Instrumente pentru vânzători

Okazii.ro pune la dispozi╚Ťia v├ónz─âtorilor o serie de instrumente care s─â ajute la cre╚Öterea num─ârului de tranzac╚Ťii ╚Öi la o gestiune eficient─â a comenzilor primite de la cump─âr─âtorii Okazii.ro.

Datorită expunerii crescute, produsele promovate se vând mai repede.

Promov─âri

Promovarile┬áau rolul de a cre┼čte expunerea produselor ├«n cadrul site-ului ╚Öi de a le eviden╚Ťia. Op╚Ťiunile de promovare pentru un anumit produs pot fi activate at├ót la punerea ├«n v├ónzare c├ót ╚Öi ulterior, din sec╚Ťiunea de v├ónz─âri active.

Tarifele pentru serviciile de promovare vor fi percepute ├«n func┼úie de activitatea utilizatorului pe site. Criteriile luate in calcul sunt: vechimea acestuia, volumul de vanzari, numarul de produse puse in vanzare, ┬áprecum ┼či istoricul calificativelor ob┼úinute. Astfel, utilizatorii sunt grupa┼úi ├«n 2 categorii : v├ónz─âtori profesioni┼čti ┼či v├ónz─âtori ocazionali.

V├ónz─âtorii profesioni┼čti sunt cei cu o activitate insemnata pe site: un volum semnificativ de vanzari si cu un istoric bogat de calificative.
Vânzătorii ocazionali sunt cei cu o activitate redusa pe site sau vanzatorii noi, care nu au inca istoric, dar sunt in curs de acumulare calificative.

Un v├ónz─âtor ocazional poate evolua intr-un interval rezonabil (c├óteva luni) la stadiul de v├ónz─âtor profesionist, iar promov─ârile contribuie la accelerarea ritmului de cre╚Ötere/evolu╚Ťie, prin vizibilitatea pe care o asigur─â produselor puse in v├ónzare.
In func╚Ťie de categoria de v├ónz─âtori ├«n care te ├«ncadrezi, se vor aplica urm─âtoarele tarife, exprimate in euro:

Promovare Vanzatori profesionisti Vanzatori ocazionali
Orice interval 7 zile 15 zile 30 zile
Speciala in liste 1,29 0,99 1,75 2,99
Extra expunere Okazii 1,99 1,49 2,49 4,25
Titlu evidentiat in liste 0,25 0,19 0,35 0,59
Pret evidentiat in liste 1,49 1,15 1,99 3,49
Chenar in liste 0,79 0,59 0,99 1,69
Culoare de fond 0,99 0,75 1,29 2,25
Chenar si fundal in liste 1,29 0,99 1,75 2,99

Costurile pentru serviciile oferite de Okazii.ro sunt afisate fara TVA, acesta urmand a fi achitat la alimentarea contului.

Pentru ca vânzarea ta să aibă o expunere mai mare, găsește cea mai buna variantă de promovare optând pentru una dintre variantele de mai sus.

Sumele pl─âtite pentru promovarea unei v├ónz─âri nu sunt returnate in cazul in care pe perioada promov─ârii produsului acesta nu a fost vandut pe site. Promovarea i╚Ťi creste exponen╚Ťial ╚Öansele de a vinde ins─â nu i╚Ťi garanteaz─â c─â acest lucru se va int├ómpla cu certitudine.

Rapoarte

Rapoartele┬áte vor ajuta din punct de vedere opera╚Ťional dar, pe baza lor, vei putea s─â vezi cum ├«┼úi po┼úi ├«mbun─ât─â╚Ťi activitatea.
Rapoartele con╚Ťin informa╚Ťii cum ar fi: num─ârul de afi╚Ö─âri ale produselor, num─ârul comenzilor, eficien╚Ťa promov─ârilor sau sumele alimentate ├«n contul t─âu de utilizator.

Import produse

Dac─â vrei s─â pui ├«n v├ónzare un num─âr mare de produse, ai la dispozi╚Ťie un instrument prin care ai controlul propriei oferte. Este suficient s─â impor╚Ťi un fi╚Öier de tip CSV ╚Öi pui simultan ├«n v├ónzare sute sau chiar mii de produse. Func╚Ťionalitatea include ╚Öi op╚Ťiunea de export a listei de produse. Pentru op╚Ťiunea de import click aici, iar pentru export click aici.

