de articole pot fi sterse de Organizator iar contul utilizatorului care incalca aceasta regula poate fi suspendat temporar sau definitiv , potrivit propriei optiuni a Organizatorului, fara ca acesta sa fie obligat sa justifice, in orice mod sau in orice masura, sanctiunea aplicata.

4.6.8. Manipularea cuvintelor cheie
Nu este permisa introducerea in titlul anuntului sau a descrierii acestuia de cuvinte cheie care nu au legatura directa cu produsul comercializat.

Anunturile care incalca aceasta regula pot fi editate/sterse de catre Serviciul Asistenta Clienti al sitului.

4.6.9. Multiplicarea anunturilor
Nu este permis─â multiplicarea anun┼úurilor introduse ├«n cadrul sitului. Un anun╚Ť este considerat ca fiind multiplicat atunci cand este activat ├«n cadrul sitului de c─âtre v├ónz─âtor in aceea╚Öi forma de dou─â sau mai multe ori. Pot fi considerate anun┼úuri multiplicate ┼či anun┼úurile care au ca obiect comercializarea aceluia┼či produs ├«ns─â cu pre┼úuri, descrieri, titluri sau fotografii diferite.
Anunturile care incalca aceasta regula pot fi sterse de catre Serviciul Asistenta Clienti al sitului.

4.6.10. Stabilirea unui pret rezonabil
Regula Stabilirea pretului unui articol trebuie sa se incadreze in limitele bunului simt. Pretul rezonabil este considerat ca fiind pretul mediu la care produsul respectiv poate fi achizitionat de la alti utilizatori ai sitului, din cadrul altor situri de specialitate sau magazine online
Incalcari ale Politicii de Listare Un pret nerezonabil este strict interzis. Astfel de articole vor fi scoase de la licitatie.

4.6.11. Promovarea
Regula Vanzatorul nu poate face reclama in cadrul listarii sale la produse, companii sau servicii ale unei terte parti, care nu au legatura cu articolul listat.
Incalcari ale Politicii de Listare Astfel de articole pot fi sterse de Serviciul de Asistenta Clienti

4.6.12. Starea si descrierea articolului
Starea articolelor introduse pe site trebuie sa fie in deplina concordanta cu starea reala a acestora. Spre exemplu, starea ÔÇ×NOUÔÇŁ se va folosi doar pentru produsele care intra in categoria ÔÇ×nou-nout, nefolosit, sigilat ├«n ambalajul original al producatorului, fara urme de folosireÔÇŁ. Descrierea articolului trebuie sa fie in concordanta cu titlul acestuia si sa includa caracteristicile esentiale ale articolului care va fi vandut. Articolele care incalca Politica de Listare pot fi sterse de catre Organizator.

4.6.13. Referinte
Nu ii este permis vanzatorului sa foloseasca, pentru a descrie un produs pus ├«n v├ónzare, orice fel de trimiteri, referin┼úe la ┼či / sau link-uri catre:
– alte site-uri ce promoveaza comertul prin licitatii;
– site-uri ce ofera aceeasi marfa;
– site-uri care ofera marfa interzisa de OKazii.ro;
– site-uri pay per click/view
– site-uri de comert electronic romanesti.
Vânzătorului nu ii este permis, de asemenea, să folosească fotografii care conţin menţiunea unui site concurent (sau nu) în pagina produsului pus spre vânzare.
Regula aceasta se extinde ┼či asupra mesajelor trimise ├«ntre utilizatori.
Orice abatere de la aceast─â regul─â poate duce la notificarea vanzatorului si ulterior, generarea unui avertisment. Sanc┼úionarea comportamentului necorespunz─âtor pe site este un drept pe care ├«l are Organizatorul, ci nu o obliga┼úie. Organizatorul va aprecia ├«n mod discre┼úionar, de la caz la caz, dac─â ┼či ├«n ce modalitate va sanc┼úiona utilizatorii care nu respect─â prezentele reguli.

4.6.14. Anunturi cumparare/schimb
Nu este permisa introducerea in cadrul sitului de anunturi de cumparare sau schimb exclusiv.

Anunturile care incalca aceasta regula pot fi sterse de catre Serviciul Asistenta Clienti al sitului.

4.6.15. Conditionarea ofertarii
De principiu, v├ónzarea bunurilor sau prestarea unor servicii postate pe Site nu pot fi condi┼úionate de ├«ndeplinirea altor formalit─â┼úi dec├ót cele men┼úionate ├«n acest document. Cu toate acestea, pot exista situa┼úii ├«n care v├ónz─âtorul poate solicita ├«ndeplinirea unor altor condi┼úii, ├«n plus, pentru a se asigura de o tranzac┼úie desf─â┼čurat─â cu succes.
În acest sens, vânzătorul poate solicita posibilului cumpărător să îl contacteze pentru a se verifica stocul produselor, disponibilitatea unei măsuri / culori etc. Însă, în situaţia în care există neclarităţi cu privire la adresa de livrare, vânzătorul va contacta cumpărătorul cu scopul de a elimina orice îndoială.
├Än plus, v├ónz─âtorul trebuie s─â se asigure c─â descrierea produsului pus ├«n v├ónzare este clar formulat, f─âr─â a l─âsa loc de interpret─âri, va folosi o exprimare c├ót mai u┼čor de abordat ┼či de ├«n┼úeles de c─âtre orice persoan─â care ar putea accesa site-ul, va oferi toate ┼či orice informa┼úie relevant─â cu privire la produs, facilit─â┼úi, starea produsului etc. ├Än momentul punerii ├«n v├ónzare a produsului, v├ónz─âtorul va oferi ┼či informa┼úii cu privire la politica comercial─â agreat─â, respectiv va men┼úiona dac─â ┼či ├«n ce condi┼úii este posibil─â returnarea produsului, care sunt modalit─â┼úile ┼či costurile de transport, alte facilit─â┼úi pe care le ofer─â sau nu cump─âr─âtorilor.
├Än ceea ce prive┼čte modalitatea de exprimare, v├ónz─âtorul va evita formul─ârile imperative, cu tent─â amenin┼ú─âtoare sau ofensatoare, formul─ârile ironice sau orice alte formul─âri care ar putea fi considerate neadecvate de c─âtre utilizatori. Toate detaliile solicitate de cump─âr─âtori sau postate de la momentul punerii ├«n v├ónzare a produsului se vor da folosind un ton calm, politicos, etc.
Anumite condi┼úionari de tipul acordarii unui calificativ negativ cumparatorului in lipsa contactarii vanzatorului pe forum, inclus─â ├«n descrierea produsului ┼či / sau efectuat─â prin mesaje ├«ntre utilizatori va fi sanc┼úionat─â cu editarea descrierii produsului, precum ┼či orice alt─â sanc┼úiune de care dispune Organizatorul. Sanc┼úionarea va fi luat─â ├«n considerare de la caz la caz, apreciat─â de Organizator, f─âr─â a fi obligat s─â aplice vreo sanc┼úiune. De asemenea, orice formulare neadecvata a descrierii produsului de catre vanzator poate fi reformulata de catre Organizator, ocazie cu care se va transmite vanzatorului o notificare explicativa.

4.6.16. Loturi obiecte diferite
Nu este permis ca in cadrul unei vanzari sa fie afisate mai multe produse. Fiecare vanzare trebuie sa aiba ca obiect comercializarea unui singur articol. Sunt considerate obiecte diferite produsele care au culori, dimensiuni sau elemente grafice diferite. Produsele care incalca aceasta regula vor fi sterse de catre Departamentul Asistenta Clienti.

4.6.17. Livrarea gratuita
Daca un vanzator ofera livrare gratuita pentru un anumit produs aceasta trebuie sa se aplice indiferent de cantitatea achizitionata de catre cumparator. Nu este permis ca prin intermediul descrierii livrarea gratuita sa fie conditionata de achizitionarea mai multor bucati.
Articolele care incalca aceasta regula pot fi scoase de la listare.

4.6.18. Vanzator Premium
Pentru a deveni Vanzatori Premium, utilizatorii Okazii.ro trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
ÔÇó Sa aiba o vechime, pe site, de minim 6 luni de la data inregistrarii;
ÔÇó S─â fie Utilizatori Verfica╚Ťi;
ÔÇó Sa aiba minim 100 de calificative unice in ultimele 12 luni;
ÔÇó Sa aiba minim 98% procentul de calificative pozitive;
ÔÇó Valoarea produselor vandute in ultimele 6 luni sa fie de minim 1000 de euro;
ÔÇó Sa nu fi avut contul suspendat pentru neplata in ultimile 3 luni;
ÔÇó Sa ofere Garantia de Livrare pentru toate produsele active;
ÔÇó Sa aiba valoarea ratingului de vanzator minim 4;
ÔÇó Sa fi respectat Termenii si Conditiile de utilizare a Okazii.ro. Sa nu fi detinut alte conturi in cadrul site-ului ce au fost suspendate pentru incalcarea regulamentului sau conturi active in cadrul carora vinzi aceleasi produse;

Nota: Daca dupa 2 luni de la data la care a devenit Vanzator Premium, un utilizator nu indeplineste toate conditiile de mai sus, ii va fi retras acest statut.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a acorda ori de a refuza facilitatea vanzatorului premium, potrivit propriei sale optiuni, fara ca acesta sa fie obligat sa se justifice, in orice mod sau in orice masura, fata de utilizatori.

4.6.19. Detalii plata si livrare
Vanzatorul are obligatia de a introduce toate detaliile legate de livrarea si plata produsului in sectiunile special destinate din pagina produsului. Nu este permis ca vanzatorul sa afiseze conditiile de livrare si plata doar in descrierea articolului. Descrierile care incalca aceasta regula pot fi editate de catre Serviciul Asistenta Clienti.

4.6.20. Anunţurile de tip licitaţie
Este interzis ca un v├ónz─âtor s─â solicite un pre┼ú minim fix pentru licita┼úiile de tip Mokazie. ├Än cazul acestor licita┼úii, utilizatorii pot oferi ce pre┼ú consider─â, urm├ónd ca la expirarea termenului licita┼úiei cump─âr─âtorul care ofer─â pre┼úul cel mai mare care a fost ├«nregistrat ├«n sistem s─â fie considerat c├ó┼čtig─âtor. Orice condi┼úionare a pre┼úului inclus─â ├«n descrierea produsului ┼či / sau efectuat─â prin mesaje ├«ntre utilizatori va fi sanc┼úionat─â cu ┼čtergerea licita┼úiei, precum ┼či orice alt─â sanc┼úiune de care dispune Organizatorul. Sanc┼úionarea va fi luat─â ├«n considerare de la caz la caz, apreciat─â de Organizator, f─âr─â a fi obligat s─â aplice vreo sanc┼úiune.
In cazul licitatiilor de tip standard, pretul de pornire este stabilit de catre vanzator. Nu este permis v├ónz─âtorului ca ├«n textul descrierii produsului ┼či / sau prin titlu ┼či / sau prin intermediul mesageriei s─â fac─â referire la un pre┼ú, altul dec├ót cel stabilit la momentul post─ârii licita┼úiei. ├Än situa┼úia ├«n care v├ónz─âtorul a ├«nc─âlcat aceast─â regul─â, Organizatorul poate sanc┼úiona v├ónz─âtorul prin ┼čtergerea licita┼úiei sau prin orice alt─â modalitate consider─â de cuviin┼ú─â. Sanc┼úionarea abaterilor reprezint─â un drept al Organizatorului, nu o obliga┼úie, iar Organizatorul va analiza fiecare astfel de abatere de la caz la caz.

4.6.21. Modificarea vânzărilor cu oferte

Utilizatorul v├ónz─âtor are dreptul s─â modifice semnificativ parametrii v─ânz─ârii┬ánumai dac─â pentru produsul respectiv nu a fost ├«nregistrat─â nicio ofert─â p├ón─â la data efectu─ârii de c─âtre v├ónz─âtor a modific─ârii respective. Schimbarea produsului pus ├«n v├ónzare dup─â ├«nregistrarea a cel pu┼úin o ofert─â, este strict interzis─â. Orice ├«nc─âlcare a acestei reguli poate conduce la ┼čtergerea v─ânz─ârii┬áde c─âtre Serviciul Asisten┼ú─â Clien┼úi.

 

4.7. Obliga╚Ťiile cump─âr─âtorului.
Cumparatorul are obligatia sa respecte urmatoarele reguli:

4.7.1. Studiati cu mare atentie descrierea unui articol

Daca descrierea unui articol nu este clara, asigurati-va de clarificarea acestui aspect inainte de a face vreo oferta. Inainte de a plasa o oferta puteti cere informatii suplimentare din partea vanzatorului prin intermediul forumului.

Facand o oferta pentru un articol se subintelege ca sunteti de acord sa-l cumparati.

4.7.2. Fiti atenti
Bunurile scoase la vanzare prin intermediul site-ului okazii.ro sunt proprietatea unor persoane. Aceasta accentueaza necesitatea de a va verifica cu mare atentie partenerul. Va sfatuim sa studiati toate comentariile facute de partenerii vanzatorului la pagina personala a acestuia, pe care o puteti accesa fie cu un click pe numele folosit de acesta, fie alegand directorul potrivit din Comunitati. Numarul aflat intre paranteze langa numele unui vanzator, reprezinta calificativul acelei persoane, realizat pe baza comentariilor pe care ceilalti utilizatori le-au facut referitor la acesta. Puteti citi si comentariile facute pe pagina personala a participantilor. Calificativul reprezinta, practic, renumele acestui participant.

4.7.3. Fiti politicos cu ceilalti utilizatori
Tratati fiecare participant cu respectul cu care va asteptati sa fiti tratat. Cand trimiteti un e-mail , acordati timpul necesar scrierii unui mesaj complet, folosind formule de salut si incheiere. Fiti politicos cand va expuneti opiniile in legatura cu un articol. Aceasta va spori renumele Dvs. in randul celorlalti participanti.

4.7.4. Licitati numai daca vreti sa cumparati
Daca luati parte la o licitatie, fiti sigur ca ati specificat si pretul maxim pe care sunteti gata sa-l oferiti. Prin plasarea unei oferte pentru un articol, se subintelege ca sunteti de acord sa-l cumparati.

4.7.5. Luati cunostinta de toate detaliile licitatiei
In cazul in care sunteti castigatorul unei licitatii veti primi un mesaj cu numele vanzatorului, adresa de email si numarul de telefon mobil.

