Garantia de Livrare prin DPD

Friday, October 28th, 2016

Ce este Garan╚Ťia de Livrare?

Garan╚Ťia de Livrare este un un serviciu de garantare a tranzac╚Ťiilor oferit de Okazii.ro. Pentru tranzac╚Ťiile realizate prin Garan╚Ťia de Livrare cump─âratorii au la dispozi╚Ťie 3 zile lucr─âtoare s─â confirme c─â produsul primit corespunde descrierii. ├Än caz contrar ├«l pot returna ╚Öi ├«╚Öi primesc banii ├«napoi.

Okazii.ro va transfera banii c─âtre v├ónz─âtor dupa ce cump─âratorul confirm─â calitatea produsului sau dac─â ├«n cele 3 zile lucr─âtoare nu a fost ini╚Ťiata o reclama╚Ťie.

Cum pot oferi cump─âr─âtorilor Garan╚Ťia de Livrare prin DPD ?

Pentru a oferi Garan╚Ťia de Livrare este suficient s─â livrezi produsele prin curierul DPD. Selec╚Ťia curierilor o faci la punerea ├«n v├ónzare sau la editarea unui produs.┬áCostul livr─ârii se va calcula ├«n mod automat ├«n func╚Ťie de greutatea coletului t─âu.

Cum trimit produsul?

La primirea unei comenzi va trebui s─â generezi din contul tau documentul de transport ╚Öi s─â ├«l printezi, dupa care s─â chemi curierul ╚Öi s─â precizezi c─â livrarea se va face prin Okazii.ro pentru a beneficia de tariful preferen╚Ťial.

Costul de transport va fi retras ├«n mod automat din contul t─âu de utilizator Okazii.ro ÔÇô la venirea curierului trebuie doar s─â ├«i predai coletul si documentul de transport printat.

Cum primesc contravaloarea produsului?

Ai 3 modalit─â╚Ťi prin care po╚Ťi ├«ncasa contravaloarea produsului v├óndut:
1. Într-un cont bancar
2. Prin mandat poștal
3. În contul de utilizator Okazii.ro
Po╚Ťi alege cum vei primi banii acces├ónd sec╚Ťiunea Date bancare din Contul meu

Când primesc banii pentru produsul vândut?

Dup─â ce cump─âr─âtorul confirm─â calitatea produsului primit sau trec cele 3 zile lucr─âtoare f─âr─â a fi ini╚Ťiat─â o reclama╚Ťie, iar Okazii.ro prime╚Öte confirmarea de la firma de curierat c─â banii au fost ├«ncasa╚Ťi.

Vei primi contravaloarea produsului din care se vor scadea comisionul de tranzac╚Ťionare Okazii.ro ╚Öi costul de transport. Pla╚Ťile se fac ├«n fiecare zi de joi a s─âpt─âm├ónii.

De ce s─â ofer Garan╚Ťia de Livrare?

Mai multe vânzări
ÔÇó Produsele pentru care este oferit─â Garan╚Ťia de Livrare sunt evidentiate ├«n site
ÔÇó Beneficiezi de mai mult─â ├«ncredere din partea cump─âr─âtorilor

Tarife mici la expedierea coletelor
ÔÇó 12,79 lei ├«n orice localitate din Romania prin DPD

Tarifele con╚Ťin TVA ╚Öi sunt calculate pentru livrarea unui colet de 1kg. Lista complet─â de tarife poate fi gasit─â aici.

Cum pui în vânzare

Wednesday, October 22nd, 2014

Pentru a putea s─â vinzi pe Okazii.ro este suficient s─â accesezi pagina de punere ├«n vanzare, ╚Öi s─â completezi formularul. La prima punere ├«n vanzare va trebui s─â ├«╚Ťi setezi o parol─â ╚Öi un nume de utilizator pentru contul care ├«╚Ťi va fi creat ├«n mod automat.

Pe Okazii.ro po╚Ťi folosi urm─âtoarele tipuri de v├ónz─âri:
– Instant (la pre╚Ť fix)
– Licita╚Ťie
– Mokazie
– Anun╚Ť

V├ónzarea Instant (la pre╚Ť fix)

V├ónzarea de tip Instant este cea mai r─âsp├óndit─â ╚Öi cea mai simpl─â modalitate de v├ónzare a unui produs. Aceasta permite cump─âr─âtorilor s─â plaseze o comand─â la un pre╚Ť fix, datele de contact fiind trimise instant ambilor participan╚Ťi la tranzac╚Ťie.

Ai posibilitatea de a activa ╚Öi func╚Ťia de negociere prin intermediul c─âreia cump─âr─âtorii pot propune un alt pre╚Ť dec├ót cel afi╚Öat ├«n pagina produsului. Dac─â acesta este acceptat de tine, cump─âr─âtorul este declarat c├ó╚Ötig─âtor ╚Öi prime╚Öte datele de contact ale v├ónz─âtorului. Ofertele propuse de cump─âr─âtori pot fi g─âsite ├«n sec╚Ťiunea Negocieri: oferte primite.

V├ónzarea de tip Instant este recomandabil─â atunci c├ónd ╚Ötii exact pre╚Ťul pe care dore╚Öti s─â ├«l ob╚Ťii pentru produsul t─âu ╚Öi dore╚Öti ca tranzac╚Ťia s─â se realizeze c├ót mai repede.

V├ónzarea de tip Standard (licita╚Ťie)

Acest tip de v├ónzare este recomandat atunci c├ónd vrei s─â vinzi produsul la cel mai mare pre╚Ť oferit de un cump─âr─âtor pentru produsul t─âu. Po╚Ťi opta pentru v├ónzarea prin licita╚Ťie ├«n pasul doi al punerii ├«n v├ónzare.

La punerea ├«n v├ónzare, tu vei stabili un pre╚Ť de plecare ╚Öi po╚Ťi avea ╚Öi un pre╚Ť blitz la care e╚Öti dispus s─â vinzi imediat ╚Öi/sau un pre╚Ť rezervat sub care nu e╚Öti dispus s─â vinzi.

Pentru a ├«n╚Ťelege cum func╚Ťioneaz─â acest tip de v├ónzare, mai jos sunt doua exemple:

1. Pre╚Ťul de pornire este 1 RON iar perioada de afi╚Öare pe site este de 15 zile (nu este setat pre╚Ťul blitz ╚Öi nici cel rezervat).
Se fac urm─âtoarele oferte:
Oferta 1 = 1,5 RON
Oferta 2 = 1,8 RON
Oferta 3 = 2 RON
La sf├ór╚Öitul celor 15 zile c├ó╚Ötig─âtorul licita╚Ťiei este cel care a oferit 2 lei.

2. Pre╚Ťul de pornire este de 10 lei, pre╚Ťul rezervat este de 15 lei ╚Öi pre╚Ťul blitz este de 25 lei. Durata licita╚Ťiei este de 15 zile.
Se fac urm─âtoarele oferte:
Oferta 1 = 12 RON. Ofertan╚Ťii sunt informa╚Ťi c─â pre╚Ťul curent este mai mic dec├ót pre╚Ťul rezervat.
Oferta 2 = 16 RON. Ofertan╚Ťii sunt informa╚Ťi c─â pre╚Ťul curent este mai mare dec├ót pre╚Ťul rezervat.
Oferta 3 = 18 RON
Oferta 4 = 25 RON

Produsul este c├ó╚Ötigat la pre╚Ťul blitz ╚Öi licita╚Ťia se termina mai devreme, c├ó╚Ötig─âtor este ofertantul care a plasat oferta pentru 25 de lei. Dac─â oferta 3 era ultima, atunci licita╚Ťia s-ar fi terminat la sf├ór╚Öitul timpului de afi╚Öare ╚Öi ofertantul 3 ar fi fost c├ó╚Ötig─âtorul.