Alerte SMS

Serviciul de notificări prin SMS este special gândit pentru vânzători, scopul lui este de a te ajuta să fii mereu conectat cu activitatea din contul tău, direct pe mobil, astfel vei fi mai eficient și vei putea vinde mai mult.

Po╚Ťi fi informat prin SMS atunci c├ónd o tranzac╚Ťie se ├«ncheie cu succes, c├ónd prime╚Öti o ofert─â de negociere sau un mesaj de la un poten╚Ťial cump─âr─âtor. Pentru a putea s─â-╚Ťi configurezi acest serviciu de notific─âri prin SMS, trebuie s─â-╚Ťi accesezi contul ├«n sec╚Ťiunea Set─âri/Notific─âri prin SMS. Serviciul devine disponibil dup─â prima alimentare a contului t─âu ╚Öi costul acestuia este de 0.05 EURO/SMS primit.

Pentru ├«nceput, vei avea o limit─â de 10 SMS-uri primite lunar ├«ns─â, dac─â vrei s─â o extinzi, ne po╚Ťi scrie pe adresa securitate@okazii.ro.
├Än sec╚Ťiunea Financiar- Notific─âri SMS┬ápo╚Ťi verifica zilnic num─ârul de SMS-uri pe care le-ai primit ├«n luna respectiv─â.

Comenzi și administrare produse

Din sec╚Ťiunea Activitate/V├ónz─âri┬ápo╚Ťi s─â gestionezi toate v├ónz─ârile active, dar ╚Öi comenzile primite.

Vânzări active

Filtrul disponibil ├«n aceast─â sec╚Ťiune te ajut─â s─â sortezi v├ónz─ârile dup─â criterii ca: timpul r─âmas p├ón─â la expirare, dup─â num─ârul de vizualiz─âri, oferte primite, pre╚Ťul produsului etc.
De asemenea, ├«n dreptul fiec─ârei v├ónz─âri ai op╚Ťiunea s─â o promovezi, s─â o editezi, s─â o ├«nchizi sau s─â o publici pe canalele de socializare.

Comenzi

├Än cadrul sec╚Ťiunii Comenzi┬ápo╚Ťi selecta perioada de afi╚Öare a comenzilor pe ultimele 30 sau 60 de zile.
Filtrul disponibil ├«n aceast─â sec╚Ťiune ├«╚Ťi poate afi╚Öa comenzile doar ├«ntr-un anumit status, doar pe cele pl─âtite cu cardul sau pe cele prin Garan╚Ťia de Livrare.

Comenzile primite pot fi sortate ├«n func╚Ťie de criterii ca: data la care au fost primite, metoda de transport, calificative primite sau acordate, status comanda etc.

├Än dreptul fiec─ârei comenzi g─âse╚Öti datele de contact ale cump─âr─âtorului, posibilitatea de a-i acorda acestuia un calificativ dar ╚Öi de a-i trimite un mesaj ├«n cadrul mesageriei. Tot de aici po╚Ťi modifica ╚Öi statusul unei comenzi primite astfel ├«nc├ót cump─âr─âtorul s─â urm─âreasc─â mai u╚Öor procesul de expediere, informa╚Ťiile fiind vizibile ╚Öi ├«n contul acestuia ├«n sec╚Ťiunea Produse cump─ârate/c├ó╚Ötigate.

Pentru fiecare comand─â po╚Ťi ad─âuga ╚Öi o observa╚Ťie personal─â astfel ├«nc├ót s─â le po╚Ťi gestiona mai bine.
Statusurile în care o comandă se poate afla sunt cele de mai jos:
Vânzări încheiate
Atunci c├ónd o v├ónzare este ├«ncheiat─â, ea va fi afi╚Öat─â ├«n sec╚Ťiunea V├ónz─âri ├«ncheiate.
Cu succes┬á– dac─â exista un c├ó╚Ötig─âtor.
F─âr─â succes┬á– dac─â produsul pus ├«n v├ónzare nu a fost c├ó╚Ötigat.