4.7.6. Contactati vanzatorul
Contactati partenerul dvs. La primirea mesajului continand coordonatele partenerului Dvs. incercati sa-l contactati cat mai repede posibil. Fiti sigur ca puteti lua legatura cu acesta atat prin e-mail cat si prin telefon. Multe persoane nu-si citesc mesajele primite in fiecare zi. Asa ca un telefon poate fi cea mai rapida modalitate de a lua legatura cu vanzatorul si totodata cea care va scuteste de eventualele neintelegeri ajutandu-va sa incheiati tranzactia. Vanzatorul are obligatia de a contacta cumparatorul pentru confirmarea comenzilor si a datelor specificate de vanzator, atunci cand exista neclaritati cu privire la datele comenzii. Cumparatorul are obligatia de a contacta vanzatorul in cazul in care doreste sa modifice date din comanda (adresa, culoare produs, marime etc.)

4.7.7. Onorarea comenzii
În momentul în care un cumpărător plasează o oferta de cumpărare acesta se obligă sa onoreze comanda facută. Daca vânzătorul aduce in maxim 60 de zile de la plasarea comenzii dovezi concrete care să demonstreze neridicarea coletului (acte de retur și de expediere de la Poșta Romană sau firme de curierat) Okazii.ro își rezerva dreptul de a bloca definitiv contul cumpărătorului.

4.7.8. Sanctiuni
Neonorarea comenzii (de catre cumpărător) se sancţionează cu avertisment, iar în funcţie de avertismentele primite anterior, in cazul acumularii acestora, contul poate fi suspendat temporar sau definitiv.

Vanzătorii pot restricţiona achiziţionarea produselor de către cumpăratorii care au avut tranzacţii nefinalizate în trecut.

4.7.9. Anularea comenzii
Cumparatorul are posibilitatea de a solicita vanzatorului anularea unei comenzi plasate. Cererea de anulare poate fi initiata din sectiunea “Produse cumparate/castigate” a contului de utilizator in termen de maxim 3 zile de la plasarea comenzii. Acceptarea solicitarii de anulare ┼či anularea comenzii se efectueaza de catre vanzator, Okazii.ro nu intervine in acest proces. In cazul unui refuz de anulare, va recomandam sa contactati direct vanzatorul pentru detalii

4.8. Comunicare între utilizatori.
4.8.1. Organizatorul pune la dispozitia utilizatorilor sai un forum de intrebari si raspunsuri aflat in pagina unui produs (denumit in continuare ÔÇťForumÔÇŁ) precum si un sistem de mesagerie interna (denumita in continuare ÔÇťMesagerieÔÇŁ) care pot fi folosite cu singurul scop de a obtine detalii suplimentare referitoare la produsul ce face obiectul licitatiei sau la alte produse de pe site-ul www.okazii.ro ale vanzatorului. Atat vanzatorul cat si potentialii cumparatori se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:
– sa adreseze intrebari, raspunsuri si/sau si sa poarte discutii private doar in limba romana. Sunt permise cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, totusi sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv (mouse, notebook, plug and play);
– sa foloseasca Forum-ul si Mesageria doar pentru a obtine detalii suplimentare referitoare la produsul ce face obiectul licitatiei sau la alte produse de pe site-ul www.okazii.ro ale vanzatorului; orice alte discutii nefiind permise.
– sa nu furnizeze, in niciun mod si in nicio masura, detaliile de contact (informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume, etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor informatii;
– sa nu ceara, in niciun mod si in nicio masura, detalii de contact (informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume, etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor informatii;
– sa nu ofere detalii despre produse care nu sunt puse in vanzare pe site-ului www.okazii.ro sau sa promoveze respectivele produse;
– sa nu furnizeze niciun fel de informatii si/sau detalieri despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri fiind permise doar legaturi catre alte sectiuni ale site-ului okazii.ro (care incep cu http://www.okazii.ro\ÔÇŽ);
– sa nu foloseasca informatiile aflate in forum sau in mesagerie decat in interes personal.

4.8.2. Incalcarea, in orice mod si in orice masura, a acestor prevederi va duce implicit la exercitarea de catre Organizator a dreptului de a elimina, in intregime sau in parte, intrebarile, raspunsurile si/sau discutiile private necorespunzatoare si atentionarea prin email a persoanei in cauza. In situatia in care se constata ca vanzatorul sau cumparatorul incalca de 3 ori prevederile prezentului regulament, Organizatorul isi rezerva dreptul de a limita accesul in cont, in intregime sau in parte, al persoanei respective pe o perioada nedeterminata, potrivit propriei optiuni discretionare a Organizatorului.
Pentru a înlătura orice îndoială, termenul de privat este folosit pentru a marca faptul că singurii utilizatori care pot trimite mesaje sau care pot vizualiza conţinutul mesajelor sunt utilizatorii care sunt implicaţi într-o astfel de discuţie. În situaţia în care utilizatorii nu aleg opţiunea de a trimite un mesaj privat, ci unul public mesajul lor va fi postat pe site.

Termenul de privat nu se r─âsfr├ónge ├«ns─â la vizibilitatea mesajelor fa┼ú─â de Organizator. Fa┼ú─â de acesta, toate mesajele, indiferent dac─â sunt postate pe Site sau nu, sunt vizibile, editabile ┼či pot sta la baza unei decizii de sanc┼úionare. Toate regulile acestui Site trebuie respectate ┼či ├«n cuprinsul mesajelor care nu sunt vizibile c─âtre to┼úi utilizatorii.

4.9. Restrictii ale valorilor produselor
In functie de anumite criterii stabilite in mod discretionar de catre Organizator, un utilizator va avea limitat numarul si / sau valoarea produselor puse in vanzare.
Astfel, criteriile pe baza carora se va face calculul pentru a determina numarul si / sau valoarea licitatiilor sunt, dar fara a se limita la acestea: calitatea de utilizator verificat, procentajul de calificative pozitive in comparatie cu cele negative, ratinguri de vanzare, vechimea utilizatorului pe site, numarul si / sau valoarea produselor vandute anterior pe site etc.

Restrictiile pe care le vor avea utilizatorii sunt, dar fara a se limita la acestea:
1. limitarea valorii totale a produselor pe care un utilizator le are puse in vanzare la un moment dat;
2. limitarea numarului de produse listate spre vanzare de catre un utilizator la un anumit moment;
3. limitarea valorii totale a produselor pe care un utilizator le poate pune in vanzare pe o anumita perioada data de timp (ex: o luna)

4.10. Operaţiunile efectuate de Utilizator în site-ul Okazii.ro
Sunt ├«nregistrate ├«n contul acestuia ┼či sunt puse la dispozi┼úia sa prin intermediul panoului de administrare a contului propriu, de ├«ndat─â ce acestea sunt efectuate sau ├«n conformitate cu regulile aplicabile fiec─ârei opera┼úiuni ├«n parte, dac─â este reglementat─â diferit de prezentul acord de utilizare. Informa┼úiile referitoare la tranzactii, mesaje si anumite detalii financiare sunt disponbile ├«n contul fiec─ârui Utilizator ┼či pot fi vizualizate timp de 60 de zile de la data la care fiecare opera┼úiune a fost ├«nregistrat─â ├«n cont. Utilizatorii au obliga┼úia s─â notifice Organizatorului orice obiec┼úiune cu privire opera┼úiunile ├«nregistrate ├«n cont, ├«n general, dar ┼či cu privire la serviciile oferite de Organizator prin intermediul Okazii.ro, ├«n special, ├«n termen de cel mult 60 de zile de la data ├«nregistr─ârii fiec─ârei opera┼úiuni ├«n contul propriu. ├Än caz contrar, se prezum─â ├«n mod absolut c─â serviciile furnizate de Organizator sunt conforme prezentului acord de utilizare ┼či au fost prestate ├«n conformitate cu solicit─ârile fiec─ârui Utilizator. Dup─â trecerea termenului de 60 de zile men┼úionat mai sus, Utilizatorul este dec─âzut din dreptul de a formula reclama┼úii / obiec┼úiuni ├«n leg─âtur─â cu serviciile furnizate de Organizator prin intermediul Okazii.ro, dar ┼či cu solicitarea de mediere/anulare calificative.

5. Serviciul Magazine Okazii.ro
Magazine.Okazii.ro reprezinta o facilitate pusa la dispozitia utilizatorilor Okazii.ro, persoane fizice sau juridice, prin care acestia beneficiaza de o listare personalizata a produselor puse la vanzare in cadrul Okazii.ro.
In cadrul unui magazin Okazii.ro, utilizatorii isi pot pune spre vanzare produsele intr-o sectiune pentru care pot alege structura generala a acesteia, pot incarca un logo propriu (respectand Termenii si Conditiile site-ului; ex: fara terminatia ÔÇ×.roÔÇŁ), pot introduce o denumire a magazinului, o descriere, precum si termenii si conditiile de functionare a acestuia.
Magazinul Okazii.ro poate fi accesat prin intermediul unui link de tipul http://magazine.okazii.ro/numemagazin, unde ÔÇ×numemagazinÔÇŁ repezinta numele de utilizator al contului Okazii.ro, detinut de catre posesorul magazinului.
In magazinul Okazii.ro pot fi introduse doar vanzari de tip ÔÇ×InstantÔÇŁ. Acestea pot fi listate manual sau pot fi introduse prin import.
Facilitatea Magazine.Okazii.ro este un serviciu suplimentar care este taxat in sistem de abonament. Pot fi alese abonamente cu o valabilitate 1, 3, 6 sau 12 luni.
De asemenea, fiecare utilizator poate alege sa foloseasca facilitatea timp de 30 fara sa plateasca taxa de abonament.
Facilitatea presupune tarife preferentiale la listarea produselor si accesul la o serie de instrumente de marketing: produse noi (permite marcarea produselor cu simbolul ÔÇ×nouÔÇŁ), reduceri (permite marcarea produselor care beneficiaza de reduceri cu procentul de reducere aplicat), email marketing (permite trimiterea a 500, 2000 sau 5000 de mesaje lunare catre utilizatorii care se aboneaza la newsletterul magazinului respectiv).
Toate facilitatile de care beneficiaza un utilizator ca urmare a activarii unui abonament pentru Magazine Okazii.ro sunt dezactivate in mod automat la expirarea abonamentului, toate produsele sunt mutate in contul simplu de utilizator, nu vor fi actualizate automat si se va retine taxa de listare fara reducere (0.01 EUR).

5.1. Import automat
Importul de produse reprezinta o facilitate de care pot beneficia numai utilizatorii care au activat serviciul magazine.okazii.ro. Importul de produse poate fi realizat automat prin feed xml.
Pentru realizarea Importului Automat, utilizatorul Okazii.ro este obligat sa furnizeze un url care ulterior va fi apelat pentru obtinerea informatiilor legate de produsele ce urmeaza sa fie afisate pe Okazii.ro. Informatiile care sunt afisate pe Okazii.ro provin dintr-un fisier de tip .xml realizat de catre utilizator.
In cazul in care site-ul dumneavoastra este dezvoltat pe o platforma standard de e-commerce, la cerere, va putem pune gratuit la dispozitie scripturi pentru generarea automata a fisierului de import, in masura in care dispunem de acestea.
Okazii.ro furnizeaza utilizatorului Okazii.ro un script functional, insa verificarea setarilor realizate pe server intra in intregime in atributia utilizatorului respectiv (inclusiv restrictii in fisierul .htaccess, dar fara a se limita la aceasta).
Orice modificare adusa platformei standard de e-commerce poate afecta sau impiedica functionarea scriptului.
Scripturile sunt livrate in mod gratuit si functioneaza pe majoritatea platformelor de acelasi tip, indiferent de versiune.
In cazul in care nu sunteti multumit de rezultatul scriptului sau acesta nu functioneaza corect, Okazii.ro nu isi asuma nicio raspundere, astfel ca in acest caz este recomandat sa urmati instructiunile din manualul de import xml si sa va creati propriul script de feed. In principal, Okazii.ro nu isi asuma nicio raspundere in legatura cu erorile cauzate de particularitatile platformelor utilizatorilor, de nerespectarea de catre acestia a etapelor de import sau in legatura cu alte erori neimputabile Okazii.ro.

Actualizarea datelor pe Okazii.ro se poate realiza manual, prin accesarea butonului ÔÇ×porneste actualizarea acumÔÇŁ din panoul de administrare a magazinului sau automat, la o ora stabilita de catre utilizatorul Okazii.ro prin intermediul interfetei de administare.

Avand in vedere ca in momentul realizarii Importului Automat pot aparea intreruperi ale transmiterii informatiilor, Okazii.ro nu isi asuma in niciun mod si in nicio masura raspunderea privind corectitudinea informatiilor inserate cu ajutorul optiunii de Import Automat. Utilizatorul Okazii.ro care foloseste importul automat are obligatia de a verifica daca datele produselor sale sunt exacte si complete. Utilizatorul Okazii.ro care a optat pentru optiunea de Import Automat are intreaga raspundere pentru caracterul corect si complet al informatiilor privind produsele actualizate si / sau importate prin folosirea optiunilor prezente pe site.

6. Serviciul Garantia de Livrare
6.1 Termeni utilizati in cadrul regulamentului

ÔÇó Utilizatorul site-ului Okazii.ro care va folosi serviciul Serviciul Garantia de Livrare cu livrare prin curieri speciali este denumit in continuare ÔÇťutilizatorÔÇŁ.
ÔÇó Site-ul Okazii.ro va fi denumit in continuare ÔÇ×Okazii.roÔÇŁ sau ÔÇ×Site-ulÔÇŁ.
ÔÇó Serviciul ÔÇťGdl cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ este denumirea utilizat─â ├«n prezentul Regulament pentru serviciul ÔÇťGaran╚Ťia de Livrare cu livrare prin curieri speciali.
ÔÇó Utilizatorul care are in raport cu o tranzactie Okazii rolul de vanzator este denumit in continuare ÔÇťVanzatorÔÇŁ; utilizatorul care are in raport cu o tranzactie Okazii rolul de cumparator este denumit in continuare ÔÇŁCumparatorÔÇŁ.
ÔÇó Serviciul de curierat prin care se face livrarea acoperita de ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ este denumit in continuare ÔÇ×serviciul de curierat agreatÔÇŁ.