Dac─â pre╚Ťul rezervat nu este atins de niciun ofertant, v├ónzarea se va ├«ncheia f─âr─â succes ╚Öi nu se va declara niciun c├ó╚Ötig─âtor.

├Än cazul ├«n care sunt plasate oferte ├«n ultimul minut de valabilitate al licita╚Ťiei, perioada de valabiliate a acesteia se va prelungi cu ├«nc─â 3 minute. Prelungirea cu 3 minute se va realiza de fiecare dat─â c├ónd sunt ├«nregistrate ofere ├«n ultimul minut.

V├ónzarea de tip Standard este recomandabil─â atunci c├ónd vinzi un produs mai pu╚Ťin c─âutat ╚Öi nu te gr─âbe╚Öti s─â finalizezi tranzac╚Ťia.

Vânzarea de tip Mokazie

Mokazia este un tip de v├ónzare derivat din cel Standard, cu urm─âtoarele diferen╚Ťe:
– Nu are pre╚Ť rezervat
– Pre╚Ťul de pornire este 1RON sau 1 EURO.
Utilizatorii care nu au un calificativ general minim 2 nu pot plasa oferte de cump─ârare ╚Öi nu pot pune ├«n v├ónzare o licita╚Ťie de tip Mokazie.

Anun╚Ťul

Acestă formă de vânzare este disponibila doar pentru categoriile: Servicii, Imobiliare, Afaceri și industrie, Autoturisme și Autoutilitare.
├Än cadrul unui anun╚Ť, datele de contact (adresa de e-mail ╚Öi num─ârul de telefon) sunt afi╚Öate ├«n pagina produsului, astfel c─â un posibil client nu va mai fi nevoit s─â plaseze comanda pentru a le primi.

Restric╚Ťii la punerea ├«n v├ónzare – Utilizator Verificat

Dac─â nu e╚Öti Utilizator Verificat ╚Öi dore╚Öti s─â vinzi un produs cu o valoare mai mare de 250 euro, ├«l vei putea livra doar prin predare personal─â sau printr-un curier cu Garan╚Ťia de Livrare.┬áDe asemenea dac─â vrei s─â pui in vanzare mai mult de 10 produse si nu esti inc─â Utilizator Verificat, punerea in v├ónzare iti va fi blocat─â. Pentru eliminarea restric╚Ťiilor trebuie s─â devii Utilizator Verificat.
În cazul în care ai contul suspendat pentru neplata sumelor restante către Okazii.ro, vei putea cumpăra, dar nu vei putea pune în vânzare produse.

Recomand─âri generale

Modul ├«n care este prezentat un produs este esen╚Ťial atunci c├ónd un utilizator ia decizia de cump─ârare.
Pentru a-╚Ťi spori ╚Öansele de a vinde, ├«╚Ťi oferim c├óteva recomand─âri:

Titlul produsului ÔÇô trebuie s─â fie denumirea exact─â a produsului. Acolo unde este cazul, este recomandabil s─â fie precizat ╚Öi modelul. ├Än acest fel, produsul t─âu va fi g─âsit u╚Öor de c─âtre cump─âr─âtori. Evit─â formul─âri de genul ÔÇťofert─âÔÇŁ, ÔÇťmokazieÔÇŁ, ÔÇťv├óndÔÇŁ. Ace╚Ötia termeni nu sunt folosi╚Ťi de cump─âr─âtori atunci c├ónd fac o c─âutare.

Categoria ÔÇô alege cu aten╚Ťie categoria astfel ├«nc├ót s─â fie cea corect─â. Dac─â produsul va fi ├«ncadrat ├«ntr-o categorie gre╚Öit─â, ├«l vor g─âsi mai pu╚Ťini poten╚Ťiali cump─âr─âtori.

Fotografiile ÔÇô fotografiile v├ónd. Asigur─â-te c─â ai surprins produsul din toate unghiurile relevante. ├Äncearc─â s─â eviden╚Ťiezi defectele dac─â acestea exist─â. ├Än acest fel vei evita orice fel de nepl─âceri. Dac─â produsul t─âu este nou, po╚Ťi utiliza fotografii generice, similare cu cele de pe site-ul produc─âtorului. Atunci c├ónd vinzi un produs second hand, ad─âug─â fotografii reale ale acestuia.

Pre╚Ťul ÔÇô unul dintre cei mai importan╚Ťi factori ai unei tranzac╚Ťii. ├Änainte de a stabili pre╚Ťul produsului t─âu verific─â ┼či care este pre╚Ťul mediu la care al╚Ťi v├ónz─âtori ofer─â acela╚Öi produs. ├Än acest fel te vei asigura c─â oferi pre╚Ťul corect.

Descrierea ÔÇô trebuia s─â prezinte toate caracteristicile importante ale produsului ╚Öi s─â atrag─â cump─âr─âtorii. Evit─â formul─âri negative care ├«i pot ├«ndep─ârta pe poten╚Ťialii clien╚Ťi ┼či ├«ncearc─â s─â impui c├ót mai pu╚Ťine condi╚Ťii. Experien╚Ťa pentru cump─âr─âtor trebuie s─â fie c├ót mai pl─âcut─â ┼či u╚Öoar─â.

Metodele de livrare ÔÇô ofer─â livrare gratuita prin curier. ├Än acest fel, produsele vor ajunge repede la clien╚Ťii t─âi. Livrarea gratuit─â reprezint─â ├«nc─â un aspect care te poate diferen╚Ťia ├«n raport cu ceilal╚Ťi v├ónz─âtori.

Comunicarea ÔÇô fii deschis la dialog ╚Öi ├«ncearc─â s─â r─âspunzi c├ót mai repede ├«ntreb─ârilor primite prin intermediul forumului. Atunci c├ónd prime╚Öti o comand─â, contacteaz─â clientul pentru confirmare. ├Än acest fel eviti ┼či cazurile ├«n care coletul nu este ridicat. Dupa ce ai livrat produsul, po╚Ťi reveni la client pentru a-l ├«ntreba dac─â a fost mul╚Ťumit de produs ╚Öi livrare. Astfel, ├«╚Ťi vei cre╚Öte ┼čansele de a primi un calificativ pozitiv ╚Öi de a-┼úi face un client fidel.

Promov─ârile ÔÇô ├«n special dac─â e╚Öti la ├«nceput, promov─ârile vor oferi produselor tale o expunere mai mare ╚Öi implicit, mai multe ╚Öanse de a vinde mai repede.

Instrumente pentru vânzători

Wednesday, October 22nd, 2014

Okazii.ro pune la dispozi╚Ťia v├ónz─âtorilor o serie de instrumente care s─â ajute la cre╚Öterea num─ârului de tranzac╚Ťii ╚Öi la o gestiune eficient─â a comenzilor primite de la cump─âr─âtorii Okazii.ro.

Datorită expunerii crescute, produsele promovate se vând mai repede.

Promov─âri

Promovarile┬áau rolul de a cre┼čte expunerea produselor ├«n cadrul site-ului ╚Öi de a le eviden╚Ťia. Op╚Ťiunile de promovare pentru un anumit produs pot fi activate at├ót la punerea ├«n v├ónzare c├ót ╚Öi ulterior, din sec╚Ťiunea de v├ónz─âri active.

Tarifele pentru serviciile de promovare vor fi percepute ├«n func┼úie de activitatea utilizatorului pe site. Criteriile luate in calcul sunt: vechimea acestuia, volumul de vanzari, numarul de produse puse in vanzare, ┬áprecum ┼či istoricul calificativelor ob┼úinute. Astfel, utilizatorii sunt grupa┼úi ├«n 2 categorii : v├ónz─âtori profesioni┼čti ┼či v├ónz─âtori ocazionali.

