Garantia de Livrare

Serviciul gratuit Garanția de Livrare îi încurajează pe clienți să cumpere de la tine cu aceeași încredere și satisfacție garantată la care se așteaptă de la orice magazin care le inspiră siguranță.

Acesta este cel mai modern și sigur mod de a vinde online – Okazii.ro garantează pentru tine! Vei livra prin Cargus, DPD, Fan Courier sau Poșta Română Prioripost, cele mai bune servicii de curierat din România, la un preț foarte convenabil, negociat pentru tine de către echipa noastră. Banii vor ajunge apoi direct în contul tău.

În plus, ai reclamă gratuită cu efect de reclamă plătită. Okazii.ro va comunica intensiv acest program, în toate paginile disponibile cumpărătorilor. Crește șansele de vânzare pentru produsele tale aderând la acest program!

Condițiile în care poți oferi Garanția de Livrare

Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinești pentru a oferi Garanția de Livrare este să livrezi produsele dintr-o localitate din rețeaua Fan Courier, dintr-o localitate reședință de județ în cazul Poștei Române Prioripost sau de oriunde din România prin DPD si Cargus.

După ce ai completat datele tale bancare, poți oferi opțional Garanția de Livrare pentru unele dintre produsele tale sau pentru toate. Tot ce trebuie să faci este ca la punerea în vânzare să alegi optiunea Curier cu Garantia de Livrare.

Costurile de transport pentru Garanția de Livrare

Datorită unui parteneriat încheiat între Okazii.ro și cei 4 curieri, Fan Courier, DPD, Cargus și Poșta Română, costul unic de expediere a unui colet prin Garanția de Livrare este unul preferențial, conform grilei de mai jos:

Greutate Tarif unic
1 kg 17.50
2 kg 18.60
3 kg 19.70
4 kg 20.80
5 kg 21.90
6 kg 23.25
7 kg 24.60
8 kg 25.95
9 kg 27.30
10 kg 28.65
11 kg 30.15
12 kg 31.65

Preturile contin TVA.

Okazii.ro plăteste taxa de retur în cazul coletelor trimise prin DPD, Urgent Cargus, Prioripost cu Garanția de Livrare și neridicate de către cumpărători.

Pentru coletele expediate, vanzatorul se obliga sa specifice greutatea corecta a coletelor. In cazul in care acestea sunt cantarite de catre firma de curierat iar greutatea este alta decat cea specificata de catre vanzator poate sa fie perceputa o taxa de recantarire de 5 lei.

Costurile pentru coletele cu o greutate mai mare de 31 kg sunt urmatoarele:

– intre 32 si 40 kg – 100 lei
– intre 41 si 50 kg – 130 lei
– intre 51 si 60 kg – 230 lei

Tarifele contin TVA

Cât plătesti transportul dacă nu este ridicat coletul?

– prin DPD și Poșta Română Prioripost, împreună cu documentul de transport (awb-ul) generat din contul Okazii.ro;

În cazul neridicării coletului de către cumpărător Okazii.ro plăteşte costul de retur al produsului astfel:
– pentru coletele însoţite de documentul de transport, generat din contul de utilizator Okazii.ro – curierul (DPD sau Prioripost) va înapoia vânzătorului produsul fără a mai solicita plata returului;

Modul de funcționare a serviciului

După ce este comandat unul dintre produsele cu Garanția de Livrare, vânzătorul generează un document de transport (AWB) din secțiunea specială a Okazii.ro. Apoi expediază produsul prin curierul DPD, Fan Courier sau Poșta Română Prioripost către cumpărător. În cazul Poștei Române Prioripost poți depune coletul și personal, la oficiul poștal. Și în acest caz este necesar ca domiciliul tău să fie într-o reședință de județ iar la predare trebuie să precizezi ca livrarea se va face prin intermediul contractului Bitfactor SRL și să ai documentul de transport printat. Lista oficiilor poștale la care pot fi depuse coletele poate fi descărcată de aici.

Cum trimit produsul?