6.2 Principiile de functionare a serviciului Garantia de Livrare
1. Utilizatorii vor putea folosi serviciul ÔÇťGdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ numai acceptand Termenii si conditiile de utilizare.
2. Pentru a putea activa serviciul ÔÇťGdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ, vanzatorul va trebui sa introduca codul IBAN in lei corespunzator unui cont bancar impreuna cu numele titularului acestui cont, date care sunt necesare pentru realizarea platii rezultate in urma tranzactiei. Validarea vanzatorului va fi facuta de catre Okazii.ro. Okazii.ro isi rezerva dreptul de a nu valida un utilizator care a incalcat anterior regulile de functionare ale Site-ului. Okazii.ro nu va folosi in niciun alt fel datele introduse de utilizatori, date care vor pastra un caracter confidential.
3. Vanzatorul poate opta pentru serviciul ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ atat la introducerea unui produs in vanzare, cat si ulterior, pe toata durata de valabilitate a acesteia, editand parametrii tranzactiei sale, numai in situatia in care nu au fost inregistrate oferte.
4. Utilizarea serviciului ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ pentru produse fictive sau care nu sunt disponibile duce la suspendarea temporara sau definitiva a dreptului vanzatorului de a utiliza serviciile Site-ului si implicit suspendarea sau anularea contului de utilizator, cu toate consecintele prevazute de Termenii si conditiile de functionare ale Site-ului..
5. Daca tranzactia s-a incheiat si serviciul ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ nu a fost activata de vanzator, serviciul ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ nu va putea fi folosit pentru finalizarea niciunei tranzactii rezultate in urma finalizarii tranzactiei.
6. Daca serviciul ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ este activat, acesta nu mai poate fi dezactivat decat la repunerea manuala a tranzactiei. Daca produsul va fi repus automat spre vanzare, atunci serviciul va fi activat automat.
7. Vor putea beneficia de serviciul ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ doar utilizatorii care au cumparat dupa activarea serviciului de catre vanzator.
8. Cumparatorul poate solicita activarea optiunii ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ selectand modalitatea de livrare si de plata oferite prin ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ in procesul de finalizare a tranzactiei.
9. Pretul maxim al unui produs pentru care se poate activa serviciul ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ este de 12.000 Ron. In cazul in care pentru un produs s-a activat serviciul, vanzatorul nu va mai putea modifica pretul.
10. Livrarea produsului se face prin serviciul de curierat agreat, care va genera documentul de transport pentru livrare la sfarsitul tranzactiei prin intermediul Site-ului, altfel coletul poate fi considerat neacoperit de ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ. Documentele de transport trebuie pastrate pana la finalizarea tranzactiei.
11. In cazul in care cumparatorul nu solicita activarea ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ, tranzactia se va finaliza in modul prevazut pentru tranzactiile ce nu au aceasta optiune activata.

6.2.2 Raspunderea partilor implicate
12. In cazul in care sunt necesare documente pentru finalizarea unei tranzactii, utilizatorii vor furniza documentele solicitate si vor raspunde de autenticitatea acestora, conform prevederilor legale in vigoare.

6.2.3 In calitate de vanzator, utilizatorul are urmatoarele obligatii
13. Din momentul notificarii cu privire la incheierea tranzactiei prin achizitionarea produsului de catre cumparator, vanzatorul are obligatia sa trimita produsul prin serviciul de curierat agreat, in termenul specificat in anuntul de vanzare din pagina produsului, generand documentul de transport pentru livrare la sfarsitul tranzactiei prin intermediul Site-ului, acceptand ca plata se va face la mometul predarii produsului, catre un reprezentant al serviciului de curierat agreat.
14. Vanzatorul are obligatia sa afiseze tariful corect al transportului, la momentul introducerii tranzactie sale.
15. Vanzatorul va trimite coletul catre destinatia ce i-a fost comunicata de cumparator prin sistem la finalul tranzactiei. Daca vanzatorul va trimite coletul la o alta destinatie, indiferent de motive si fara culpa cumparatorului, reclamarea neprimirii coletului de catre cumparator va fi considerata intemeiata. In consecinta, tranzactia va fi anulata si va fi inchisa fara a fi inregistrata o plata in sistem.
16. Vanzatorul are obligatia sa trimita coletul prin serviciul de curierat agreat, generand documentul de transport pentru livrare la sfarsitul tranzactiei prin intermediul Site-ului si sa pastreze actele aferente expedierii. De asemenea, vanzatorul va pastra documentele emise de transportator la preluarea coletului, inclusiv numarul de inregistrare al coletului pentru a-l putea urmari prin sistemul de verificare pus la dispozitie de serviciul de curierat agreat.
17. In cazul in care produsul este returnat, vanzatorul va putea sa reclame calitatea produsului, in cazul in care aceasta nu corespunde cu cea a produsului trimis initial ori produsul nu corespunde cu cel initial, in termen de 10 zile lucratoare din momentul in care status-ul tranzactiei devine “Colet retur expediat”, folosind sistemul de reclamatii Suport ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ, pus la dispozitie de Okazii.ro. In caz contrar, returul se va considera realizat, iar suma platita de cumparator pentru tranzactie ii va fi returnata acestuia.
18. In cazul neprimirii coletului cu produsul returnat, vanzatorul poate sa reclame acest fapt intre a 7-a zi lucratoare si a 10-a zi lucratoare scurse din momentul in care status-ul tranzactiei devine “Colet retur expediat”. Nereclamarea in termenul precizat determina finalizarea tranzactiei si returnarea sumei integrale catre comparator.
19. Vanzatorul are obligatia sa completeze corect adresa si datele expeditorului pe coletul trimis. In situatia in care coletul va fi returnat vanzatorului, cumparatorul va trece la adresa destinatarului adresa specificata la livrarea produsului de catre vanzator. Daca nu a fost ridicat coletul de catre vanzator, tranzactia se va inchide cu statusul ÔÇťColet returnatÔÇŁ si se va returna cumparatorului intreaga suma platita.
20. Vanzatorul are posibilitatea sa confirme calitatea produsului returnat oricand in interiorul termenului de 10 zile lucratoare. Confirmarea calitatii determina finalizarea tranzactiei inainte de implinirea termenului de 10 zile lucratoare, cu status-ul “Colet returnat”.
21. In urma reclamarii calitatii produsului de catre cumparator, atat vanzatorul, cat si cumparatorul pot propune in termen de 5 zile lucratoare de la depunerea reclamatiei prin sistemul de reclamatii Suport ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ solutia de.ramburs partial fara returnare de produs. Solutia intra in vigoare in momentul in care este validata de ambele parti. Tranzactia se va incheia prin returnarea catre cumparator a sumei convenite de parti.

6.2.4 In calitate de cumparator, utilizatorul are urmatoarele obligatii
22. Cumparatorul are obligatia sa introduca in mod corect si complet datele de livrare pentru a fi expediat coletul.
23. Pentru a depune o reclamatie, cumparatorul trebuie sa aiba completat in sectiunea ÔÇ×Date bancareÔÇŁ un cont valid in lei unde ii vor fi returnati banii, in cazul unei rezolutii in acest sens.
24. Cumparatorul are posibilitatea sa confirme calitatea produsului oricand dupa receptionarea coletului, inauntrul unui termen de 3 zile lucratoare. Confirmarea calitatii conduce la finalizarea imediata a tranzactiei inainte de implinirea termenului mentionat mai sus, de 3 zile lucratoare.
25. Finalizarea tranzactiei cu succes determina efectuarea platii catre vanzator in urmatoarea zi lucratoare, dar nu mai devreme de intrarea banilor corespunzatori tranzactiei in contul Okazii.ro, si incetarea oricaror datorii si obligatii din partea acestuia catre cumparator si ale cumparatorului catre acesta. De asemenea, inceteaza orice datorii si obligatii ale Okazii.ro catre utilizatorii implicati in tranzactie.
26. In momentul primirii produsului, cumparatorul va putea sa reclame calitatea produsului, in cazul in care acesta nu corespunde descrierii facute de vanzator sau prezinta defectiuni, in termen de 3 zile lucratoare din momentul in care status-ul tranzactiei devine “Colet primit”, folosind sistemul de reclamatii Suport ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ, pus la dispozitie prin intermediul Site-ului.
27. Dupa expirarea termenului de 3 zile lucratoare de la receptionarea coletului fara formularea unei reclamatii, tranzactia este considerata incheiata cu succes.
28. In urma reclamarii calitatii produsului de catre cumparator, atat vanzatorul, cat si cumparatorul pot propune in termen de 5 zile lucratoare de la depunerea reclamatiei prin sistemul de reclamatii Suport ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ solutia de returnare a produsului vanzatorului cu rambursarea banilor catre comparator. Solutia intra in vigoare in momentul in care este validata de ambele parti. Dupa intrarea in vigoare a intelegerii, cumparatorul este obligat de a expedia coletul retur in urmatoarea zi lucratoare.
29. Daca timp de 5 zile lucratoare de la depunerea reclamatiei nu exista o propunere de solutionare introdusa prin sistemul de reclamatii Suport ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ, solutie care sa fie validata de ambele parti, cumparatorul are obligatia de a expedia coletul retur in cea de a 6-a zi lucratoare calculata din ziua primirii produsului.
30. Cumparatorul are obligatia de a expedia coletul retur (inapoi catre vanzator), folosind serviciile de curierat agreate. De asemenea, cumparatorul are obligatia sa pastreze actele aferente expedierii coletului si numarul de inregistrare al coletului pentru a-l putea verifica prin sistemul de tracking pus la dispozitie de serviciul de curierat agreat. In cazul reclamarii neprimirii returului de catre vanzator, in absenta documentelor aferente expedierii coletului, tranzactia se va considera finalizata cu succes. Costul transportului pentru returnarea coletului ii revine cumparatorului.
31. In cazul reclamarii neprimirii coletului retur de catre vanzator, cumparatorul are obligatia sa depuna in termen de 7 zile lucratoare, incepand cu ziua in care status-ul tranzactiei devine “Reclamatie: colet retur neprimit”, o copie a confirmarii de primire de la serviciul de curierat. In cazul in care nu o va face, tranzactia se va considera finalizata cu succes, iar suma corespunzatoare tranzactiei va fi virata integral vanzatorului.Receptionarea coletului de catre cumparator dupa ce a reclamat neprimirea acestuia se poate face cu conditia inchiderii tichetului de reclamatie in sistemul de reclamatii Suport ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ in termen de 10 zile lucratoare de la expeditia coletului. Dupa inchiderea tichetului tranzactia trece in statusul ÔÇťColet receptionatÔÇŁ
32. Receptionarea coletului de catre cumparator dupa ce a reclamat neprimirea acestuia fara inchiderea tichetului de reclamatie in sistemul de reclamatii Suport ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ in termen de 10 zile lucratoare de la expeditia coletului se face pe raspunderea acestuia. Cumparatorul nu va mai putea reclama calitatea produsului, iar tranzactia se va considera finalizata cu succes.
33. In urma reclamarii calitatii produsului de catre cumparator, atat vanzatorul, cat si cumparatorul pot propune in termen de 5 zile lucratoare de la depunerea reclamatiei prin sistemul de reclamatii Suport ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ solutia de.ramburs partial fara returnare de produs. Solutia intra in vigoare in momentul in care este validata de ambele parti. Tranzactia se va incheia prin returnarea catre cumparator a sumei convenite de parti.
34. In cazul neprimirii coletului, cumparatorul va putea sa reclame acest fapt , dar nu mai devreme de a 7-a zi lucratoare si nu mai tarziu de a 10-a zi lucratoare calculate din momentul in care status-ul tranzactiei devine “Colet expediat”. Tranzactia se va inchide fara o plata inregistrata in sistem.

6.3 Rolul Okazii.ro si al serviciului de curierat
6.3.1 Okazii.ro si serviciul ÔÇ×Garantia de LivrareÔÇŁ
35. Okazii.ro va indeplini mai multe functii, aflandu-se in raporturi diferite cu utilizatorii, reprezentantii serviciilor de curierat agreate sau terte parti.
36. Okazii.ro va avea calitatea de furnizor de servicii fata de utilizatori, punand la dispozitia acestora o platforma on-line cu scopul de a facilita vanzarea de produse de catre utilizatori in nume propriu. In acest raport, Okazii.ro va avea urmatoarele obligatii: (a) sa asigure buna functionare a sistemului pus la dispozitia utilizatorilor; (b) sa asigure notificarea utilizatorilor cu privire la modificarile survenite in statusul unei tranzactii. Notificarile vor putea fi facute atat prin intermediul sistemului de notificari dezvoltat de Okazii.ro, cat si prin e-mail; (c) sa afiseze versiunea curenta a prezentului document si data cand acesta a fost publicat pe Site.
37. Okazii.ro va avea calitatea de mandatar in raporturile cu utilizatorii, raporturi ce au ca obiect sume de bani platite cu titltu de pret. In aceasta calitate, Okazii.ro va incasa sumele de bani de la cumparator, in numele si pe seama vanzatorului, in baza instructiunilor acestora. Prin acceptarea prezentului document, vanzatorii ce opteaza pentru serviciul ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ mandateaza Okazii.ro sa incaseze si sa retina o anumita perioada de timp sumele pe care cumparatorii le platesc cu titlu de pret catre vanzatori si permit Okazii.ro sa submandateze terte parti cu scopul indeplinirii obiectul mandatului principal. Okazii.ro va incasa si retine aceste sume de bani numai in calitate de mandatar, el nefiind titularul sau beneficiarul real al sumelor de bani. Okazii.ro primeste mandatul de la utilizatorii sai pentru a garanta buna si corecta functionare a tranzactiilor prin intermediul Site-ului. In calitate de mandatar, Okazii.ro va avea urmatoarele obligatii:

(a) sa incaseze sumele de bani primite de la utilizatori, intr-un cont al sau;

(b) sa nu utilizeze sumele primite de la utilizatori in folos propriu;

(c) sa vireze sumele corespunzatoare tranzactiei in conformitate cu prevederile prezentului regulament si cu documentele furnizate de utilizatorii implicati in tranzactie;

(d)┬áSa proceseze platile catre utilizatorii serviciului Garantia de Livrare implicati intr-o tranzactie finalizat─â, ├«n urmatoarea zi de joi ulterioar─â datei ├«n care contul Okazii.ro va fi fost alimentat cu suma platita de catre cumparator. Okazii.ro va pastra sumele de bani primite cu titlu de pret ca urmare a activarii serviciului ÔÇ×GdL cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ numai pentru perioadele si numai in situatiile prevazute in cuprinsul prezentului document. In nicio alta situatie si pentru niciun alt motiv Okazii.ro nu va incasa alte sume de bani, decat in situatiile expres prevazute si reglementate de termenii si conditiile site-ului Okazii.ro.”