V├ónz─âtorii profesioni┼čti sunt cei cu o activitate insemnata pe site: un volum semnificativ de vanzari si cu un istoric bogat de calificative.
Vânzătorii ocazionali sunt cei cu o activitate redusa pe site sau vanzatorii noi, care nu au inca istoric, dar sunt in curs de acumulare calificative.

Un v├ónz─âtor ocazional poate evolua intr-un interval rezonabil (c├óteva luni) la stadiul de v├ónz─âtor profesionist, iar promov─ârile contribuie la accelerarea ritmului de cre╚Ötere/evolu╚Ťie, prin vizibilitatea pe care o asigur─â produselor puse in v├ónzare.
In func╚Ťie de categoria de v├ónz─âtori ├«n care te ├«ncadrezi, se vor aplica urm─âtoarele tarife, exprimate in euro:

Promovare Vanzatori profesionisti Vanzatori ocazionali
Orice interval 7 zile 15 zile 30 zile
Speciala in liste 1,29 0,99 1,75 2,99
Extra expunere Okazii 1,99 1,49 2,49 4,25
Titlu evidentiat in liste 0,25 0,19 0,35 0,59
Pret evidentiat in liste 1,49 1,15 1,99 3,49
Chenar in liste 0,79 0,59 0,99 1,69
Culoare de fond 0,99 0,75 1,29 2,25
Chenar si fundal in liste 1,29 0,99 1,75 2,99

Costurile pentru serviciile oferite de Okazii.ro sunt afisate fara TVA, acesta urmand a fi achitat la alimentarea contului.

Pentru ca vânzarea ta să aibă o expunere mai mare, găsește cea mai buna variantă de promovare optând pentru una dintre variantele de mai sus.

Sumele pl─âtite pentru promovarea unei v├ónz─âri nu sunt returnate in cazul in care pe perioada promov─ârii produsului acesta nu a fost vandut pe site. Promovarea i╚Ťi creste exponen╚Ťial ╚Öansele de a vinde ins─â nu i╚Ťi garanteaz─â c─â acest lucru se va int├ómpla cu certitudine.

Rapoarte

Rapoartele┬áte vor ajuta din punct de vedere opera╚Ťional dar, pe baza lor, vei putea s─â vezi cum ├«┼úi po┼úi ├«mbun─ât─â╚Ťi activitatea.
Rapoartele con╚Ťin informa╚Ťii cum ar fi: num─ârul de afi╚Ö─âri ale produselor, num─ârul comenzilor, eficien╚Ťa promov─ârilor sau sumele alimentate ├«n contul t─âu de utilizator.

Import produse

Dac─â vrei s─â pui ├«n v├ónzare un num─âr mare de produse, ai la dispozi╚Ťie un instrument prin care ai controlul propriei oferte. Este suficient s─â impor╚Ťi un fi╚Öier de tip CSV ╚Öi pui simultan ├«n v├ónzare sute sau chiar mii de produse. Func╚Ťionalitatea include ╚Öi op╚Ťiunea de export a listei de produse. Pentru op╚Ťiunea de import click aici, iar pentru export click aici.

Alerte SMS

Serviciul de notificări prin SMS este special gândit pentru vânzători, scopul lui este de a te ajuta să fii mereu conectat cu activitatea din contul tău, direct pe mobil, astfel vei fi mai eficient și vei putea vinde mai mult.

Po╚Ťi fi informat prin SMS atunci c├ónd o tranzac╚Ťie se ├«ncheie cu succes, c├ónd prime╚Öti o ofert─â de negociere sau un mesaj de la un poten╚Ťial cump─âr─âtor. Pentru a putea s─â-╚Ťi configurezi acest serviciu de notific─âri prin SMS, trebuie s─â-╚Ťi accesezi contul ├«n sec╚Ťiunea Set─âri/Notific─âri prin SMS. Serviciul devine disponibil dup─â prima alimentare a contului t─âu ╚Öi costul acestuia este de 0.05 EURO/SMS primit.

Pentru ├«nceput, vei avea o limit─â de 10 SMS-uri primite lunar ├«ns─â, dac─â vrei s─â o extinzi, ne po╚Ťi scrie pe adresa securitate@okazii.ro.
├Än sec╚Ťiunea Financiar- Notific─âri SMS┬ápo╚Ťi verifica zilnic num─ârul de SMS-uri pe care le-ai primit ├«n luna respectiv─â.

Comenzi și administrare produse

Din sec╚Ťiunea Activitate/V├ónz─âri┬ápo╚Ťi s─â gestionezi toate v├ónz─ârile active, dar ╚Öi comenzile primite.

Vânzări active

Filtrul disponibil ├«n aceast─â sec╚Ťiune te ajut─â s─â sortezi v├ónz─ârile dup─â criterii ca: timpul r─âmas p├ón─â la expirare, dup─â num─ârul de vizualiz─âri, oferte primite, pre╚Ťul produsului etc.
De asemenea, ├«n dreptul fiec─ârei v├ónz─âri ai op╚Ťiunea s─â o promovezi, s─â o editezi, s─â o ├«nchizi sau s─â o publici pe canalele de socializare.

Comenzi

├Än cadrul sec╚Ťiunii Comenzi┬ápo╚Ťi selecta perioada de afi╚Öare a comenzilor pe ultimele 30 sau 60 de zile.
Filtrul disponibil ├«n aceast─â sec╚Ťiune ├«╚Ťi poate afi╚Öa comenzile doar ├«ntr-un anumit status, doar pe cele pl─âtite cu cardul sau pe cele prin Garan╚Ťia de Livrare.

Comenzile primite pot fi sortate ├«n func╚Ťie de criterii ca: data la care au fost primite, metoda de transport, calificative primite sau acordate, status comanda etc.

├Än dreptul fiec─ârei comenzi g─âse╚Öti datele de contact ale cump─âr─âtorului, posibilitatea de a-i acorda acestuia un calificativ dar ╚Öi de a-i trimite un mesaj ├«n cadrul mesageriei. Tot de aici po╚Ťi modifica ╚Öi statusul unei comenzi primite astfel ├«nc├ót cump─âr─âtorul s─â urm─âreasc─â mai u╚Öor procesul de expediere, informa╚Ťiile fiind vizibile ╚Öi ├«n contul acestuia ├«n sec╚Ťiunea Produse cump─ârate/c├ó╚Ötigate.

Pentru fiecare comand─â po╚Ťi ad─âuga ╚Öi o observa╚Ťie personal─â astfel ├«nc├ót s─â le po╚Ťi gestiona mai bine.
Statusurile în care o comandă se poate afla sunt cele de mai jos:
Vânzări încheiate
Atunci c├ónd o v├ónzare este ├«ncheiat─â, ea va fi afi╚Öat─â ├«n sec╚Ťiunea V├ónz─âri ├«ncheiate.
Cu succes┬á– dac─â exista un c├ó╚Ötig─âtor.
F─âr─â succes┬á– dac─â produsul pus ├«n v├ónzare nu a fost c├ó╚Ötigat.

Dac─â o v├ónzare este ╚Ötears─â ├«ntr-una dintre cele dou─â sec╚Ťiuni de mai sus, aceasta va fi afi╚Öat─â ├«n sec╚Ťiunea ╚śterse. Informa╚Ťiile din sec╚Ťiunea V├ónz─âri ├«ncheiate sunt disponibile timp de maxim 60 de zile.

Produse cu reducere

Reducerile reprezint─â un instrument foarte puternic de marketing, acestea atr─âg├ónd cump─âr─âtorii ├«n mod constant. Op╚Ťiunea de aplicare a reducerilor este disponibil─â ├«n sec╚Ťiunea Activitate/Produse cu reducere┬ácu reducere, acolo vei putea bifa ÔÇťActiveaz─â-┼úi serviciulÔÇŁ.
Po╚Ťi aplica un procent de reducere a pre╚Ťului pentru o anumit─â categorie de produse sau po╚Ťi s─â define╚Öti reducerea de pre╚Ť pentru fiecare v├ónzare ├«n parte.