Ce se poate întâmpla mai departe?

1. Vânzătorul nu trimite coletul sau coletul se pierde. Tranzacția se închide fără o plată efectuată.
2. Cumpărătorul primește coletul. În acel moment, cumpărătorul plătește curierului prețul produsului și costul transportului, așa cum au fost indicate de vânzător în pagina de tranzacție. Curierul preia banii și îi transfera către Okazii.ro. Din acest moment:
2a. Cumpărătorul confirmă calitatea produsului primit, în cel mult 3 zile de la recepționarea coletului. Astfel, tranzacția se încheie și banii sunt virați vânzătorului în următoarea zi de joi.
2b. Cele 3 zile lucrătoare trec fără nicio acțiune. Și în acest caz, banii sunt virați automat în contul vânzătorului în următoarea zi de joi urmată încheierii tranzacției.
2c. Cumpărătorul reclamă tranzacția (dacă produsul nu corespunde cu descrierea din pagina Okazii.ro de unde a fost comandat).

Reclamarea tranzacțiilor

Dacă produsul pe care l-a primit nu corespunde cu descrierea sau este deteriorat în urma transportului, cumpărătorul poate face acum o reclamație.
Acesta completează formularul special din secțiunea Suport Garanția de Livrare, moment în care se activează Pagina reclamației, iar vânzătorul este notificat automat. Pentru a deschide o reclamație, cumpărătorul trebuie să aibă completate datele contului său bancar în secțiunea „Contul meu” pentru ca ulterior banii să îi poată fi virați, în cazul rambursării.

După inițierea reclamației, vânzătorul și cumpărătorul au la dispoziție 5 zile lucrătoare pentru a găsi o soluție amiabilă pentru rezolvarea acestei neînțelegeri.
Această soluție poate fi:
1. Cumpărătorul returnează produsul către vânzător si achită costul de retur al coletului. După ce vânzătorul primește înapoi produsul, banii sunt rambursați de către Okazii.ro în contul cumpărătorului.
2. O parte din bani sunt rambursați către cumpărător, fără returnarea produsului (spre exemplu, se poate folosi această opțiune când au fost comandate 4 căni și una s-a spart pe drum). Okazii.ro trimite celor doi participanți la tranzacție sumele pe care cei doi le-au convenit astfel.
Negocierea se realizează prin Pagina reclamației din Centrul de Asistență pentru Garanția de Livrare. Soluția trebuie să fie acceptată de ambii participanți la tranzacție pentru a deveni validă.

Procedura de returnare a produsului

În cazul în care cumpărătorul returnează vânzătorului produsul, acest lucru trebuie să se întâmple în următoarea zi lucrătoare după înțelegere sau la expirarea celor 5 zile lucrătoare alocate pentru găsirea unei soluții.

După expedierea coletului retur, vânzătorul are 10 zile lucrătoare la dispoziție în care poate face următoarele lucruri:

1. Confirmă primirea și calitatea returului.
În acest caz, Okazii.ro virează banii înapoi în contul cumpărătorului.

2. Reclamă neprimirea returului.
În acest caz, cumpărătorul are la dispoziție 7 zile lucrătoare pentru a demonstra, în baza unor documente, că a trimis produsul, dar vânzătorul nu l-a ridicat, a refuzat recepționarea sau l-a recepționat de fapt. Odată cu furnizarea acestor dovezi, banii îi sunt rambursați cumpărătorului.
Dacă trec cele 7 zile și cumpărătorul nu aduce informații care să contrazică reclamația, banii îi sunt virați vânzătorului.

3. Confirmă primirea și reclamă calitatea returului.
Tranzacția se blochează până când se realizează o înțelegere scrisă între părți sau până la o decizie a unor foruri competente.

4. Dacă cele 10 zile lucrătoare trec fără nicio acțiune din partea vânzătorului, banii sunt returnați în contul cumpărătorului și tranzacția se închide.

Informatiile au fost utile?
DaNu

Ai nevoie de mai multe informatii? Contacteaza-ne