6.3.2 Rolul furnizorului de servicii de curierat agreate
38. Furnizorul de servicii de curierat se va afla in raporturi diferite fata de utilizatori, de Okazii.ro sau de terte parti.
39. Fata de utilizatorii Okazii.ro si in raporturile ce privesc coletele, furnizorul de servicii de curierat va indeplini functia de transportator. In acest sens, furnizorul de servicii va avea obligatia de a transporta coletul de la vanzator catre cumparator, de a emite documentul de transport, de a completa documentul de transport corect, complet, cu toate datele primite din partea expeditorului. In calitate de transportator, furnizorul de servicii de curierat se va supune prevederilor legale in materie de transport de marfuri, putand fi tras la raspundere conform dispozitiilor legale mentionate.
40. In raporturile ce au ca obiect primirea unor sume de bani, furnizorul de servicii de curierat va avea calitatea de submandatar fata de utilizatori si mandatar fata de Okazii.ro. Astfel, pentru a indeplini mandatul primit de la utilizatori, Okazii.ro subimputerniceste furnizorul de servicii de curierat in vederea primirii sumelor de bani, urmand ca ulterior furnizorul de servicii de curierat sa ii vireze catre Okazii.ro, unde aceste sume vor fi retinute conform prevederilor prezentului document. In acest sens, furnizorul de servicii de curierat va incasa sumele de bani de la utilizatori in numele si pe seama Okazii.ro, ce incaseaza la randul ei in numele si pe seama utilizatorului. Prin acceptarea prezentului document, utilizatorii acorda Okazii.ro posibilitatea de a submandata catre furnizorul de servicii obligatia de a incasa sumele de bani platite de utilizatori cu titlu de pret. In calitate de submandatar, furnizorul de servicii de curierat are obligatia de a primi sumele de bani din partea utilizatorilor si de a le vira catre Okazii.ro, intocmai cum a primit aceste sume. Atat utilizatorii, cat si Okazii.ro vor putea trage la raspundere furnizorul de servicii de curierat conform dispozitiilor legale prevazute de leguitor pentru mandat.
41. Pentru trimiterile retur se aplica tarifele standard ale firmelor de curierat

6.4 Sistemul de plata pentru serviciul Garantia de Livrare
42. Plata ramburs se va face direct reprezentantului serviciului de curierat, in momentul primirii coletului de catre cumparator.
43. Costurile de transport vor cadea in sarcina cumparatorului, atat in cazul livrarii produsului, cat si in momentul returnarii produsului.
44. In situatia in care cumparatorul isi va fi dat o adresa eronata, fara sau cu intentia aceasta, atunci costul expedierii va fi suportat de vanzator. In nicio situatie Okazii nu va fi obligata sa suporte orice cheltuiala rezultata din transportul produselor intre utilizatorii sai.
45. Okazii actioneaza ca un garant al sigurantei tranzactiilor. Okazii va retine sumele de bani incasate de la utilizatori pana in momentul in care vor fi indeplinite conditiile pentru a vira banii catre una dintre partile tranzactiei.
46. Dobanda pe care sumele de bani o acumuleaza in contul Okazii apartine Okazii.
47. In cazul vanzatorului, Okazii va elibera banii catre el în urmatoarea zi de joi ulterioară datei în care cumparatorul a confirmat calitatea produsului, dar nu mai devreme de intrarea banilor in contul Okazii.
48. Comisionul Okazii.ro va fi suportat in totalitate de catre vanzator, in conditiile art. 3.3 din Termeni si Conditii. Suma corespunzatoare acestui comision va fi retinuta din pretul produsului si va fi identificata in contul utilizatorului sub forma unei alimentari.

49. Pentru livrarile prin curierul DPD costul de transport va fi retras din contul de utilizator al vanzatorului iar suma corespunzatoare va fi retinuta din pretul produsului si va fi identificata in contul utilizatorului sub forma unei alimentari.

6.5 Sanctiuni
50. In cazul in care cumparatorul solicita livrarea produsului cumparat prin Garantia de Livrare, iar vanzatorul livreaza prin alt curier, atunci vanzatorul va fi sanctionat de catre Okazii. In cazul in care vanzatorul este la prima abatere, acesta va fi suspendat pe o perioada de 30 de zile din ÔÇ×Gdl cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ. Aceasta sanctiune are ca efect imediat limitarea pretului maxim la care are dreptul vanzatorul sa puna un produs spre vanzare.

51. In cazul in care vanzatorul se afla la a doua abatere, atunci el va fi suspendat permanent din serviciul Garantia de Livrare, fapt care va avea efecte si asupra pretului de vanzare maxim la care vanzatorul doreste sa posteze un produs. Astfel, daca vanzatorul va dori sa puna in vanzare un produs care are ca pret de pornire un pret mai mare decat pretul maxim pe care are dreptul sa il afiseze, atunci vanzatorul va trebui sa activeze optiunea ÔÇ×Livrare personalaÔÇŁ.
52. Okazii are dreptul sa sanctioneze orice astfel de fapte, dar nu si obligatia de a face acest lucru. Sanctionarea utilizatorilor sai ramane la libera sa apreciere, Okazii avand o putere discretionara in a lua masurile de coercitie necesare impotriva utilizatorilor care incalca prezentul regulament.

6.6 Prevederi finale
53. Orice fel de comunicare si informatie transmisa prin serviciul ÔÇ×Gdl cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ, precum si raporturile juridice intre utilizatori, Okazii.ro si furnizorul de servicii de curierat vor fi guvernate de prezentul Regulament (Termeni si conditii), ca reprezentand acordul complet, exclusiv si definitiv dintre utilizatori, Okazii.ro si furnizorul de servicii de curierat.
54. Okazii.ro isi rezerva dreptul sa modifice in orice mod, sa completeze sau sa actualizeze acest regulament (Termeni si conditii) in orice moment, fara a avea nicio obligatie de a anunta in prealabil. Okazii.ro isi rezerva de asemenea dreptul de a modifica in orice mod, completa sau elimina orice element sau facilitate a serviciului ÔÇ×Gdl cu livrare prin curieri specialiÔÇŁ in orice moment, fara a avea nicio obligatie de a anunta in prealabil. Oricare din aceste modificari vor intra in vigoare la momentul publicarii lor pe site-ul Okazii.ro si vor afecta doar tranzactiile initiate ulterior publicarii.

7. Serviciul ÔÇ×Garan╚Ťia de livrareÔÇŁ pentru orice modalitate de livrare

7.1. Preliminarii

7.1.1. Serviciul ÔÇ×Garan╚Ťia de livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ este oferit pentru produsele marcate prin GdL ╚Öi cu specifica╚Ťia ├«n pagina de finalizare a v├ónz─ârii (check out) c─â GdL este valabil─â pentru orice modalitate de livrare.

Serviciul va fi implementat ├«ntr-o prim─â etap─â tuturor produselor postate spre v├ónzare de c─âtre anumi╚Ťi Utilizatori, selec╚Ťiona╚Ťi potrivit propriei op┼úiuni de c─âtre Organizator.

7.1.2. Organizatorul ├«╚Öi rezerv─â dreptul de a implementa Serviciul ÔÇ×Garan╚Ťia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ ├«n privin╚Ťa tuturor Utilizatorilor, iar informarea asupra condi╚Ťiilor ╚Öi a procedurii se realizeaz─â prin luarea la cuno╚Ötin╚Ť─â prin intermediul aten╚Ťion─ârilor pe site-ul www.okazii.ro ╚Öi prin Regulamentul Termeni ╚Öi Condi╚Ťii, de pe acela╚Öi site.

7.1.3. ├Än╚Ťelesul unor termeni. ├Än cuprinsul acestui document privind Termeni ╚Öi Condi╚Ťii ÔÇ×Garan╚Ťia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ, termenii de mai jos au urm─âtorul ├«n╚Ťeles:

(a) Regulamentul ÔÇ×Garan╚Ťia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ reprezint─â prezentul document privind Termeni ╚Öi Condi╚Ťii ÔÇ×Garan╚Ťia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ, prin care sunt stabilite condi╚Ťiile ├«n care este oferit serviciul ÔÇ×Garan╚Ťia De Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ; Acest document face parte integrant─â din Termenii ╚Öi Condi╚Ťiile de utilizare a site-ului ╚Öi serviciului okazii.ro, publicat la adresa http://ajutor.okazii.ro/termeni-si-conditii (denumit ├«n continuare ÔÇťTermeni ╚Öi Condi╚ŤiiÔÇŁ), astfel c─â toate prevederile din Termeni ╚Öi Condi╚Ťii r─âm├ón aplicabile ╚Öi ├«n situa╚Ťiile la care se refer─â ÔÇ×Garan╚Ťia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ, ├«n toate cazurile ├«n care ├«n Regulamentul ÔÇ×Garan╚Ťia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ nu exist─â o prevedere expres─â contrar─â;

(b) Serviciul ÔÇ×Garan╚Ťia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ va fi denumit ├«n continuare ÔÇ×Garan╚Ťia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ ╚Öi reprezint─â serviciul prin care produsele cump─ârate prin intermediul licita╚Ťiei noastre pe Internet sunt returnate v├ónz─âtorilor acestor produse sau valorificate de Organizator pe seama acestora, iar costul produsului este returnat cump─âr─âtorilor de v├ónz─âtori sau de Organizator (pe seama v├ónz─âtorilor), dup─â caz, ├«n anumite condi╚Ťii prev─âzute de Regulile ÔÇ×GdL pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ;

(c) ÔÇťV├ónz─âtoriiÔÇŁ sunt acei utilizatori ai serviciilor noastre de licitatie pe Internet afla╚Ťi ├«n pozi╚Ťii de v├ónz─âtori ├«n anumite licita╚Ťii determinate derulate prin intermediul licita╚Ťiei noastre pe Internet;

(d) ÔÇťProduseleÔÇŁ sunt, ├«n cuprinsul Regulilor ÔÇ×Garan┼úia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ, acele produse care sunt calificate ca produse ├«nrolate ├«n Programul ÔÇ×Garan┼úia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ pe site-ul Okazii.ro;

(e) ÔÇťCump─âr─âtoriiÔÇŁ sunt acele persoane fizice sau juridice care sunt utilizatori ai serviciilor noastre de licita╚Ťie pe Internet ╚Öi se afl─â ├«n pozi╚Ťii de cump─âr─âtori ├«n anumite licita╚Ťii determinate derulate prin intermediul licita╚Ťiei noastre pe Internet;

(f) ÔÇťCostul produsuluiÔÇŁ reprezint─â suma de bani achitat─â de cump─âr─âtor cu titlu de pre╚Ť ╚Öi cheltuielile de livrare ini╚Ťial─â;

(g) ÔÇťReclama╚ŤiaÔÇŁ reprezint─â o ├«n╚Ötiin╚Ťare adus─â la cuno╚Ötin╚Ťa Organizatorului, cu privire la un diferend intervenit ├«ntre cump─âr─âtor ╚Öi v├ónz─âtor, privind un produs care beneficiaz─â de serviciul ÔÇ×GdL pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ . Organizatorul nu ├«╚Öi asum─â rol de organ de cercetare, arbitru ori instan╚Ť─â.

 

7.2. Principii de func╚Ťionare a Serviciului ÔÇ×Garan┼úia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ

7.2.1. Organizatorul intervine ├«n procesul de solu╚Ťionare a ne├«n╚Ťelegerilor survenite ├«ntre cump─âr─âtori si v├ónz─âtori atunci c├ónd produsul achizi╚Ťionat nu corespunde cu descrierea din anun╚Ťul de v├ónzare. Acest Serviciu este proiectat pentru a ajuta cump─âr─âtorii ╚Öi v├ónz─âtorii ├«n vederea solu╚Ťion─ârii disputelor ├«n mai pu╚Ťini pa╚Öi.

7.2.2. Organizatorul ├«╚Öi asum─â un rol mai activ ├«n rezolvarea problemelor privitoare la tranzac╚Ťii. ├Än cazul ├«n care cump─âr─âtorii ╚Öi v├ónz─âtorii nu pot ajunge la o solu╚Ťie convenabil─â pentru ambele p─âr╚Ťi, este oferit─â op╚Ťiunea de a contacta Organizatorul pentru a ajuta ├«n solu╚Ťionarea diferendului.

7.2.3. V─â rug─âm s─â re╚Ťine╚Ťi faptul c─â ÔÇ×Garan┼úia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ se aplic─â doar tranzac╚Ťiei, nu este o garan╚Ťie a produsului ori o solu╚Ťie pentru situa╚Ťia ├«n care cump─âr─âtorul nu mai dore╚Öte produsul.

7.2.4. Primul pas ├«n solu╚Ťionarea unui diferend ├«ntre p─âr╚Ťile tranzac╚Ťiei ├«l reprezint─â contactarea v├ónz─âtorului de c─âtre cump─âr─âtor, ├«n vederea solu╚Ťion─ârii problemei ivite, prin sistemul de Mesagerie Intern─â Okazii. ├Än cazul ├«n care v├ónz─âtorul este de neg─âsit ori problema nu a fost rezolvat─â, din cauza v├ónz─âtorului, cump─âr─âtorii pot depune o reclama╚Ťie la Suport Okazii, pentru a beneficia de ÔÇ×Garan┼úia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ.

7.2.5. Atunci c├ónd cump─âr─âtorii ╚Öi v├ónz─âtorii sunt implica╚Ťi ├«ntr-o disput─â adus─â la cuno╚Ötin╚Ťa Organizatorului prin sistemul ÔÇ×Garan┼úia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ, Organizatorul poate s─â furnizeze ori s─â ofere acces reciproc la numele, ID-urile de utilizator, adresele de e-mail, alte informa╚Ťii de contact, precum ╚Öi orice alt─â documenta╚Ťie relevant─â ob╚Ťinut─â de la o ter╚Ť─â parte.