Produsele care au pre┼úuri reduse vor fi scoase ├«n eviden╚Ť─â ├«n rezultatele c─âut─ârilor, pentru a le cre┼čte vizibilitatea.

Garan╚Ťia de Livrare

Garan╚Ťia de Livrare te va ajuta s─â c├ó╚Ötigi ├«ncrederea clien╚Ťilor t─âi. Astfel, ├«╚Ťi vei m─âri ╚Öansele de a finaliza cu succes un num─âr mare de tranzac╚Ťii.
Toate produsele expediate cu Garan╚Ťia de Livrare beneficiaz─â de tarife preferen╚Ťiale de trimitere pentru curierii DPD┬á╚Öi Fan Courier, aceste tarife fiind negociate de c─âtre Okazii.ro.

Po╚Ťi folosi acest serviciu pentru toate produsele tale select├ónd la punerea ├«n v├ónzare curierul DPD sau Fan Courier. ├Änainte de activare, asigur─â-te c─â ai completat datele bancare.

Discount transport

Folosind acest instrument de marketing po╚Ťi ├«ncuraja cump─âr─âtorii care utilizeaz─â co╚Öul de cump─âr─âturi s─â cumpere mai mult de la tine. Pentru produsele puse ├«n v├ónzare ├«╚Ťi pot seta o politic─â de discount┬áa transportului ├«n func╚Ťie de:
– Num─ârul de produse comandate de cump─âr─âtor
– Valoarea comenzii
– Valoare transportului

├Än cadrul fiec─ârei politici exist─â trei exemple predefinite pentru reducerea costului de transport ╚Öi po╚Ťi opta pentru unul dintre acestea sau ├«╚Ťi po╚Ťi seta propriile praguri de reduceri ├«n func╚Ťie de caracteristile produselor v├óndute.

Plecat în vacanţă

Dac─â exist─â perioade ├«n care nu po┼úi gestiona produsele tale active de pe site, po┼úi activa op┼úiunea Plecat ├«n vacan┼ú─â. Este suficient s─â alegi data de start ┼či cea de sfarsit. ├Än perioada ├«n care aceast─â op┼úiune este activ─â, produsele tale nu vor mai fi afi┼čate. La expirarea perioadei de vacan┼ú─â produsele se vor reactiva ├«n mod automat cu perioada de valabilitate din momentul ├«n care au fost suspendate.
Opţiunea poate fi activată din secţiunea Setări a contului de utilizator Okazii.ro.

Ignor─â utilizatori

Op┼úiunea de ignorare utilizatori ├«┼úi permite s─â blochezi accesul anumitor utilizatori la produsele tale. Dac─â blochezi un anumit utilizator acesta nu va putea plasa comenzi pentru produsele tale ┼či nu ├«┼úi va putea pune ├«ntreb─âri ├«n forumul public.
Adăugarea de utilizatori se face din secţiunea Setări, fiecare utilizator suspendat putând fi reactivat.

Mesaj pentru cump─âr─âtori

Mesajul pentru cump─âr─âtori reprezint─â un text ce este inserat ├«n e-mail-urile automate pe care le primesc cump─âr─âtorii atunci c├ónd plaseaz─â o comand─â la tine. Astfel, pe l├óng─â informa┼úiile standard (datele tale de contact ┼či informa┼úiile legate de produs) po┼úi insera ┼či alte observa┼úii suplimentare pe care le consideri utile.
Mesajele pentru utilizatori pot fi activate din secţiunea Setări.

 Politici comerciale

Politicile comerciale ├«╚Ťi permit s─â comunici poten╚Ťialilor cump─âr─âtori informa╚Ťii suplimentare despre aspecte cum ar fi modalitatea de livrare a produselor, modalit─â╚Ťile de plat─â acceptate de c─âtre tine sau procedura de retur.
├Än acest fel po╚Ťi s─â-╚Ťi structurezi mai bine datele din pagina produsului iar cump─âr─âtorii vor putea s─â parcurg─â mai u╚Öor textul.
Informa╚Ťiile se completeaz─â ├«n sec╚Ťiunea Contul meu/Setari/Politici comerciale ╚Öi apoi, dup─â validarea acestora din partea Okazii.ro, vor fi afi╚Öate ├«n paginile tuturor produselor.

Cerere de ofert─â

Ce este cererea de ofert─â

Cerea de ofert─â reprezint─â un instrument gratuit prin intermediul c─âruia po╚Ťi realiza v─ânz─âri chiar dac─â nu ai listate produse pe site.

Mod de func╚Ťionare

├Än calitate de v─ânz─âtor, primul lucru pe care trebuie s─â ├«l faci este s─â ├«╚Ťi activezi serviciul acces├ónd link-ul Set─âri primire cereri de ofert─â. ├Än aceast─â sec╚Ťiune vei putea alege categoriile de produse pentru care dore╚Öti s─â prime╚Öti cereri de ofert─â.

De fiecare dată când un cumpărător va solicita o oferta pentru un produs dintr-o categorie la care te-ai abonat vei primi o notificare la adresa de e-mail asociată contului tău.

Toate cererile de ofert─â le po╚Ťi gestiona din sec╚Ťiunea Cereri de ofert─â primite

R─âspunsul la o cerere de ofert─â primit─â ├«l po╚Ťi da prin intermediul unui produs pe care ├«l ai deja la v├ónzare sau prin ad─âugarea unui nou produs. Ad─âugarea unui nou produs se poate face foarte u╚Öor, ├«ntr-un singur pas.

Dup─â activarea produsului cump─âr─âtorul va putea plasa o comand─â pentru acesta.

Activarea serviciului este gratuit─â aplic├óndu-se doar comisioanele standard de tranzac╚Ťionare.

Serviciul este disponibil doar pentru categoriile din sec╚Ťiunea Auto, moto, piese, accesorii.

Magazine Okazii.ro

Magazinele Okazii.ro reprezint─â un serviciu dedicat v├ónz─âtorilor care de╚Ťin un volum important de produse ╚Öi care doresc s─â ├«╚Öi dezvolte propria afacere prin intermediul unui magazin online.

Avantajele cre─ârii unui magazin pe Okazii.ro sunt:
– Uneltele de design ╚Öi personalizare magazin
– Management de listare rapid prin intermediul unui feed de tip XML sau prin import cu un fi╚Öier Excel
– Posibilit─â╚Ťi de promovare articole, at├ót ├«n cadrul magazinului, c├ót ╚Öi pe Okazii.ro
– Instrumente puternice de marketing: reduceri, cross-promotion, e-mail marketing
Categorii speciale individualizate astfel ├«nc├ót s─â ├«┼úi po┼úi afi┼ča oferta de produse
Toate detaliile despre crearea unui magazin online pe Okazii.ro le găsești aici

Garantia de Livrare

Wednesday, October 22nd, 2014

Serviciul gratuit Garan╚Ťia de Livrare ├«i ├«ncurajeaz─â pe clien╚Ťi s─â cumpere de la tine cu aceea╚Öi ├«ncredere ╚Öi satisfac╚Ťie garantat─â la care se a╚Öteapt─â de la orice magazin care le inspir─â siguran╚Ť─â.

Acesta este cel mai modern ╚Öi sigur mod de a vinde online ÔÇô Okazii.ro garanteaz─â pentru tine! Vei livra prin DPD┬ásau Fan Courier, cele mai bune servicii de curierat din Rom├ónia, la un pre╚Ť foarte convenabil, negociat pentru tine de c─âtre echipa noastr─â. Banii vor ajunge apoi direct ├«n contul t─âu.