Dac─â o v├ónzare este ╚Ötears─â ├«ntr-una dintre cele dou─â sec╚Ťiuni de mai sus, aceasta va fi afi╚Öat─â ├«n sec╚Ťiunea ╚śterse. Informa╚Ťiile din sec╚Ťiunea V├ónz─âri ├«ncheiate sunt disponibile timp de maxim 60 de zile.

Produse cu reducere

Reducerile reprezint─â un instrument foarte puternic de marketing, acestea atr─âg├ónd cump─âr─âtorii ├«n mod constant. Op╚Ťiunea de aplicare a reducerilor este disponibil─â ├«n sec╚Ťiunea Activitate/Produse cu reducere┬ácu reducere, acolo vei putea bifa ÔÇťActiveaz─â-┼úi serviciulÔÇŁ.
Po╚Ťi aplica un procent de reducere a pre╚Ťului pentru o anumit─â categorie de produse sau po╚Ťi s─â define╚Öti reducerea de pre╚Ť pentru fiecare v├ónzare ├«n parte.

Produsele care au pre┼úuri reduse vor fi scoase ├«n eviden╚Ť─â ├«n rezultatele c─âut─ârilor, pentru a le cre┼čte vizibilitatea.

Garan╚Ťia de Livrare

Garan╚Ťia de Livrare te va ajuta s─â c├ó╚Ötigi ├«ncrederea clien╚Ťilor t─âi. Astfel, ├«╚Ťi vei m─âri ╚Öansele de a finaliza cu succes un num─âr mare de tranzac╚Ťii.
Toate produsele expediate cu Garan╚Ťia de Livrare beneficiaz─â de tarife preferen╚Ťiale de trimitere pentru curierii DPD┬á╚Öi Fan Courier, aceste tarife fiind negociate de c─âtre Okazii.ro.

Po╚Ťi folosi acest serviciu pentru toate produsele tale select├ónd la punerea ├«n v├ónzare curierul DPD sau Fan Courier. ├Änainte de activare, asigur─â-te c─â ai completat datele bancare.

Discount transport

Folosind acest instrument de marketing po╚Ťi ├«ncuraja cump─âr─âtorii care utilizeaz─â co╚Öul de cump─âr─âturi s─â cumpere mai mult de la tine. Pentru produsele puse ├«n v├ónzare ├«╚Ťi pot seta o politic─â de discount┬áa transportului ├«n func╚Ťie de:
– Num─ârul de produse comandate de cump─âr─âtor
– Valoarea comenzii
– Valoare transportului

├Än cadrul fiec─ârei politici exist─â trei exemple predefinite pentru reducerea costului de transport ╚Öi po╚Ťi opta pentru unul dintre acestea sau ├«╚Ťi po╚Ťi seta propriile praguri de reduceri ├«n func╚Ťie de caracteristile produselor v├óndute.

Plecat în vacanţă

Dac─â exist─â perioade ├«n care nu po┼úi gestiona produsele tale active de pe site, po┼úi activa op┼úiunea Plecat ├«n vacan┼ú─â. Este suficient s─â alegi data de start ┼či cea de sfarsit. ├Än perioada ├«n care aceast─â op┼úiune este activ─â, produsele tale vor fi afi┼čate ├«n continuare pe site ├«ns─â cump─âr─âtorii vor fi informa╚Ťi at├ót ├«n pagina de produs c├ót ╚Öi ├«n formularul de comand─â c─â vei putea procesa comenzile dup─â data precizat─â de tine.
Opţiunea poate fi activată din secţiunea Setări a contului de utilizator Okazii.ro.

Ignor─â utilizatori

Op┼úiunea de ignorare utilizatori ├«┼úi permite s─â blochezi accesul anumitor utilizatori la produsele tale. Dac─â blochezi un anumit utilizator acesta nu va putea plasa comenzi pentru produsele tale ┼či nu ├«┼úi va putea pune ├«ntreb─âri ├«n forumul public.
Adăugarea de utilizatori se face din secţiunea Setări, fiecare utilizator suspendat putând fi reactivat.