7.2.6. Prin acceptarea Termeni ┼či Condi╚Ťii cump─âr─âtorii ╚Öi v├ónz─âtorii sunt de acord s─â lu─âm o decizie asupra problemei ivite, potrivit propriei aprecieri, care nu poate fi cenzuat─â de nicio parte. Decizia va fi luat─â ├«n baza documenta╚Ťiei primite de la cump─âr─âtor ╚Öi de la v├ónz─âtor. Ace╚Ötia vor trimite documenta╚Ťia necesar─â ├«n termen de 5 zile lucr─âtoare de la data depunerii reclama╚Ťiei de c─âtre cump─âr─âtor. Organizatorul nu-╚Öi asum─â r─âspunderea pentru situa╚Ťia ├«n care documenta╚Ťia nu a fost complet─â. Organizatorul va lua o decizie ├«n baza documenta╚Ťiei primite, ├«n termen de 30 de zile lucr─âtoare de la data depunerii reclama╚Ťiei de c─âtre cump─âr─âtor.

 

7.3. Condi╚Ťii de Utilizare a Garan╚Ťiei Okazii

7.3.1. Cump─âr─âtorul poate beneficia de ÔÇ×Garan┼úia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ atunci c├ónd sunt ├«ntrunite urm─âtoarele condi╚Ťii :A╚Ťi achizi╚Ťionat un produs de pe licita╚Ťia noastr─â pe Internet ce beneficiaz─â de ÔÇ×Garan┼úia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ ╚Öi ave╚Ťi dovada pl─â╚Ťii;

– A╚Ťi contactat v├ónz─âtorul ├«n termen de 3 zile lucr─âtoare de la data primirii produsului pentru a reclama neconcordan╚Ťa ├«ntre produsul primit ╚Öi descrierea acestuia din anun╚Ť, prin sistemul de Mesagerie Intern─â Okazii;

– A╚Ťi f─âcut o reclama╚Ťie prin Suport Okazii ├«n termen de 30 de zile calendaristice de la data primirii produsului

– Exist─â o disput─â de bun─â-credin╚Ť─â ├«ntre cump─âr─âtor ╚Öi v├ónz─âtor ├«n ceea ce prive╚Öte produsul;

– A╚Ťi returnat produsul ├«napoi v├ónz─âtorului sau l-a┼úi pus la dispozi┼úia Organizatorului pentru a fi valorificat pe seama v├ónz─âtorului ╚Öi ave╚Ťi dovada primirii de c─âtre unul dintre cei doi;

7.3.2. O disput─â de bun─â-credin╚Ť─â ├«n sensul art. 7.3.1 de mai sus poate fi:

– Produsul primit este diferit de cel achizi╚Ťionat (spre exemplu, a╚Ťi cump─ârat o carte ╚Öi a╚Ťi primit o p─âl─ârie).

sau

– Produsul primit nu este ├«n conformitate cu descrierea din anun╚Ťul de v├ónzare.

7.3.3. Cerin╚Ťa bunei-credin╚Ťe nu este ├«ndeplinit─â ├«n urm─âtoarele situa╚Ťii, f─âr─â a le limita :

– Cump─âr─âtorul sus╚Ťine c─â produsul este diferit fa╚Ť─â de modul ├«n care a fost descris ├«n anun╚Ťul de livrare, iar v├ónz─âtorul dovede╚Öte contrariul.

– Cump─âr─âtorul nu mai dore╚Öte produsul respectiv (acesta a fost livrat conform descrierii din anun╚Ť, ├«ns─â, cump─âr─âtorul s-a r─âzg├óndit ├«n privin╚Ťa achizi╚Ťion─ârii produsului, indiferent de motivul acestuia).

 

7.4. Eligibilitatea cump─âr─âtorilor ╚Öi restric╚Ťii

7.4.1. ├Än privin╚Ťa cump─âr─âtorilor asupra c─ârora exist─â suspiciuni c─â ar abuza ├«n exercitarea drepturilor acestora prev─âzute de Termeni ╚Öi Condi╚Ťii, Organizatorul poate considera c─â ace╚Ötia nu sunt cump─âr─âtori eligibili pentru a beneficia de ÔÇ×Garan┼úia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ. Prin urmare, reclama╚Ťiile f─âcute de ace╚Ötia pot fi considerate abuzive.

7.4.2. Abuzurile includ, f─âr─â a le limita, introducerea unor reclama╚Ťii care nu sunt realizate cu bun─â-credin╚Ť─â, prin care s─â se urm─âreasc─â beneficierea pe nedrept de ÔÇ×GdL pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ Okazii ┼či / sau deturnarea acestui serviciu de la scopul pentru care a fost instituit.

7.4.3. Dac─â exist─â suspiciuni cu privire la buna-credin╚Ť─â a p─âr╚Ťilor, incluz├ónd dar f─âr─â a fi limitate la abuzuri, ├«n╚Ťelegeri cu v├ónz─âtorii, fabricarea de dovezi, ne rezerv─âm dreptul de a suspenda temporar ori de a bloca definitiv contul cump─âr─âtorului, c├ót ╚Öi al v├ónz─âtorului, imediat ╚Öi f─âr─â nicio notificare prealabil─â.

7.4.4. De asemenea, dac─â suspect─âm ├«n╚Ťelegeri cu v├ónz─âtorii de a posta pe site pre╚Ťuri mai mici dec├ót cele practicate, ne rezerv─âm dreptul de a suspenda temporar ori de a bloca definitiv contul cump─âr─âtorului, c├ót ╚Öi al v├ónz─âtorului, imediat ╚Öi f─âr─â nicio notificare prealabil─â.

 

7.5. Excluderi din protec╚Ťia Sistemului ÔÇ×GdL pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ

7.5.1. ÔÇ×Garan┼úia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ se aplic─â doar produselor cu un cost mai mare de 10 euro ╚Öi ├«n limita a 500 euro, incluz├ónd pre╚Ťul produsului ╚Öi cheltuielile de livrare.

7.5.2. ÔÇ×Garan┼úia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ nu acoper─â servicii ╚Öi anumite tipuri de produse, preten╚Ťii false, abuzive sau ilegale. Organizatorul ├«╚Öi rezerv─â dreptul de a decide care produse supuse v├ónz─ârii sunt excluse de la ÔÇ×GdL pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ .

7.5.3. Urm─âtoarele categorii de produse sunt excluse de la ÔÇ×GdL pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ:

– Imobiliare

– Autoturisme

– Autoutilitare

– Scutere ╚Öi Mopede

– ATV ╚Öi Snowmobile

– B─ârci

– Cartele SIM

– Motociclete

– Petreceri copii

– Retromobile

– Software

– Bilete

 

7.6. Etapele procedurii

7.6.1. Cump─âr─âtorii care nu au reu╚Öit s─â rezolve disputa direct cu v├ónz─âtorul, pot contacta Organizatorul prin intermediul Suport Okazii. Organizatorul va verifica tranzac╚Ťia, buna-credin╚Ť─â ╚Öi eligibilitatea cump─âr─âtorului, precum ╚Öi ├«ncercarea acestuia de a contacta v├ónz─âtorul ╚Öi de a ajunge la o solu╚Ťie convenabil─â pentru ambele p─âr╚Ťi. ├Än cazul ├«n care cump─âr─âtorul este de bun─â-credin╚Ť─â ╚Öi ├«ndepline╚Öte condi╚Ťiile ÔÇ×GdL pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ Okazii, Organizatorul va verifica informa╚Ťiile suplimentare trimise de acesta.

7.6.2. Organizatorul va contacta v├ónz─âtorul ╚Öi ├«l va informa de preten╚Ťiile cump─âr─âtorului. De asemenea, acesta va fi informat ╚Öi asupra posibilit─â╚Ťii de a contracara preten╚Ťiile cump─âr─âtorului prin punerea la dispozi╚Ťia Organizatorului, a tuturor documentelor de transport ╚Öi a tuturor dovezilor necesare, ├«n termen de 5 zile lucr─âtoare de la comunicarea f─âcut─â prin intermediul contului Okazii, ├«n baza c─ârora se va lua o decizie.

7.6.3. P─âr╚Ťile pot s─â ajung─â la o ├«n╚Ťelegere f─âr─â interven╚Ťia Organizatorului, chiar ╚Öi dup─â ce a fost deja trimis─â o reclama╚Ťie c─âtre Organizator. ├Än aceast─â situa╚Ťie, cump─âr─âtorii sunt obliga╚Ťi s─â ├«n╚Ötiin╚Ťeze imediat Organizatorul de ├«n╚Ťelegerea intervenit─â ├«ntre cei doi.

7.6.4. ├Än cazul ├«n care nu s-a ajuns la nicio ├«n╚Ťelegere, Organizatorul va verifica comunic─ârile f─âcute de c─âtre p─âr╚Ťi ├«nainte ╚Öi dup─â ├«ncheierea tranzac╚Ťiei, documente doveditoare privind starea produsului, precum ╚Öi orice alte informa╚Ťii suplimentare, ├«n baza c─ârora va lua o decizie.

7.6.5. Atunci c├ónd ne afl─âm ├«n situa╚Ťia ├«n care nu putem lua o decizie din cauza unor dispute ├«n condi╚Ťii incerte, Organizatorul va ├«ndruma p─âr╚Ťile c─âtre organele de anchet─â competente. ├Än acest caz, Organizatorul va oferi organelor de anchet─â ├«n drept tot suportul logistic de care dispune, cu toate comunic─ârile f─âcute prin intermediul Okazii ╚Öi toat─â documenta╚Ťia oferit─â de p─âr╚Ťi, f─âr─â a ne limita la acestea.

7.6.6. Returnarea produsului și restituirea sumelor achitate de cumpărător

7.6.6.1. Dac─â Organizatorul constat─â c─â produsul livrat nu corespunde cu descrierea din anun╚Ťul de v├ónzare, de cele mai multe ori, Organizatorul va ├«ndruma cump─âr─âtorul s─â returneze v├ónz─âtorului produsul achizi╚Ťionat (iar v├ónz─âtorul trebuie s─â accepte returnarea produsului chiar dac─â acesta utilizeaz─â ├«n mod constant o politic─â de nereturnare a produselor) sau s─â-l pun─â la dispozi┼úia Organizatorului, ├«nainte ca Organizatorul s─â returneze costul produsului ╚Öi de a ├«ncepe demersurile de recuperare a acestor sume de la v├ónz─âtor. ├Än situa┼úiile ├«n care Organizatorul solicit─â cump─âr─âtorului s─â pun─â produsul la dispozi┼úia sa, va proceda la valorificarea acestuia (prin intermediul site-ului www.okazii.ro sau ├«n orice alt─â modalitate) pe seama v├ónz─âtorului ┼či va proceda la compensarea crean┼úelor reciproce, dup─â desp─âgubirea cump─âr─âtorului pe seama v├ónz─âtorului. Pentru a beneficia de desp─âgubire potrivit ÔÇ×Garan┼úia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ, cump─âr─âtorul este obligat s─â pun─â produsul la dispozi┼úia Organizatorului, dac─â acesta solicit─â.

7.6.6.2. Dac─â Organizatorul constat─â c─â p─âr╚Ťile au convenit ca pre╚Ťul produsului achitat de cump─âr─âtor s─â fie mai mare dec├ót pre╚Ťul postat pe site, Organizatorul are dreptul de a anula ÔÇ×Garan┼úia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ privind tranzac╚Ťia respectiv─â.

7.6.6.3. ├Än cazul ├«n care produsul este returnat v├ónz─âtorului, cump─âr─âtorul va trebui s─â trimit─â c─âtre Organizator dovada return─ârii produsului ÔÇô recipisa de transport, cu semn─âtura v├ónz─âtorului.

7.6.6.4. Cheltuielile de returnare a produsului către vânzător sau Organizator se suportă de către cumpărător. Cumpărătorul este răspunzător pentru ambalarea și transportarea corectă a produsului.

7.6.6.5. Dac─â produsul returnat nu este primit de c─âtre v├ónz─âtor la adresa pe care acesta a declarat-o sau de c─âtre Organizator, ├«n acelea╚Öi condi╚Ťii ├«n care cump─âr─âtorul a primit produsul (spre exemplu, produsul prezint─â defec╚Ťiuni, zg├órieturi noi), Organizatorul ├«╚Öi rezerv─â dreptul de a considera c─â acesta nu mai reprezint─â un cump─âr─âtor eligibil pentru returnarea pre╚Ťului produsului ╚Öi a cheltuielilor transportului ini╚Ťial. Este r─âspunderea v├ónz─âtorului de a men╚Ťine o adres─â corect─â ╚Öi valabil─â ├«n contul s─âu de Utilizator Okazii pentru returnarea produselor.

7.6.6.6. Dac─â Organizatorul constat─â c─â produsul livrat nu corespunde cu descrierea din anun╚Ť, pentru ca acesta s─â returneze sumele aferente pre╚Ťului ╚Öi a cheltuielilor de livrare ini╚Ťial─â, ├«i vor fi necesare urm─âtoarelor documente :

– recipisa de transport cu semn─âtura cump─âr─âtorului;

– dovada pl─â╚Ťii;

– orice documente doveditoare privind starea produsului;

– comunic─ârile f─âcute ├«ntre cele dou─â p─âr╚Ťi prin intermediul Mesageriei interne Okazii;

– formularul de reclama╚Ťie, furnizat de Okazii, completat;

– dovada return─ârii produsului ÔÇô recipisa de transport, cu semn─âtura v├ónz─âtorului, ├«n cazul ├«n care produsul a fost returnat v├ónz─âtorului;

– factura de utilitati sau telefonie ├«n care sa figureze numele cumparatorului sau cel pu╚Ťin adresa acestuia (conform contului de pe site ╚Öi formularului de reclama╚Ťie);

– copie dup─â CI/BI.

– contul IBAN in lei declarat ├«n contul Okazii, cu cerin╚Ťa obligatorie ca titularul contului de Utilizator pe Okazii s─â fie acela╚Öi cu titularul contului IBAN declarat.

7.6.6.7. Dup─â ce Organizatorul a primit confirmarea c─â produsul a ajuns ├«napoi la v├ónz─âtor sau dup─â ce Organizatorul a primit produsul, dup─â caz, acesta va returna sumele pl─âtite de cump─âr─âtor cu titlu de pre╚Ť ╚Öi cheltuieli de transport ini╚Ťiale.

7.6.8. ├Än anumite cazuri, Organizatorul va returna doar o parte din costurile produsului, reprezent├ónd diferen╚Ťa apreciat─â de c─âtre Organizator, ├«ntre produsul descris ╚Öi produsul primit, caz ├«n care Organizatorul va recupera de la v├ónz─âtor suma returnat─â cump─âr─âtorului de c─âtre Organizator, iar cump─âr─âtorul nu va mai trebui s─â returneze produsul primit.

