Frauda

Dacă eşti nemulţumit de rezultatul unei tranzacţii pe Okazii, te sfătuim să contactezi partenerul de tranzacţie pentu a încerca să ajungeţi la o înţelegere amiabilă.
Dacă nu reuşeşti să ajungi la un acord cu partenerul de tranzacţionare, iţi recomandăm să îi acorzi un calificativ negativ!
Sectiunea „Anti-Frauda” a Okazii.ro iti ofera toate informatiile necesare astfel incat sa realizezi tranzactiile in siguranta.

 

Ce poţi face dacă ai fost înşelat?

Okazii.ro nu are atribuţii legale în vederea investigării tranzacţiilor offline, dar îţi recomandăm să iei legătura cu poliţia pentru a soluţiona acest caz.
Promisiunea Okazii este că va acorda tot sprijinul necesar si va pune la dispoziţie toată logistica necesară pentru soluţionarea cazurilor, cu condiţia să fi existat o tranzacţie încheiată pe Okazii şi să se solicite ajutorul Okazii.
Te sfătuim să depui,  la secţia de poliţie de care aparţii, o plângere pentru înşelăciune documentată cu toate datele pe care le deţii despre tranzacţie şi cel care te-a înşelat. (Ex: email-uri, chat, listing telefon, copie mandat poştal).
După începerea anchetei, poliţia ne va contacta pentru a ne cere toate datele despre tranzacţie.

 

Descarcă de aici modelul de plângere penală.

 

Link-uri utilie:
http://www.politiaromana.ro/site_judeţean.htm
http://www.politiaromana.ro/adrese_şi_telefoane_utile.htm

 

Înşelăciunea

ART. 215
Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.
Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încît, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsă prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo aratate.
Emiterea unui cec asupra unei instituţii de credit sau a unei persoane, ştiind că pentru acest cec nu exista provizia sau acoperirea necesară, precum şi fapta de a retrage, după emitere, provizia, în totul sau în parte, ori de a interzice trasului de a plăti înainte de expirarea termenului de prezentare, în scopul arătat în alin. 1, dacă s-a pricinuit o pagubă posesorului cecului, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alin. 2.
Înşelăciunea care a avut consecinţe deosebit de grave se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Informatiile au fost utile?
DaNu