În plus, ai reclamă gratuită cu efect de reclamă plătită. Okazii.ro va comunica intensiv acest program, în toate paginile disponibile cumpărătorilor. Produsele tale vor fi promovate în prima pagină Okazii.ro și vor urca automat în listări. Crește șansele de vânzare pentru produsele tale aderând la acest program!

Condi╚Ťiile ├«n care po╚Ťi oferi Garan╚Ťia de Livrare

1. Singurele condi╚Ťii pe care trebuie s─â le ├«ndepline╚Öti pentru a oferi Garan╚Ťia de Livrare pentru produsele tale sunt:
ÔÇó un cont bancar valid, pe care trebuie s─â ├«l completezi ├«n sec╚Ťiunea ÔÇťDate bancareÔÇŁ din Contul t─âu
ÔÇó produsele trebuie livrate dintr-o localitate din re╚Ťeaua Fan Courie sau de oriunde din Rom├ónia prin DPD

Dup─â ce ai completat datele tale bancare, po╚Ťi oferi op╚Ťional Garan╚Ťia de Livrare pentru unele dintre produsele tale sau pentru toate. Tot ce trebuie s─â faci este s─â bifezi aceast─â op╚Ťiune ├«n formularul de punere ├«n v├ónzare ╚Öi apoi s─â completezi tarifele pentru DPD┬ásau Fan Courier.
Care sunt costurile de transport pentru coletele expediate prin Garan╚Ťia de Livrare?

Costurile de transport pentru Garan╚Ťia de Livrare

Datorit─â unui parteneriat ├«ncheiat ├«ntre Okazii.ro ╚Öi cei doi curieri, Fan Courier ╚Öi DPD, costul de expediere a unui colet prin Garan╚Ťia de Livrare este unul preferen╚Ťial, conform grilei de mai jos:

Greutate colet┬á DPD┬átarif unic local/na╚Ťional Fan Courier livrare local Fan Courier livrare na╚Ťional Moneda
1 kg 12.79 9.52 14.28 RON
2 kg 13.81 10.71 15.47 RON
3 kg 14.83 11.90 16.66 RON
4 kg 15.85 13.09 17.85 RON
5 kg 16.87 14.28 19.04 RON
6 kg 17.89 15.47 20.23 RON
7 kg 18.91 16.66 21.42 RON
8 kg 19.93 17.85 22.61 RON
9 kg 20.95 19.04 23.80 RON
10 kg 21.97 20.23 24.99 RON

Cât plătesti transportul dacă nu este ridicat coletul

Okazii.ro pl─âteste taxa de retur in cazul tuturor coletelor trimise prin Garantia de Livrare.

Vânzătorii beneficiază de această facilitate în toate situaţiile în care coletul a fost trimis:
– prin DPD┬ásau Fan Courier, ├«mpreun─â cu documentul de transport (awb-ul) generat din contul Okazii.ro;
– prin orice alt─â metod─â de transport, dac─â v├ónz─âtorul are activat serviciul ÔÇ×Garan┼úia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ.

├Än cazul neridic─ârii coletului de c─âtre cump─âr─âtor Okazii.ro pl─âte┼čte costul de retur al produsului astfel:
– pentru coletele ├«nso┼úite de documentul de transport, generat din contul de utilizator Okazii.ro ÔÇô curierul va ├«napoia v├ónz─âtorului produsul f─âr─â a mai solicita plata returului;
– pentru coletele care beneficiaz─â de ÔÇ×Garan┼úia de Livrare pentru orice modalitate de livrareÔÇŁ ÔÇô v├ónz─âtorul va trebui s─â trimit─â pe adresa suportgdl@okazii.ro actele de expediere ┼či retur ale coletului, iar Okazii.ro va face plata costului de retur ├«n contul de utilizator.

Modul de func╚Ťionare a serviciului

Dup─â ce este comandat unul dintre produsele cu Garan╚Ťia de Livrare, v├ónz─âtorul genereaz─â un document de transport (AWB) din sec╚Ťiunea special─â a Okazii.ro. Apoi expediaz─â produsul prin curierul DPD┬ásau Fan Courier c─âtre cump─âr─âtor.

Ce se poate întâmpla mai departe?

1. V├ónz─âtorul nu trimite coletul sau coletul se pierde. Tranzac╚Ťia se ├«nchide f─âr─â o plat─â efectuat─â.
2. Cump─âr─âtorul prime╚Öte coletul. ├Än acel moment, cump─âr─âtorul pl─âte╚Öte curierului pre╚Ťul produsului ╚Öi costul transportului, a╚Öa cum au fost indicate de v├ónz─âtor ├«n pagina de tranzac╚Ťie. Curierul preia banii ╚Öi ├«i transfera c─âtre Okazii.ro. Din acest moment:
2a. Cump─âr─âtorul confirm─â calitatea produsului primit, ├«n cel mult 3 zile de la recep╚Ťionarea coletului. Astfel, tranzac╚Ťia se ├«ncheie ╚Öi banii sunt vira╚Ťi v├ónz─âtorului ├«n urm─âtoarea zi de joi.
2b. Cele 3 zile lucr─âtoare trec f─âr─â nicio ac╚Ťiune. ╚śi ├«n acest caz, banii sunt vira╚Ťi automat ├«n contul v├ónz─âtorului ├«n urm─âtoarea zi de joi urmat─â ├«ncheierii tranzac╚Ťiei.
2c. Cump─âr─âtorul reclam─â tranzac╚Ťia (dac─â produsul nu corespunde cu descrierea din pagina Okazii.ro de unde a fost comandat).

Reclamarea tranzac╚Ťiilor

Dac─â produsul pe care l-a primit nu corespunde cu descrierea sau este deteriorat ├«n urma transportului, cump─âr─âtorul poate face acum o reclama╚Ťie.
Acesta completeaz─â formularul special din sec╚Ťiunea Suport Garan╚Ťia de Livrare, moment ├«n care se activeaz─â Pagina reclama╚Ťiei, iar v├ónz─âtorul este notificat automat. Pentru a deschide o reclama╚Ťie, cump─âr─âtorul trebuie s─â aib─â completate datele contului s─âu bancar ├«n sec╚Ťiunea ÔÇ×Contul meuÔÇŁ pentru ca ulterior banii s─â ├«i poat─â fi vira╚Ťi, ├«n cazul ramburs─ârii.

Dup─â ini╚Ťierea reclama╚Ťiei, v├ónz─âtorul ╚Öi cump─âr─âtorul au la dispozi╚Ťie 5 zile lucr─âtoare pentru a g─âsi o solu╚Ťie amiabil─â pentru rezolvarea acestei ne├«n╚Ťelegeri.
Aceast─â solu╚Ťie poate fi:
1. Cump─âr─âtorul returneaz─â produsul c─âtre v├ónz─âtor si achit─â costul de retur al coletului. Dup─â ce v├ónz─âtorul prime╚Öte ├«napoi produsul, banii sunt rambursa╚Ťi de c─âtre Okazii.ro ├«n contul cump─âr─âtorului.
2. O parte din bani sunt rambursa╚Ťi c─âtre cump─âr─âtor, f─âr─â returnarea produsului (spre exemplu, se poate folosi aceast─â op╚Ťiune c├ónd au fost comandate 4 c─âni ╚Öi una s-a spart pe drum). Okazii.ro trimite celor doi participan╚Ťi la tranzac╚Ťie sumele pe care cei doi le-au convenit astfel.
Negocierea se realizeaz─â prin Pagina reclama╚Ťiei din Centrul de Asisten╚Ť─â pentru Garan╚Ťia de Livrare. Solu╚Ťia trebuie s─â fie acceptat─â de ambii participan╚Ťi la tranzac╚Ťie pentru a deveni valid─â.