7.6.9. Dac─â pre╚Ťul produsului este estimat ├«n euro, Organizatorul va returna c─âtre cump─âr─âtor suma de bani ├«n lei achitat─â de acesta, aferent─â pre╚Ťului ├«n euro, plus cheltuielile de livrare ini╚Ťial─â.

7.7. Contesta╚Ťii

Cump─âr─âtorii ╚Öi v├ónz─âtorii au posibilitatea de a contesta decizia Organizatorului, prin intermediul Suport Okazii, ├«ntr-un termen de 3 zile lucr─âtoare de la data la care Organizatorul a transmis c─âtre ace╚Ötia notificarea sau comunicarea de orice fel la care se refer─â respectiva reclama╚Ťie. Organizatorul va face o nou─â verificare, ├«n conformitate cu toat─â documenta╚Ťia primit─â, ├«n baza c─âreia va lua o nou─â decizie, prin care va infirma sau confirma decizia anterioar─â.

 

7.8. Rambursarea sumei de către vânzători

7.8.1. Prin acceptul v├ónz─âtorilor de a utiliza ÔÇ×Garan┼úia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ , ace╚Ötia accept─â procesul nostru de solu╚Ťionare a disputelor vizate de acest sistem. V├ónz─âtorii sunt de acord ca Organizatorul s─â ia o decizie, potrivit propriei sale aprecieri, ├«n privin╚Ťa oric─ârei reclama╚Ťii provenite de la un cump─âr─âtor, privind un produs care beneficiaz─â de ÔÇ×GdL pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ. Pentru reclama╚Ťiile r─âmase nesolu╚Ťionate de c─âtre v├ónz─âtor, Organizatorul va returna cump─âr─âtorului ├«ntregul cost al produsului achizi╚Ťionat, incluz├ónd pre╚Ťul ╚Öi cheltuielile ini╚Ťiale de transport, iar v├ónz─âtorul ├«╚Öi asum─â obliga╚Ťia de a returna c─âtre Organizator ├«ntreaga sum─â achitat─â de Organizator c─âtre cump─âr─âtor. F─âr─â a limita cele convenite mai sus, v├ónz─âtorii nu vor fi obliga╚Ťi s─â pl─âteasc─â suma respectiv─â, dac─â ei transmit c─âtre Organizator documenta╚Ťia necesar─â indicat─â mai sus, ├«n timp util.

7.8.2. ├Än cazul ├«n care produsul a fost pus la dispozi┼úia Organizatorului pentru a fi valorificat pe seama v├ónz─âtorului, cump─âr─âtorul va fi desp─âgubit de Organizator (pe seama v├ónz─âtorului). Av├ónd ├«n vedere c─â ├«n acest caz Organizatorul are o datorie fa┼ú─â de v├ónz─âtor, dar ┼či o crean┼ú─â ├«mpotriva acestuia, poate proceda potrivit propriei op┼úiuni la compensarea acestora.

7.8.3. Alte cerin╚Ťe privind v├ónz─âtorii :

–┬áV├ónz─âtorii sunt de acord ca Organizatorul s─â retrag─â fonduri din conturile lor de Utilizator, egale cu sumele achitate c─âtre cump─âr─âtori. V├ónz─âtorii au posibilitatea de a refuza interven╚Ťia Organizatorului ├«n tranzac╚Ťionare, prin scoaterea produsului de la v├ónzare. ├Äns─â pentru tranzac╚Ťiile ├«ncepute ╚Öi/sau efectuate cu ÔÇ×GdL pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ, Organizatorul are dreptul de a aprecia starea produsului.

– ├Än cazul ├«n care v├ónz─âtorii nu au suficien╚Ťi bani ├«n contul de Utilizator, ace╚Ötia sunt de acord ca Organizatorul s─â le debiteze contul cu o sum─â de bani egal─â cu suma achitat─â c─âtre cump─âr─âtori, ori cu diferen╚Ťa ├«ntre suma achitat─â de c─âtre Organizator ╚Öi suma disponibil─â ├«n contul Okazii ╚Öi s─â le emit─â o ├«n╚Ötiin╚Ťare de plat─â, privind aceste sume.

 

7.8.4. ├Än cazul ├«n care v├ónz─âtorul nu achit─â ├«n termen de maximum 10 zile de la data emiterii ├«n╚Ötiin╚Ť─ârii de plat─â, respectiv ├«n data de 10, respectiv 25 a lunii urm─âtoare de calcul, Organizatorul are dreptul s─â suspende contul p├ón─â la achitarea integral─â a debitului. Cu toate acestea, Organizatorul, ├«╚Öi rezerv─â dreptul de a suspenda temporar contul, potrivit propriei sale aprecieri, f─âr─â a fi cenzurat de nicio parte, de la data la care contul este debitat cu suma men╚Ťionat─â mai sus, p├ón─â la momentul achit─ârii acesteia.

 

7.9. Statutul Organizatorului

7.9.1. Prin furnizarea Serviciului ÔÇ×Garan┼úia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ , Organizatorul este ╚Öi r─âm├óne un simplu furnizor de servicii prin care se urm─âre╚Öte facilitarea ├«ncheierii de tranzac╚Ťii ├«ntre v├ónz─âtor ╚Öi cump─âr─âtor, f─âr─â ca Organizatorul s─â devin─â intermediar sau parte ├«n aceste tranzac╚Ťii ╚Öi f─âr─â ca acesta s─â ├«╚Öi asume orice obliga╚Ťii, garan╚Ťii sau riscuri juridice specifice intermediarilor sau p─âr╚Ťilor ├«n aceste tranzac╚Ťii. Prin furnizarea acestui serviciu, Organizatorul nu ├«╚Öi asum─â rolul organ de cercetare, arbitru ori instan╚Ť─â, ci urm─âre╚Öte s─â ajute cump─âr─âtorii ╚Öi v├ónz─âtorii s─â rezolve disputele ├«n mai pu╚Ťini pa╚Öi.

7.9.2. ├Än conformitate cu prevederile legii 656/2002 pentru prevenirea ┼či sanc┼úionarea sp─âl─ârii banilor, precum ┼či pentru instituirea unor m─âsuri de prevenire ┼či combatere a finan┼ú─ârii terorismului, Organizatorul are obliga┼úia de a raporta Oficiului Na┼úional de Prevenire ┼či Combatere a Sp─âl─ârii Banilor ├«n cel mult 10 zile lucr─âtoare, efectuarea opera┼úiunilor cu sume ├«n numerar, ├«n lei sau ├«n valut─â, a c─âror limit─â minim─â reprezint─â echivalentul ├«n lei a 15.000 euro, indiferent dac─â tranzac┼úia se realizeaz─â prin una sau mai multe opera┼úiuni ce par a avea o leg─âtur─â ├«ntre ele.

 

8. Plata cu cardul
8.1. Preliminarii
To╚Ťi cump─âr─âtorii care fac plata produsului prin card bancar la momentul efectu─ârii comenzii pe site beneficiaz─â de Garan╚Ťia de Livrare pentru plata cu cardul. Prin acceptarea documentului Termeni ╚Öi Condi╚Ťii al Site-ului, at├ót v├ónz─âtorul c├ót ╚Öi cump─âr─âtorul accept─â ├«n mod expres prevederile Garan╚Ťiei de Livrare pentru plata cu cardul.
Plata cu cardul este disponibilă doar anumitor produse pentru care vânzătorul oferă livrare prin poșta română ori prin intermediul unui serviciu de curierat, exceptând produsele disponibile doar prin predare personală.
Plata online cu cardul se activeaza automat la selectarea unui curier sau a postei ca metoda de Livrare si nu poate fi dezactivata. Categoriile in care nu este disponibila plata cu cardul sunt urmatoarele:

1.   Abonamente Telefoane
2.   Software
3.   Imobiliare
4.   Cartele SIM
5.   Autoturisme
6.   Servicii
7.   Petreceri copii
8.   Retromobile
9.   Autoutilitare
10. Scutere si Mopede
11.  Barci
12.  Arme
13.  Alimente
14.  Animale
15.  Servicii GSM
16.  ATV si Snowmobile
17.  Motociclete
18. Dezmembrari
19. Tutun
20. Autoaparare
21. Mokazii
22. Turism
23. Petreceri copii

8.2. Procesul de plat─â
Dac─â cump─âr─âtorul a ales plata cu cardul, ca modalitate de plat─â, dup─â trimiterea comenzii se va deschide pagina procesatorului de card. ├Än urma efectu─ârii pl─â╚Ťii, at├ót cump─âr─âtorul, c├ót ╚Öi v├ónz─âtorul vor primi mesaje de confirmare a pl─â╚Ťii. Din acest moment tranzac╚Ťia se va considera ├«n desf─â╚Öurare, cu plata confirmat─â.
Dac─â cump─âr─âtorul alege s─â efectueze plata cu cardul pentru comanda efectuat─â, acesta este redirec╚Ťionat c─âtre o pagin─â securizat─â a procesatorului de card. Pentru a efectua plata, cump─âr─âtorul trebuie s─â introduc─â datele cardului. Procesatorul va men╚Ťine pagina activ─â un timp limitat. Dac─â datele cardului nu sunt introduse ├«n acest timp, plata pentru produsul comandat nu se mai poate efectua prin card bancar. Prin urmare, comanda se va considera realizat─â iar tranzac╚Ťia nepl─âtit─â. P─âr╚Ťile vor primi automat un e-mail cu datele celeilalte p─âr╚Ťi, astfel c─â acestea au posibilitatea de a g─âsi alte metode de plat─â a produsului.
Plata pre╚Ťului prin card bancar se va face ├«n contul Okazii.ro. Okazii.ro ac╚Ťioneaz─â ca un garant al siguran╚Ťei tranzac╚Ťiilor. Okazii.ro va re╚Ťine sumele de bani ├«ncasate de la utilizatori p├ón─â ├«n momentul ├«n care vor fi ├«ndeplinite condi╚Ťiile pentru a elibera banii c─âtre una dintre p─âr╚Ťi.
Okazii.ro nu va avea acces la datele bancare ale utilizatorilor introduse în pagina securizată a procesatorului de card și nu le va colecta în niciun mod.

8.3. Trimiterea produsului c─âtre cump─âr─âtor
├Än momentul post─ârii unui produs la v├ónzare, v├ónz─âtorul se oblig─â s─â trimit─â produsul ├«n termenul ╚Öi prin modalitatea de livrare specificat─â. V├ónz─âtorul are obliga╚Ťia s─â afi╚Öeze costul corect al transportului, la momentul introducerii produsului s─âu pe site. Acesta va fi suportat integral de cump─âr─âtor. Pentru trimiterile retur se aplica tarifele standard ale firmelor de curierat.
V├ónz─âtorul are obliga╚Ťia s─â trimit─â coletul cu confirmare de primire ╚Öi s─â p─âstreze actele aferente expedierii. ├Än cazul reclam─ârii neprimirii produsului de c─âtre cump─âr─âtor, ├«n absen╚Ťa documentelor necesare, tranzac╚Ťia va fi anulat─â, iar suma corespunz─âtoare tranzac╚Ťiei va fi returnat─â cump─âr─âtorului.
V├ónz─âtorul va trimite coletul c─âtre destina╚Ťia precizat─â ├«n contul s─âu de utilizator, de c─âtre Okazii.ro, la finalul tranzac╚Ťiei, destina╚Ťie introdus─â de cump─âr─âtor. Dac─â cump─âr─âtorul nu ridic─â produsul, costul transportului va fi suportat integral de acesta. Okazii.ro va returna c─âtre v├ónz─âtor costul transportului ├«n termen de 5 zile lucr─âtoare de la primirea documentelor care atest─â c─â produsul nu a fost ridicat de cump─âr─âtor ╚Öi va elibera restul de bani c─âtre cump─âr─âtor. Dac─â v├ónz─âtorul trimite coletul la o alt─â adres─â dec├ót cea specificat─â, indiferent de motive ╚Öi f─âr─â culpa cump─âr─âtorului, cel din urm─â va putea reclama neprimirea coletului ╚Öi eliberarea sumelor achitate prin card bancar. ├Än acest caz, v├ónz─âtorul va suporta costul de transport al coletului.

8.4. Confirmarea calit─â╚Ťii produsului. Plata c─âtre v├ónz─âtor
Okazii.ro va elibera banii către vânzător în urmatoarea zi de joi ulterioară datei în care cumparatorul a confirmat calitatea produsului (expres sau tacit), dar nu mai devreme de intrarea banilor in contul Okazii.ro.
Cump─âr─âtorul poate confirma calitatea produsului prin urm─âtoarele modalit─â╚Ťi, oricare dintre ele survine prima:
1. În mod expres, prin accesarea butonului Confirma calitatea care se regăsește în Status comanda
2. ├Än mod tacit, prin trecerea unei perioade de timp ├«n care cump─âr─âtorul nu depune o reclama╚Ťie. Perioada ├«n care cump─âr─âtorul are dreptul de a depune o reclama╚Ťie este T plus 3 zile, ├«n care T reprezint─â termenul de livrare a produsului la cumparator. Dup─â trecerea perioadei de timp prev─âzut─â mai sus, f─âr─â depunerea unei reclama╚Ťii, tranzac╚Ťia va fi considerat─â ├«ncheiat─â cu succes ╚Öi plata se va realiza c─âtre v├ónz─âtor ├«n urmatoarea zi de joi.
3. ├Än mod tacit, prin expirarea unui termen de 3 zile de la data la care a fost livrat produsului la cumparator, dac─â v├ónz─âtorul pune la dispozi┼úia Organizatorului documentul de transport care face dovada livr─ârii comenzii c─âtre cump─âr─âtor. Dup─â trecerea termenului men┼úionat mai sus, f─âr─â depunerea unei reclama╚Ťii, tranzac╚Ťia va fi considerat─â ├«ncheiat─â cu succes ╚Öi plata se va realiza c─âtre v├ónz─âtor ├«n urmatoarea zi de joi.”

Pentru a putea primi banii prin transfer bancar, vânzătorul va trebui să introducă în contul de utilizator codul IBAN corespunzător contului său bancar in lei. Titularul contului IBAN declarat în contul Okazii.ro trebuie sa fie același cu titularul contului de Utilizator pe Okazii.

