Calcul și simboluri

Calificativul general

Calificativul general este valoarea afișată între paranteze în dreptul numelui de utilizator.

Calificativul general se calculează astfel:
– Valoarea lui crește cu un punct la fiecare calificativ pozitiv primit
– Valoarea lui scade cu un punct la fiecare calificativ negativ primit
– Valoarea lui rămâne neschimbată la primirea unui calificativ neutru

Simbolurile calificativelor

De la 10 la 49
De la 50 la 99
De la 100 la 499
De la 500 la 999
De la 1,000 la 4,999
De la 5,000 la 9,999
De la 10,000 la 24,999
De la 25,000 la 49,999
De la 50,000 la 99,999
De la 100,000 la 499,999
De la 500,000 la 999,999
De la 1,000,000 +

Calificativele multiple

Calificativele multiple sunt acele calificative primite/acordate între 2 utilizatori într-o saptămână calendaristică. Calificativul general pentru calificativele multiple va fi calculat după cum urmează:

– Dacă utilizatorul primește mai multe calificative negative decât pozitive valoarea calificativului general scade cu 1 punct;
– Dacă utilizatorul primește mai multe calificative pozitive decât negative valoarea calificativului general creste cu 1 punct;
– Dacă utilizatorul primește un număr egal de calificative pozitive și negative valoarea calificativului general ramane neschimbată (se consideră calificativ neutru).

Calificativele detaliate

Calificativele detaliate reprezintă o modalitate mai complexă prin intermediul căreia cumpărătorii pot nota serviciile pe care le-au oferit vânzătorii. Calificativele detaliate pot fi acordate doar de către cumpărători vânzătorilor.

Prin intermediul calificativelor detaliate cumpărătorii pot acorda note de la 1 la 5, unde 5 este nota maximă. Aspectele evaluate sunt următoarele:

– Acuratețea descrierii produsului
– Comunicarea cu vânzătorul
– Timpul de livrare
– Costul de transport

În cazul tranzactiilor în care livrarea produselor a fost gratuită sau predarea acestora s-a facut personal, de vânzător, nota pentru “Cost de transport” va fi cea maximă în mod automat .

În baza calificativelor detaliate sunt calculate părerile afișate în paginile de produs.

Nota afișata în secțiunea Păreri din pagina produsului reprezintă media calificativelor detaliate acordate de către cumparator pentru produsul respectiv (sunt luate în calcul doar calificativele detaliate acordate pentru Comunicare și Descrierea produsului). Comentariul afișat în dreptul notei este cel lăsat de cumpărător în momentul acordării calificativului.

Calificativele detaliate se calculează pentru ultimele 12 luni calendaristice și sunt afișate în pagina de profil a vânzătorului, sub forma unor stelute.

 

Calificativele private

Calificativele private pot fi acordate doar de către vânzători cumpărătorilor.

Vânzătorul poate alege această optiune atunci când dorește să acorde un calificativ unui cumpărătorului fără că acesta să fie public.

Calificativele private sunt vizibile doar în contul vânzătorului, în secțiunea Calificative acordate și în cel al cumpărătorului, în secțiunea de Calificative primite.

Opțiunea de acordare a unui calificativ privat este disponibilă doar pentru calificativele negative.

 

Procentajul de calificative pozitive

Procentajul de calificative pozitive arată câte dintre calificativele unui vânzător sunt pozitive. Acestea sunt afișate în profilul utilizatorului, în paginile cu listări de produse și în paginile de produse sub forma unui procent și sunt calculate pentru ultimele 12 luni de activitate.

Informatiile au fost utile?
DaNu

Ai nevoie de mai multe informatii? Contacteaza-ne