Procedura de returnare a produsului

├Än cazul ├«n care cump─âr─âtorul returneaz─â v├ónz─âtorului produsul, acest lucru trebuie s─â se ├«nt├ómple ├«n urm─âtoarea zi lucr─âtoare dup─â ├«n╚Ťelegere sau la expirarea celor 5 zile lucr─âtoare alocate pentru g─âsirea unei solu╚Ťii.

Dup─â expedierea coletului retur, v├ónz─âtorul are 10 zile lucr─âtoare la dispozi╚Ťie ├«n care poate face urm─âtoarele lucruri:

1. Confirmă primirea și calitatea returului.
În acest caz, Okazii.ro virează banii înapoi în contul cumpărătorului.

2. Reclam─â neprimirea returului.
├Än acest caz, cump─âr─âtorul are la dispozi╚Ťie 7 zile lucr─âtoare pentru a demonstra, ├«n baza unor documente, c─â a trimis produsul, dar v├ónz─âtorul nu l-a ridicat, a refuzat recep╚Ťionarea sau l-a recep╚Ťionat de fapt. Odat─â cu furnizarea acestor dovezi, banii ├«i sunt rambursa╚Ťi cump─âr─âtorului.
Dac─â trec cele 7 zile ╚Öi cump─âr─âtorul nu aduce informa╚Ťii care s─â contrazic─â reclama╚Ťia, banii ├«i sunt vira╚Ťi v├ónz─âtorului.

3. Confirmă primirea și reclamă calitatea returului.
Tranzac╚Ťia se blocheaz─â p├ón─â c├ónd se realizeaz─â o ├«n╚Ťelegere scris─â ├«ntre p─âr╚Ťi sau p├ón─â la o decizie a unor foruri competente.

4. Dac─â cele 10 zile lucr─âtoare trec f─âr─â nicio ac╚Ťiune din partea v├ónz─âtorului, banii sunt returna╚Ťi ├«n contul cump─âr─âtorului ╚Öi tranzac╚Ťia se ├«nchide.

Ghidul vânzătorului Okazii.ro

Wednesday, October 22nd, 2014

Recomandări pentru creșterea vânzărilor pe Okazii.ro
Am creat acest ghid pentru a te ajuta s─â fii un v├ónz─âtor profesionist pe Okazii.ro, cea mai mare platform─â de comer╚Ť online din Rom├ónia. Este rezultatul unui studiu amplu pe care echipa Okazii l-a f─âcut analiz├ónd tranzac╚Ťiile celor mai buni v├ónz─âtori ├«n ultimii 5 ani.
Acest ghid te va ajuta ajuta să fii un vânzător de top!

Un comerciant bun ╚Ötie c─â aceast─â ÔÇťmeserieÔÇŁ se ├«nva╚Ť─â ├«n mult timp ╚Öi c─â necesit─â r─âbdare, perseveren╚Ť─â ╚Öi efort. Sunt multe trucuri pe care v├ónz─âtorii profesioni╚Öti le folosesc pentru a-╚Öi cre╚Öte v├ónz─ârile ╚Öi ├«n acest ghid pl─ânuim s─â-╚Ťi ├«mp─ârt─â╚Öim c├óteva dintre ele.
Cel mai important numitor comun pe care l-am identificat la v├ónz─âtorii profesioni╚Öti de pe Okazii este alinierea lor la filozofia ÔÇťclientul nostru, st─âp├ónul nostruÔÇť. Aceast─â sintagm─â, se pare, nu este doar un slogan de marketing, ci un mod de g├óndire folosit de cei mai buni v├ónz─âtori. ├Än plus, ea este confirmat─â de statisticienii Okazii:
V├ónz─âtorii care ofer─â servicii de calitate cump─âr─âtorilor v├ónd cu 143% mai mult dec├ót ceilal╚Ťi.
Ratingul de calitate pentru vânzători
Ratingul de calitate al vânzătorilor Okazii.ro este unul dintre cele mai obiective și sigure mijloace de clasificare a acestora. Sistemul reflectă feedback-ul direct al cumpărătorilor, impresia lor vis-à-vis de calitatea serviciilor oferite de vânzătorii respectivi.

Ratingul de calitate al unui v├ónz─âtor este cartea lui de vizita ╚Öi, cu c├ót un v├ónz─âtor are mai multe calificative pozitive ╚Öi un rating mai bun, cu at├ót inspir─â mai mult─â ├«ncredere. Prin urmare, cei mai buni v├ónz─âtori, cu cele mai multe tranzac╚Ťii apreciate, ajung pe primele locuri ├«n lista de c─âut─âri.
Ratingul de calitate al v├ónz─âtorilor de pe Okazii.ro se calculeaz─â ├«n func╚Ťie de:

Calificative
Calificativele sunt baza sistemului de rating, ele arată calitatea serviciilor oferite de vânzători. Calificativele se împart în două categorii:
ÔÇó Calificativele de tranzac╚Ťie: pozitiv/neutru/negativ. Se iau ├«n calcul doar calificativele primite ├«n calitate de v├ónz─âtor. Nu se ╚Ťine cont de calificativele acordate automat de sistem.
ÔÇó Calificativele detaliate: descriere produs, timp de livrare, cost livrare, comunicarea ├«ntre partenerii de tranzac╚Ťie. Cump─âr─âtorii arat─â o exigen╚Ť─â mai mare pentru produsele mai scumpe, prin urmare calificativele detaliate se vor aplica diferen╚Ťiat pentru fiecare categorie de produse v├óndute, pentru a nu-i dezavantaja pe v├ónz─âtorii de produse premium.

Corectitudinea vânzătorilor
Vânzătorii care nu încalcă regulamentul Okazii.ro vor beneficia de un rating mai bun decât aceia care au abateri.

Activitatea pe Okazii.ro
Un vânzător care nu mai vinde în mod constant, își pierde rating-ul de calitate indiferent de valoarea acestuia.
Conform sistemului de rating de pe Okazii.ro, cei mai buni v├ónz─âtori sunt marca╚Ťi cu statutul Gold, Silver, sau Bronze. Aceste marcaje se reg─âsesc ├«n pagina de profil a v├ónz─âtorilor.
Pentru a i se calcula ratingul de calitate, un v├ónz─âtor trebuie s─â aib─â cel pu╚Ťin 5 calificative detaliate primite ├«n ultimele 12 luni.

Semnifica╚Ťia ratingului este:

Rating Semnifica╚Ťie
GOLD Felicitări, ești unul din cei mai buni vânzători Okazii!
SILVER Felicitări, ești un vânzător foarte bun! Pentru a progresa, urmează sfaturile pe care le primești în prima pagină din Contul meu.
BRONZE E╚Öti un v├ónz─âtor bun. Urmeaz─â sfaturile din acest ghid pentru a-╚Ťi ├«mbun─ât─â╚Ťi performan╚Ťa ca v├ónz─âtor pe Okazii. Cea mai rapid─â modalitate de a-╚Ťi cre╚Öte ratingul ╚Öi a putea ob╚Ťine statutul de V├ónz─âtor Premium este s─â urmezi sfaturile pe care le prime╚Öti ├«n Contul meu.
MEDIU E╚Öti un v├ónz─âtor cu performan╚Ť─â medie. Te rug─âm s─â urmezi sfaturile din acest ghid ╚Öi pe cele personalizate pe care le prime╚Öti ├«n Contul meu pentru a progresa. Ne po╚Ťi contacta oric├ónd prin formularul de contact pentru a cere ajutor personalizat.
SLAB Datorit─â performan╚Ťei nesatisf─âc─âtoare pe Okazii, ai ratingul SLAB. Contul t─âu este sub monitorizare. Te rug─âm s─â urmezi foarte atent sfaturile din acest ghid ╚Öi s─â ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öti comunicarea cu clien╚Ťii t─âi. Urmeaz─â sfaturile personalizate pe care le prime╚Öti ├«n prima pagin─â din Contul meu pentru a nu risca ├«nchiderea contului Okazii.
V├éNZ─éTOR OCAZIONAL Datorit─â volumului mic de tranzac╚Ťii ├«n Okazii, nu putem s─â-╚Ťi calcul─âm rating ╚Öi recomand─âri personalizate pentru ├«mbun─ât─â╚Ťirea activit─â╚Ťii de v├ónz─âtor. Te ├«ncuraj─âm s─â urmezi sfaturile din acest ghid pentru a-╚Ťi cre╚Öte volumul v├ónz─ârilor.