Pentru sume ce nu dep─â┼česc 1.500 lei, banii pot fi trimi╚Öi la cerere ╚Öi prin e-mandat (mandat po╚Ötal online), tarifele de expedi┼úie fiind ├«n sarcina Utilizatorului.

Tarifele de expeditie sunt urmatoarele, în funcţie de valoarea sumei expediate:

pentru sume < 200 lei, tariful este 10 lei;
pentru sume ├«n intervalul 200,01 – 500 lei, tariful este 15 le;
pentru sume ├«n intervalul 500,01 – 1000 lei, tariful este 20 lei;
pentru sume > 1000 lei, tariful se calculeaz─â dup─â cum urmeaz─â 20 lei + 1% aplicat la suma de expediat.

Serviciile suplimentare au urmatoarele costuri:

Post restant 1.85 lei.

Vânzătorul poate solicita Organizatorului alimentarea contului propriu cu suma ce i se cuvine în urma tranzacţiei încheiate, prin transmiterea unui mail de pe adresa de e-mail inregistrata in Site către suportgdl@okazii.ro, care sa contina urmatoarele informatii:

<<Subsemnatul(a)ÔÇŽÔÇŽÔÇŽ, identificat cu seriaÔÇŽ.., NumarÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽ.., CNPÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽ , sunt de acord ca suma de ÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽ lei aferenta produsului ÔÇťÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽ.ÔÇŁ , cu codul comanda ÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽ., tranzactie incheiata prin serviciul ÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽ. sa fie utilizata la alimentarea contului Okazii.roÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽÔÇŽ.>>

Contul utilizatorului vânzător va fi alimentat cu suma respectivă numai după ce sunt îndeplinite condiţiile pentru efectuarea plăţii către vânzător.

8.5. Reclama╚Ťia
├Än cazul ├«n care cump─âr─âtorul nu prime╚Öte produsul ├«n termenul setat de v├ónz─âtor ├«n anun╚Ťul de v├ónzare ori exist─â o neconcordan╚Ť─â ├«ntre produsul primit ╚Öi descrierea acestuia ├«n anun╚Ťul de v├ónzare, cump─âr─âtorul poate depune o reclama╚Ťie cu privire la acestea.
Reclama╚Ťia se poate deschide din contul utilizatorului acces├ónd urm─âtoarele: Contul meu/Produse cump─ârate-c├ó╚Ötigate, din pagina ÔÇťStatus tranzac╚ŤieÔÇŁ corespunz─âtoare tranzac╚Ťiei respective, ac╚Ťion├ónd linkul ÔÇťDeschide reclama╚ŤieÔÇŁ. Reclama╚Ťia se poate deschide ╚Öi din sec╚Ťiunea ÔÇťSuport Garan╚Ťia de livrareÔÇŁ/Deschide pagina de reclama╚Ťii, cu ajutorul ID-ului de tranzac╚Ťie.
Reclama╚Ťia poate fi depus─â ├«n termen de T + 3 zile, ├«n care T reprezint─â termenul de livrare a produsului la cumparator. ├Än pagina reclama╚Ťiei, at├ót v├ónz─âtorul c├ót ╚Öi cump─âr─âtorul pot ata╚Öa documente privind tranzac╚Ťia supus─â reclama╚Ťiei.
Ca urmare a depunerii reclama╚Ťiei, Okazii.ro va interveni ├«n procesul de solu╚Ťionare a ne├«n╚Ťelegerilor survenite ├«ntre cump─âr─âtori si v├ónz─âtori. Utilizatorii pot ajunge la o ├«n╚Ťelegere privind tranzac╚Ťia supus─â reclama╚Ťiei, ├«n╚Ťelegere eviden╚Ťiat─â ├«ntr-o rezolu╚Ťie a suportului. ├Än pagina reclama╚Ťiei, at├ót v├ónz─âtorul c├ót ╚Öi cump─âr─âtorul pot ata╚Öa documente privind tranzac╚Ťia respectiv─â, ├«n c├óte 3 zile lucr─âtoare de la ultima rezolu╚Ťie a suportului.

8.6. Returnarea produsului și restituirea sumelor achitate de cumpărător
├Än cazul ├«n care cump─âr─âtorul sesizeaz─â Okazii.ro c─â produsul livrat nu corespunde cu descrierea din anun╚Ťul de v├ónzare, iar Okazii.ro constat─â ├«n urma documenta╚Ťiei primite c─â produsul livrat nu corespunde, poate ├«ndruma cump─âr─âtorul s─â returneze v├ónz─âtorului produsul achizi╚Ťionat (iar v├ónz─âtorul trebuie s─â accepte returnarea produsului chiar dac─â acesta utilizeaz─â ├«n mod constant o politic─â de nereturnare a produselor).
Pentru ca Okazii.ro s─â elibereze c─âtre cump─âr─âtor costul produsului ╚Öi cheltuielile ini╚Ťiale de livrare, acesta va trebui s─â trimit─â c─âtre Okazii.ro dovada return─ârii, respectiv recipisa de transport, cu semn─âtura v├ónz─âtorului. Cheltuielile de returnare a produsului se suport─â de cump─âr─âtor. Cump─âr─âtorul este r─âspunz─âtor pentru ambalarea ╚Öi transportarea corect─â a produsului.
Livrarea produsului ╚Öi returnarea lui se fac numai prin colet ├«nregistrat, folosind serviciul “confirmare de primire”, indiferent de metoda de transport aleas─â, altfel coletul poate fi considerat nelivrat/nereturnat. Documentele de transport trebuie p─âstrate p├ón─â la finalizarea tranzac╚Ťiei;
Dac─â produsul returnat nu este primit de c─âtre v├ónz─âtor la adresa pe care acesta a declarat-o, ├«n acelea╚Öi condi╚Ťii ├«n care cump─âr─âtorul a primit produsul (spre exemplu, produsul prezint─â defec╚Ťiuni, zg├órieturi noi), Okazii.ro ├«╚Öi rezerv─â dreptul de a considera c─â acesta nu mai reprezint─â un cump─âr─âtor eligibil pentru returnarea pre╚Ťului produsului ╚Öi a cheltuielilor transportului ini╚Ťial. Este r─âspunderea v├ónz─âtorului de a men╚Ťine o adres─â corect─â ╚Öi valabil─â ├«n contul s─âu de Utilizator Okazii pentru returnarea produselor.
Dac─â Okazii.ro constat─â c─â produsul livrat nu corespunde cu descrierea din anun╚Ť, pentru ca acesta s─â returneze sumele aferente pre╚Ťului ╚Öi a cheltuielilor de livrare ini╚Ťial─â, ├«i vor fi necesare urm─âtoarele documente:
ÔÇó recipisa de transport cu semn─âtura cump─âr─âtorului;
ÔÇó orice documente doveditoare privind starea produsului;
ÔÇó comunic─ârile f─âcute ├«ntre cele dou─â p─âr╚Ťi prin intermediul Mesageriei interne Okazii;
ÔÇó formularul de reclama╚Ťie, furnizat de Okazii.ro, completat;
ÔÇó dovada return─ârii produsului ÔÇô recipisa de transport, cu semn─âtura v├ónz─âtorului;
Dup─â ce Okazii.ro a primit confirmarea c─â produsul a ajuns ├«napoi la v├ónz─âtor, acesta va elibera c─âtre cump─âr─âtor sumele pl─âtite cu titlu de pre╚Ť ╚Öi cheltuielile de transport ini╚Ťiale.

8.7. Comisioane
Comisionul Okazii.ro va fi suportat in totalitate de catre vanzator, in conditiile art. 3.3 din Termeni si Conditii. Suma corespunzatoare acestui comision va fi retinuta din pretul produsului si va fi identificata in contul utilizatorului sub forma unei alimentari.
Toate comisioanele bancare, precum ╚Öi comisioanele procesatorului de card, percepute pentru transferul sumelor de bani ├«n condi╚Ťiile Garan╚Ťiei de Livrare pentru plata cu cardul vor fi suportate de Okazii.ro. Comisioanele bancare ocazionate de ├«ncasarea sumelor de bani r─âm├ón ├«n sarcina v├ónz─âtorului. Okazii.ro ├«╚Öi rezerv─â dreptul de a modifica politica de suportare a comisioanelor bancare, cu men╚Ťionarea prealabil─â a acestei modific─âri ├«n Termeni ╚Öi Condi╚Ťii.

8.8. Statusurile tranzac╚Ťiei pentru plata cu cardul:
1. Statusul tranzac╚Ťiei devine: “Plata efectuat─â” ├«n momentul finaliz─ârii comenzii de plat─â ├«n pagina procesatorului de carduri prin intermediul c─âruia se realizeaz─â plata corespunz─âtoare tranzac╚Ťiei;
2. Statusul tranzac╚Ťiei devine: “Plat─â confirmat─â” ├«n momentul ├«n care procesatorul de carduri a finalizat verificarea pl─â╚Ťii;
3. Statusul tranzac╚Ťiei devine: “Reclama╚Ťie: colet neprimit” ├«n momentul ├«n care cumparatorul a reclamat neprimirea coletului;
4. Status-ul tranzac╚Ťiei devine: “Reclama╚Ťie:calitate necorespunz─âtoare” ├«n momentul ├«n care cump─âr─âtorul a reclamat calitatea produsului primit;
5. Status-ul tranzac╚Ťiei devine “Colet retur expediat” la 1 zi lucr─âtoare din momentul stabilirii ├«n procesul de rezolvare a reclama╚Ťiei returnarea coletului; ├«n acest timp, cump─âr─âtorul este obligat s─â returneze coletul;
6. Status-ul tranzac╚Ťiei devine “Reclama╚Ťie:colet nereturnat” ├«n momentul ├«n care v├ónz─âtorul a reclamat neprimirea coletului retur;
7. Status-ul tranzac╚Ťiei devine: “Tranzac╚Ťie ├«n a╚Öteptarea unei rezolu╚Ťii” ├«n momentul ├«n care v├ónz─âtorul a reclamat calitatea produsului returnat;
8. Status-ul tranzac╚Ťiei devine: “Tranzac╚Ťie anulat─â: plat─â neconfirmat─â” ├«n momentul ├«n care comanda de plat─â solicitat─â de cump─âr─âtor nu a fost confirmat─â de procesatorul de carduri;
9. Status-ul tranzac╚Ťiei devine: “Tranzac╚Ťie anulat─â: colet neprimit” ├«n momentul ├«n care expir─â termenul de 7 zile lucr─âtoare pe care v├ónz─âtorul l-a avut la dispozi╚Ťie pentru a depune confirmarea de primire a coletului, ├«n cazul ├«n care cump─âr─âtorul a reclamat neprimirea acestuia;
10. Status-ul tranzac╚Ťiei devine: “Tranzac╚Ťie finalizat─â cu succes!” ├«n momentul ├«n care: a) cump─âr─âtorul confirm─â calitatea produsului sau b) a expirat termenul de T + 5 zile lucr─âtoare pentru formularea unei reclama╚Ťii sau c) cump─âr─âtorul a reclamat calitatea produsului dar nu l-a returnat ├«n termenul stabilit;
11. Status-ul tranzac╚Ťiei devine “Tranzac╚Ťie finalizat─â:colet returnat” ├«n momentul ├«n care v├ónz─âtorul a confirmat calitatea produsului returnat sau a expirat termenul de 7 zile lucr─âtoare pentru formularea unei reclama╚Ťii din momentul stabilirii return─ârii coletului ├«n procesul de rezolvare a reclama╚Ťiei;
12. Status-ul tranzac╚Ťiei devine “Tranzac╚Ťie ├«n a╚Öteptarea unei rezolu╚Ťii” ├«n momentul ├«n care v├ónz─âtorul reclam─â calitatea produsului returnat;
13. Status-ul tranzac╚Ťiei devine “Tranzac╚Ťie finalizat─â ├«n urma unei rezolu╚Ťii” ├«n momentul ├«n care Okazii.ro a validat hotar├órea judec─âtoreasc─â definitiv─â pronun╚Ťat─â ├«n litigiul n─âscut ├«ntre v├ónz─âtor ╚Öi cump─âr─âtor cu privire la tranzac╚Ťie sau ├«n╚Ťelegerea scris─â ├«ntre v├ónz─âtor ╚Öi cump─âr─âtor cu privire la tranzac╚Ťie ╚Öi la modul de stingere ori prevenire a litigiului.

8.9. Sancţiuni
├Än situa┼úia ├«n care, de┼či pl─âtit, produsul nu este transmis de c─âtre v├ónz─âtor, Okazii.ro poate s─â dispun─â luarea unor m─âsuri sanc┼úionatorii, ├«n vederea asigur─ârii func┼úion─ârii sistemelor puse la dispozi┼úia utilizatorilor. ├Än acest sens, ├«n cazul ├«n care v├ónz─âtorul refuz─â f─âr─â justificare trimiterea produsului, atunci Okazii.ro va putea dispune:
1. sancţionarea prin oferirea de avertisment;
2. sancţionarea prin suspendarea contului pe o perioadă de 1 (una) săptămână.
Okazii.ro va putea decide ├«n mod discre┼úionar sanc┼úiunea ce va fi aplicat─â v├ónz─âtorului, nefiind obligat ├«n niciun sens ├«n ceea ce prive┼čte luarea m─âsurii sanc┼úionatorii sau stabilirea m─âsurii.
├Än situa┼úia ├«n care vanz─âtorul sanc┼úionat anterior pentru faptele cuprinse ├«n art. 9.9 din prezentul document s─âv├ór┼če┼čte din nou aceea┼či fapt─â pentru care a fost sanc┼úionat, Okazii.ro are dreptul, dar nu ┼či obliga┼úia, de a suspenda definitiv contul utilizatorului, cu toate consecin┼úele care deriv─â din luarea acestei m─âsuri, astfel cum este men┼úionat ├«n prezentul document.