Mesaj pentru cump─âr─âtori

Mesajul pentru cump─âr─âtori reprezint─â un text ce este inserat ├«n e-mail-urile automate pe care le primesc cump─âr─âtorii atunci c├ónd plaseaz─â o comand─â la tine. Astfel, pe l├óng─â informa┼úiile standard (datele tale de contact ┼či informa┼úiile legate de produs) po┼úi insera ┼či alte observa┼úii suplimentare pe care le consideri utile.
Mesajele pentru utilizatori pot fi activate din secţiunea Setări.

 Politici comerciale

Politicile comerciale ├«╚Ťi permit s─â comunici poten╚Ťialilor cump─âr─âtori informa╚Ťii suplimentare despre aspecte cum ar fi modalitatea de livrare a produselor, modalit─â╚Ťile de plat─â acceptate de c─âtre tine sau procedura de retur.
├Än acest fel po╚Ťi s─â-╚Ťi structurezi mai bine datele din pagina produsului iar cump─âr─âtorii vor putea s─â parcurg─â mai u╚Öor textul.
Informa╚Ťiile se completeaz─â ├«n sec╚Ťiunea Contul meu/Setari/Politici comerciale ╚Öi apoi, dup─â validarea acestora din partea Okazii.ro, vor fi afi╚Öate ├«n paginile tuturor produselor.

Cerere de ofert─â

Ce este cererea de ofert─â

Cerea de ofert─â reprezint─â un instrument gratuit prin intermediul c─âruia po╚Ťi realiza v─ânz─âri chiar dac─â nu ai listate produse pe site.

Mod de func╚Ťionare

├Än calitate de v─ânz─âtor, primul lucru pe care trebuie s─â ├«l faci este s─â ├«╚Ťi activezi serviciul acces├ónd link-ul Set─âri primire cereri de ofert─â. ├Än aceast─â sec╚Ťiune vei putea alege categoriile de produse pentru care dore╚Öti s─â prime╚Öti cereri de ofert─â.

De fiecare dată când un cumpărător va solicita o oferta pentru un produs dintr-o categorie la care te-ai abonat vei primi o notificare la adresa de e-mail asociată contului tău.

Toate cererile de ofert─â le po╚Ťi gestiona din sec╚Ťiunea Cereri de ofert─â primite

R─âspunsul la o cerere de ofert─â primit─â ├«l po╚Ťi da prin intermediul unui produs pe care ├«l ai deja la v├ónzare sau prin ad─âugarea unui nou produs. Ad─âugarea unui nou produs se poate face foarte u╚Öor, ├«ntr-un singur pas.

Dup─â activarea produsului cump─âr─âtorul va putea plasa o comand─â pentru acesta.

Activarea serviciului este gratuit─â aplic├óndu-se doar comisioanele standard de tranzac╚Ťionare.

Serviciul este disponibil doar pentru categoriile din sec╚Ťiunea Auto, moto, piese, accesorii.

Magazine Okazii.ro

Magazinele Okazii.ro reprezint─â un serviciu dedicat v├ónz─âtorilor care de╚Ťin un volum important de produse ╚Öi care doresc s─â ├«╚Öi dezvolte propria afacere prin intermediul unui magazin online.

Avantajele cre─ârii unui magazin pe Okazii.ro sunt:
– Uneltele de design ╚Öi personalizare magazin
– Management de listare rapid prin intermediul unui feed de tip XML sau prin import cu un fi╚Öier Excel
– Posibilit─â╚Ťi de promovare articole, at├ót ├«n cadrul magazinului, c├ót ╚Öi pe Okazii.ro
– Instrumente puternice de marketing: reduceri, cross-promotion, e-mail marketing
Categorii speciale individualizate astfel ├«nc├ót s─â ├«┼úi po┼úi afi┼ča oferta de produse
Toate detaliile despre crearea unui magazin online pe Okazii.ro le găsești aici

  • Ti-au fost utile informatiile?
  • Da   Nu

Ai nevoie de mai multe informatii? Contacteaza-ne