Acest rating influen╚Ťeaz─â vizibilitatea produselor tale pe Okazii.ro, a╚Öa c─â este important s─â-l cre╚Öti pentru a putea vinde mai mult. ├Än sec╚Ťiunea Sfaturi pentru cre╚Öterea ratingului de v├ónz─âtor┬áam inclus sfaturi practice a c─âror aplicare aduce ├«n general rezultate importante.

Not─â. Pentru asisten╚Ť─â adaptat─â la activitatea ta pe Okazii, ├«ncepe prin a aplica recomand─ârile personalizate pe care le g─âse╚Öti ├«n Contul meu ÔÇô Fii un v├ónz─âtor mai bun. Acestea sunt calculate s─âpt─âm├ónal printr-un sistem automat, pe baza informa╚Ťiilor pe care le avem despre contul t─âu. Pentru mai multe detalii, te po╚Ťi adresa departamentului de Asisten╚Ť─â Clien╚Ťi folosind formularul de contact.

Cum s─â vinzi mai mult prin Okazii

Cum s─â vinzi mai mult pe Okazii.ro:
├Än cele ce urmeaz─â ├«╚Ťi oferim c├óteva sfaturi care te pot ajuta s─â-╚Ťi cre╚Öti v├ónz─ârile pe Okazii.ro.
ÔÇó Cre╚Öte-╚Ťi ratingul de v├ónz─âtor. Este important s─â ai un rating bun, deoarece cump─âr─âtorii studiaz─â istoricul v├ónz─âtorilor ├«nainte de a cump─âra. ├Än plus, Okazii.ro ofer─â expunere suplimentar─â pentru produsele v├ónz─âtorilor cu rating bun, ├«n special prin Sortarea dup─â relevan╚Ť─â a produselor, care a devenit modul implicit de sortare din luna august 2011. Pentru a afla cum s─â-╚Ťi cre╚Öti ratingul, vezi sec╚Ťiunea Sfaturi pentru cre╚Öterea ratingului de v├ónz─âtor din acest ghid.
ÔÇó Promoveaz─â-╚Ťi produsele. Reclama este sufletul comer╚Ťului ÔÇô acest lucru este valabil ╚Öi pe Okazii.ro! Studiaz─â op╚Ťiunile din pagina cu promov─âri de la punerea ├«n v├ónzare a unui produs, cump─âr─â promov─âri ╚Öi m─âsoar─â rezultatele! Pentru a te ajuta ├«n pagina de promov─âri, sistemul Okazii ├«╚Ťi sugereaz─â ├«n mod automat un pachet de promov─âri potrivite pentru produsul t─âu.
ÔÇó Fii V├ónz─âtor Premium. V├ónz─âtorii cu rating Gold, care dep─â╚Öesc un anumit volum de v├ónz─âri, pot primi statutul de V├ónz─âtor Premium. Aceast─â emblem─â d─â ├«ncredere cump─âr─âtorilor ╚Öi eviden╚Ťiaz─â produsele ├«n liste. Cite╚Öte mai multe despre V├ónz─âtor Premium.
ÔÇó Ofer─â Garan╚Ťia de Livrare. Dac─â e╚Öti persoan─â fizic─â, te po╚Ťi ├«nscrie ├«n programul Garan╚Ťia de Livrare. Aceasta este o modalitate de livrare a produselor ├«n care Okazii.ro re╚Ťine suma achitat─â de cump─âr─âtor p├ón─â c├ónd acesta confirm─â primirea coletului (dar nu mai mult de 2 s─âpt─âm├óni). Produsele pentru care se ofer─â Garan╚Ťia de Livrare au mai mul╚Ťi cump─âr─âtori. Cite╚Öte mai multe despre Garan╚Ťia de Livrare.
ÔÇó F─â toate tranzac╚Ťiile prin Okazii.ro. Dac─â un client dore╚Öte mai multe produse dec├ót cele comandate prin Okazii.ro, roag─â-l s─â le comande prin Okazii.ro. Volumul tranzac╚Ťiilor pe care le faci prin Okazii.ro influen╚Ťeaz─â istoricul ╚Öi statutul t─âu de v├ónz─âtor profesionist. Acest lucru deschide calea c─âtre statutul de V├ónz─âtor Premium.
ÔÇó Extinde-╚Ťi oferta de produse ╚Öi urm─âre╚Öte cererea. Un comerciant bun ╚Ötie s─â speculeze oportunit─â╚Ťile pe care le ofer─â pia╚Ťa. Apare un nou tip de telefon de la o companie renumit─â? Fii primul care-l vinde! Agilitatea ├«n v├ónz─âri este de cele mai multe ori profitabil─â.

Sfaturi pentru creșterea ratingului de vânzător
├Ämbun─ât─â╚Ťe╚Öte descrierea produselor!
Produsele cu o descriere complet─â, clar─â ╚Öi corect─â se v├ónd cu 86% mai mult dec├ót celelalte. Dac─â un cump─âr─âtor e nevoit s─â-╚Ťi trimit─â mesaje pentru a afla detaliile care-l intereseaz─â, este probabil un semn c─â descrierea produsului t─âu ar putea fi mai bun─â.
Descrierea produselor tale trebuie s─â fie:
ÔÇó Corect─â ╚Öi clar─â ÔÇô astfel, cump─âr─âtorii vor fi ├«ncuraja╚Ťi s─â cumpere.
ÔÇó Complet─â ╚Öi detaliat─â ÔÇô astfel, scade ╚Öansa s─â prime╚Öti calificativ negativ dup─â tranzac╚Ťie.
O descriere bun─â va include detalii precum cele de mai jos, f─âr─â s─â se limiteze doar la acestea:
ÔÇó Numele complet al produsului pe care ├«l vinzi (produc─âtor ╚Öi model).
ÔÇó Detaliile tehnice ale produsului, inclusiv dimensiuni, accesorii ╚Öi specifica╚Ťii tehnice.
ÔÇó Este recomandat s─â dai c├óteva informa╚Ťii legate de compatibilitatea cu alte produse.
ÔÇó Condi╚Ťia produsului ÔÇô fii sincer ╚Öi descrie ├«n detaliu toate viciile produsului, astfel ├«nc├ót cump─âr─âtorul s─â ╚Ötie la ce s─â se a╚Ötepte.
ÔÇó Modalit─â╚Ťile de livrare ╚Öi costurile aferente.
ÔÇó Termenul de livrare a produsului. Dac─â produsul nu poate fi livrat imediat dup─â primirea comenzii, trebuie s─â specifici acest lucru, altfel ri╚Öti s─â prime╚Öti feedback slab pentru timpul de livrare.
ÔÇó Fotografii de calitate, ideal la dimensiuni peste 700├Ś700 pixeli, pe fundal alb sau neutru (monocrom). Pozele bune ╚Öi clare ajut─â mult la cre╚Öterea v├ónz─ârilor.
ÔÇó Poze reale ale produsului, ├«n plus fa╚Ť─â de fotografiile oficiale. Acestea ajut─â ├«n special pentru produsele folosite sau resigilate.
ÔÇó Evit─â exprim─âri care descurajeaz─â poten╚Ťialii cump─âr─âtori, precum ÔÇťNU LICITA╚ÜI AIUREA, ACORD CALIFICATIV NEGATIV!ÔÇť. Cump─âr─âtorii evit─â ├«n general produsele cu astfel de descrieri ╚Öi Okazii.ro ├«╚Öi rezerv─â dreptul de a le suspenda sau de a le reduce expunerea.
Important. Ofer─â c├ót mai multe detalii relevante pentru produsul v├óndut, pentru a evita ne├«n╚Ťelegerile cu viitorii cump─âr─âtori! Descrierea produselor tale va seta un nivel de a╚Ötept─âri pentru cump─âr─âtori. ├Än situa╚Ťia ├«n care aceste a╚Ötept─âri sunt ├«n╚Öelate, cump─âr─âtorul va acorda calificativ negativ ╚Öi ratingul t─âu de v├ónz─âtor va fi sc─âzut.
Redu costul de transport!
Este important ca informa╚Ťiile despre costul de transport s─â fie clare. Asigur─â-te c─â specifici costurile de transport ├«n descrierea produselor tale ╚Öi c─â valoarea acestora este justificat─â.
Cump─âr─âtorii tind s─â evite v├ónz─âtorii ╚Öi produsele care au pre╚Ť mare de transport. Cere un cost corect pentru livrarea prin curier ÔÇô ├«╚Ťi vei cre╚Öte ╚Öansele de a vinde acel produs ╚Öi de a ob╚Ťine feedback pozitiv din partea clien╚Ťilor.
Dac─â oferi livrare gratuit─â clien╚Ťilor t─âi, ai ╚Öanse mari s─â ob╚Ťii un plus important ├«n v├ónz─âri.