8.10 Rolul Okazii.ro
Okazii.ro va avea calitatea de mandatar ├«n raporturile cu utilizatorii, raporturi ce au ca obiect sume de bani pl─âtite cu titltu de pre╚Ť. ├Än aceast─â calitate, Okazii.ro va ├«ncasa sumele de bani de la cump─âr─âtor, ├«n numele ╚Öi pe seama v├ónz─âtorului, ├«n baza instruc╚Ťiunilor acestora. Prin acceptarea prezentului document, utilizatorii mandateaz─â Okazii.ro s─â ├«ncaseze ╚Öi s─â re╚Ťin─â o anumit─â perioad─â de timp sumele pe care cump─âr─âtorii le pl─âtesc cu titlu de pre╚Ť c─âtre v├ónz─âtori. Okazii.ro va ├«ncasa ╚Öi re╚Ťine aceste sume de bani numai ├«n calitate de mandatar, el nefiind titularul sau beneficiarul real al sumelor de bani. Okazii.ro prime╚Öte mandatul de la utilizatorii s─âi pentru a garanta buna ╚Öi corecta func╚Ťionare a tranzac╚Ťiilor prin intermediul Site-ului. ├Än calitate de mandatar, Okazii.ro va avea urm─âtoarele obliga╚Ťii: (a) s─â ├«ncaseze sumele de bani primite de la utilizatori, ├«ntr-un cont al s─âu; (b) s─â nu utilizeze sumele primite de la utilizatori ├«n folos propriu; (c) s─â vireze sumele corespunz─âtoare tranzac╚Ťiei ├«n conformitate cu prevederile prezentului regulament ╚Öi cu documentele furnizate de utilizatorii implica╚Ťi ├«n tranzac╚Ťie; (d) s─â proceseze pl─â╚Ťile c─âtre utilizatorii serviciului Garan╚Ťia de Livrare implica╚Ťi ├«n tranzac╚Ťie ├«n urmatoarea zi de joi ulterioar─â datei ├«n care cumparatorul a confirmat calitatea produsului, dar nu mai devreme de intrarea banilor in contul Okazii. Okazii.ro va p─âstra sumele de bani primite cu titlu de pre╚Ť ╚Öi cost al transportului numai pentru perioadele ╚Öi numai ├«n situa╚Ťiile prev─âzute ├«n cuprinsul prezentului document. ├Än nicio alt─â situa╚Ťie ╚Öi pentru niciun alt motiv Okazii.ro nu va ├«ncasa alte sume de bani, dec├ót ├«n situa╚Ťiile expres prev─âzute ╚Öi reglementate de termenii ╚Öi condi╚Ťiile site-ului Okazii.ro. Dob├ónda pe care sumele de bani o acumuleaz─â ├«n contul Okazii.ro apar╚Ťine Okazii.ro.
Okazii.ro submandateaz─â procesatorul de pl─â╚Ťi s─â ├«ncaseze sumele de bani de la cump─âr─âtor, ├«n numele ╚Öi pe seama v├ónz─âtorului ╚Öi s─â-i trimit─â c─âtre Okazii.ro conform dispozi╚Ťiilor prezentului document.

9. Informa╚Ťiile furnizate de Dvs. licita╚Ťiei noastre, drepturile ╚Öi obliga╚Ťiile Dvs.
9.1. Prin expresia “informatiile dumneavoastra” vom face referire de acum inainte la orice informatie pe care Dvs.
– ati furnizat-o Organizatorului in timpul inregistrarii;

– ati furnizat-o Organizatorului sau celorlalti utilizatori in timpul completarii formularului de inregistrare pentru vanzarea anumitor articole;

– ati furnizat-o Organizatorului sau celorlalti utilizatori in timp ce raspundeati unor cereri de cumparare a articolelor scoase al vanzare;

– ati furnizat-o pentru a se reflecta in oricare pagina pe site-ul nostru (inclusiv prin sistemul de feedback);

– ati furnizat-o Organizatorului sau celorlalti utilizatori prin e-mail.
9.2. Informatiile Dvs. partiale sau totale, directe sau indirecte:
– nu trebuie sa fie false, inexacte sau voit inselatoare;

– nu trebuie sa fie frauduloase, ofensatoare sau sa implice vanzarea unor produse contrafacute sau furate;

– nu trebuie sa aduca prejudicii nici unei terte parti sau dreptului acesteia de autor, de marca comerciala, licenta, secret comercial sau alte drepturi de proprietate sau drepturi de publicitate sau la intimitate;

– nu trebuie sa incalce nici o lege, statut, ordonanta sau regulament, incluzand si fara a se limita la acestea, dreptul de export, protectia consumatorului, competitia neloiala, antidiscriminarea sau reclama falsa;

– nu trebuie sa fie defaimatoare, ofensatoare, calomniatoare, amenintatoare sau hartuitoare din punct de vedere legal;

– nu trebuie sa instige la infractiuni;

– nu trebuie sa fie obscene sau sa contina pornografie;

– nu trebuie sa contina virusi sau alte subrutine de programare a computerului care intentioneaza sa dauneze, sa interfereze in mod defectuos, sa intercepteze sau sa exproprieze orice sistem, date sau informatii personale;

– nu trebuie sa cauzeze probleme licitatiei noastre sau pierderea (in totalitate sau partial) serviciilor furnizorilor nostri de Internet;

– nu trebuie sa contina informatii care (1) sa fie interzise de acest acord; (2) pentru care nu au dreptul de a le referi sau include.

9.3. Pentru a putea folosi materialele si informatiile furnizate / publicate in site de dumneavoastra, asa incat sa nu incalcam nici un drept pe care l-ati avea asupra acestora, Dvs. sunteti de acord sa ne acordati dreptul de utilizare (reproducere si comunicare publica pe internet a materialelor Dvs. publicate in site) a acestora cu titlu gratuit. Aceste drepturi dobandite de Organizator sunt neexclusive, perpetue si valabile oriunde in lume. Totodata avem dreptul de a ceda aceste drepturi unei terte parti. Pentru a inlatura orice indoiala, precizam ca utilizatorii care expediaza in orice mod informatii ori materiale catre Site sunt de acord sa cedeze c─âtre Organizator cu titlu neexclusiv, gratuit, transferabil, pe termen nelimitat si pe toate teritoriile, in momentul trimiterii acestora / publicarii anuntului, drepturile de utilizare pe internet, adaptare, modificare si/sau retransmitere a materialelor si informatiilor furnizate / publicate in site.
9.4. Adresa de email inregistrata la inscriere poate fi folosita, in mod ocazional, pentru a va trimite oferte speciale atent selectionate din partea siteuri-lor partenere.

10. Not─â de informare privind protectia datelor cu caracter personal

Conform prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, S.C. Bitfactor S.R.L. va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dvs. Va informam ca datele personale pe care ni le furnizati sunt prelucrate in scopul furnizarii serviciilor specifice platformei pentru intermediere vanzare-cumparare de bunuri de larg-consum, in scop de reclama, marketing si publicitate si pentru servicii de comunicatii electronice. La optiunea dvs., ne furnizati datele personale ale dvs. pentru a va crea un cont valabil si pentru a beneficia de serviciile oferite prin intermediul site-ului Okazii.ro de catre S.C Bitfactor S.R.L. Refuzul furnizarii anumitor date poate conduce la imposibilitatea accesarii anumitor servicii prin intermediul site-ului.
Prin intermediul panoului de administrare a contului propriu, aveti posibilitatea de a opta pentru primirea de informatii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de societatea noastra prin bifarea casutei corespunzatoare pe pagina de creare a contului.
Datele dvs. cu caracter personal pot fi furnizate partenerilor contractuali ai Bitfactor S.R.L. implicaţi în furnizarea serviciilor prin intermediul site-ului.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, dreptul de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Sunteti de acord ca stergerea datelor personale ale dvs. va fi urmata de stergerea contului dvs. din sistem si de imposibilitatea de a accesa serviciul oferit de S.C.┬áBitfactor S.R.L.. Pentru exercitarea acestor drepturi puteti face o cerere in scris cu cerinta dvs., pe care sa o trimiteti apoi fie prin posta scrisa la adresa┬áBitfactor S.R.L., Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, et. 3, Sector 2, Bucuresti, cu mentiunea ÔÇťPentru echipa Okazii.roÔÇŁ, fie prin e-mail la adresa suport@okazii.ro.
Bitfactor S.R.L. este operator de date cu caracter personal ├«nscris ├«n registrul de eviden╚Ť─â a prelucr─ârilor de date cu caracter personal sub nr. 36004

11. Accesul la licita╚Ťia noastr─â ╚Öi interven╚Ťia ├«n activitatea acesteia.
11.1. Sunteti de acord sa nu folositi anumite programe precum si alte dipozitive automate sau modalitati manuale pentru a monitoriza sau copia paginile noastre de Internet sau continutul lor fara o autorizatie scrisa anterioara a Organizatorului acestei licitatii prin Internet.
11.2. Sunteti de acord sa nu folositi nici un dispozitiv, software sau subrutina care sa interfereze sau sa incerce sa interfereze cu buna desfasurare a Licitatiei pe Internet sau cu tranzactionarea de orice articole in vederea vanzarii-cumpararii.
11.3. Sunteti de acord sa nu realizati nici o actiune care impune o incarcare nerezonabila sau disproportionata a infrastructurii Licitatiei pe Internet.
11.4. Sunteti de asemenea de acord sa nu copiati, reproduceti, alterati, modificati, distribuiti (inclusiv afisare publica), sa nu folositi pentru scopuri comerciale sau alte scopuri, continutul acestui site (sau orice parte din el), si sunteti de acord sa nu realizati lucrari care deriva din acest site fara o autorizatie scrisa anterioara a Organizatorului acestei licitatii prin Internet sau a tertei parti.

12. Responsabilitatea în cazul încălcării termenilor acestui acord.
12.1 In cazul incalcarii de catre dvs. a prevederilor din prezentul Acord de utlizare sau cand exista indicii sau repere privind incalcarea prevederilor prezentului Acord de utilizare, Organizatorul isi rezerva dreptul de a aplica, in orice mod, potrivit propriei sale optiuni discretionare sau la cererea oricarei autoritati, fara a fi obligat sa justifice in vreun mod actiunea, fara a fi obligat sa indeplineasca alta formalitate si fara a fi tinut sa justifice motivele, oricare in urmatoarele masuri fata de utilizatorii care incalca prevederile prezentului Acord: emiterea de avertismente; suspendarea, in intregime sau in parte, a contului; restrictionarea, in intregime sau in parte, a accesului la cont / sectiuni ale contului; anularea contului utilizatorului.
12.2 Prin accesarea site-ului www.okazii.ro sunteti de acord sa exonerati de raspundere pe Organizator pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre dvs. a clauzelor din prezentul Acord de utilizare.

13. Sistemul de garan╚Ťii.
13.1. Va oferim licitatia noastra prin Internet precum si serviciile noastre “asa cum sunt”, fara nici un fel de garantie.
13.2. Noi nu garantam accesul sigur, continuu si neintrerupt la serviciile noastre. Operarea in cadrul licitatiei pe Internet poate sa fie influentata de numerosi factori aflati in afara controlului nostru.
13.3. Organizatorul nu ofera nicio garantie privind drepturile de proprietate asupra articolelor vandute sau cumparate prin intermediul licitatiei pe Internet, asupra povenientei lor, asupra calitatii lor, asupra concordantei lor cu prevederile legale sau cu scopurile concrete in care au fost achizitionate, asupra oricaror drepturi in legatura cu aceste articole, inclusiv oricaror drepturi de proprietate intelectuala sau asupra comiterii unor eventuale ilegalitati in detrimentul unei terte parti. Nu oferim nici o garantie referitoare la vreun utilizator al serviciilor de licitatie prin Internet si / sau referitoare la actiunile acestora.
13.4. Utilizatorii care comercializeaz─â produse protejate de drepturi de proprietate intelectual─â declar─â ┼či garanteaz─â c─â de┼úin legal toate drepturile asupra produselor comercializate ┼či c─â sunt pe deplin autoriza┼úi ┼či ├«ndrept─â┼úi┼úi s─â dispun─â de aceste drepturi prin comercializarea produselor respective”

14. Alte tipuri de tranzac╚Ťion─âri.
14.1. Ca utilizator al serviciilor de licitatie prin Internet nu aveti voie sa plasati cereri de schimburi (ex: barter, troc) sau de donatii.

15. Clauze finale.
15.1. Prezentul acord este supus legii romane.

15.2. Partile convin ca litigiile decurgand din interpretarea si executarea prezentului acord, ce nu pot fi solutionate pe cale amiabila, sa fie supuse solutionarii instantei judecatoresti competente de pe raza teritoriala a Municipiului Bucuresti. Legea aplicabila prezentului acord este legea romana.

15.3.Organizatorul acestei licitatii pe Internet isi rezerva dreptul de a modifica oricand si in orice mod oricare dintre prevederile din prezentul acord sau prezentul acord in intregime, fara nici o notificare prealabila si fara a fi obligat sa indeplineasca vreo alta formalitate fata de utilizatori. Dvs. acceptati in mod expres faptul ca simpla utilizare sau accesare a serviciile noastre de licitatie pe Internet sau a oricaruia dintre componentele acestora semnifica acceptarea deplina si neconditionata a modificarii sau modificarilor operate. In orice situatie in care dvs. aveti obiectiuni sau rezerve fata de oricare dintre prevederile din prezentul acord, aveti obligatia de a inceta de indata utilizarea serviciilor noastre de licitatie pe Internet sau a oricaruia dintre componentele acestora.

15.4. Organizatorul poate cesiona oric├ónd c─âtre un ter┼ú drepturile ┼či obliga┼úiile izvor├óte din prezentul Acord de utilizare, inclusiv prin cesionarea c─âtre un ter┼ú a contractului (acordului), iar Utilizatorul consimte anticipat la aceast─â cesiune, conform art. 1315 ┼či urm─âtoarele din Codul Civil. Pentru a ├«nl─âtura orice ├«ndoial─â, Utilizatorii site-ului Okazii.ro consimt anticipat la substituirea Organizatorului cu un ter┼ú ├«n raporturile n─âscute ├«ntre acesta ┼či Utilizatori ├«n temeiul Acordului de utilizare a Site-ului Okazii.ro.

15.5. Daca nu exista alte prevederi stipulate in prezentul acord, orice corespondenta trebuie trimisa: pentru Organizatorul licitatiei prin Internet – la e-mail-ul: suport@okazii.ro, iar catre Dvs. – la adresa de e-mail furnizata de Dvs. la inregistrare.

15.6. Mesajul se considera primit de Dvs. in ziua trimiterii si la 5 ore dupa trimitere, exceptie facand acele cazuri in care se primeste o nota de mesaj primit sau de adresa de e-mail gresita.

 

Ultima actualizare: 23.06.2017 pentru punctul 8.4