Livreaz─â mai repede!
V├ónz─âtorii care livreaz─â rapid ╚Öi care ofer─â informa╚Ťii corecte privind timpul de livrare au rating mai bun ├«n Okazii.ro. Dac─â un produs poate fi adus doar la comand─â, men╚Ťioneaz─â acest lucru explicit ├«n corpul anun╚Ťului ╚Öi ├«n zona ÔÇťDetalii livrareÔÇŁ, c├ónd pui produsul ├«n v├ónzare.
Not─â. Po╚Ťi edita list─ârile existente dac─â detaliile de livrare nu sunt suficient de clare! Folose╚Öte linkul ÔÇťEditeaz─âÔÇŁ din Contul meu ÔÇô V├ónz─ârile mele..

Comunic─â inteligent!
Comunicarea bun─â este foarte important─â pentru primirea de feedback pozitiv ├«n urma tranzac╚Ťiilor. Comunicarea este cel mai eficient instrument de marketing pe care un v├ónz─âtor ├«l are la dispozi╚Ťie.
Ce trebuie s─â faci pentru a primi ratinguri bune pentru comunicare:
1. R─âspunde cu promptitudine ├«ntreb─ârilor primite de la clien╚Ťi pe forum sau prin mesageria intern─â. V├ónz─âtorii care ofer─â r─âspunsuri ├«n interval de 15 minute de la plasarea unei ├«ntreb─âri v├ónd cu 38% mai multe produse dec├ót cei care ├«nt├órzie s─â r─âspund─â.
2. Contacteaz─â-╚Ťi clientul la scurt timp dup─â comand─â pentru a cere confirmarea detaliilor comenzii (adresa, modalitatea de livrare etc). Este foarte bine dac─â po╚Ťi s─â suni, dar ╚Öi un email bine scris este bun ÔÇô vezi aici un exemplu. ├Än plus, po╚Ťi completa mesajul personalizat pe care s─â-l trimitem cump─âr─âtorilor t─âi ├«n urma tranzac╚Ťiilor, ├«n Contul meu ÔÇô Set─âri ÔÇô Mesaj personalizat pentru cump─âr─âtori.
3. Informeaz─â-l pe client c├ónd livrezi coletul. Dac─â folose╚Öti un serviciu de curierat rapid, spune-i clientului codul de tracking sau introdu acel cod ├«n Contul meu ÔÇô Loc de introduceri coduri tracking.
4. Fii receptiv la poten╚Ťialele probleme ├«nt├ómpinate de clien╚Ťii t─âi. Trateaz─â orice ├«ntrebare sau solicitare din partea acestora cu maxim de profesionalism.
5. Contacteaz─â clientul pentru a confirma primirea comenzii, la data la care te a╚Ötep╚Ťi s─â ajung─â coletul. Astfel verifici livrarea coletului ╚Öi ai oportunitatea s─â-l rogi s─â-╚Ťi ofere calificativ detaliat pe Okazii.

Respect─â regulile de tranzac╚Ťionare!
Respectarea termenilor ╚Öi condi╚Ťiilor Okazii.ro este important─â pentru men╚Ťinerea calit─â╚Ťii mediului de tranzac╚Ťionare. Abaterea de la acestea duce la sc─âderea ratingului t─âu de v├ónz─âtor. ├Än urma abaterilor repetate, accesul la contul t─âu va fi restric╚Ťionat temporar sau definitiv.
Pentru mai multe detalii, cite╚Öte Ajutor ÔÇô Reguli pentru v├ónz─âtori ╚Öi Termeni ╚Öi Condi╚Ťii Okazii.ro.

Reguli pentru vânzători

Wednesday, October 22nd, 2014

Listarea articolelor în categoria potrivită
Articolele trebuie să fie listate în categoria potrivită.
Vânzările care nu respectă această regulă pot fi mutate în categoria potrivită sau, după caz, șterse/inactivate.

Obiectul vânzării
O v├ónzare trebuie s─â aib─â ca obiect comercializarea unui articol sau a unui serviciu concret, cu descrierea ╚Öi pre╚Ťul aferent acestuia. Nu sunt permise v├ónz─ârile care au c─â obiect furnizarea unor cataloage, oferte sau orice alte tipuri de anun╚Ťuri care, prin ofertele realizate de poten╚Ťialii cump─âr─âtori, pot duce la cre╚Öterea, ├«n mod artificial, a calificativului general al unui utilizator, f─âr─â a se ├«ncheia o tranzac╚Ťie.
Este interzisă punerea în vânzare a unor produse, având că unic scop fraudarea serviciului.

├Än cazul ├«n care Okazii.ro va detecta ├«ncerc─âri de punere ├«n v├ónzare a acestor produse nu numai c─â va proceda la ├«nl─âturarea acestora de pe site, ├«ns─â Organizatorul va avea la dispozi╚Ťie o serie de m─âsuri de sanc╚Ťionare cum ar fi notificarea, aten╚Ťionarea, suspendarea sau chiar ├«nchiderea contului de utilizator. Okazii.ro ├«╚Öi rezerva acest drept ├«n mod discre╚Ťionar, nefiind ├«n niciun sens ╚Öi ├«n nicio m─âsur─â obligat s─â procedeze la ├«nl─âturarea produsului ╚Öi/sau sanc╚Ťionarea v├ónz─âtorului.

Cantitatea articolelor
├Än momentul list─ârii unei v├ónz─âri cu mai multe articole identice, v├ónz─âtorul se oblig─â s─â de╚Ťin─â ├«ntreg stocul de produse ├«nscris ├«n cadrul acesteia.

V├ónz─ârile care ├«ncalc─â aceast─â regul─â pot fi ╚Öterse/inactivate de c─âtre Serviciul Asistenta Clien╚Ťi, iar contul utilizatorului care ├«ncalc─â aceast─â regul─â poate fi suspendat temporar sau definitiv, potrivit propriei op╚Ťiuni a Organizatorului, f─âr─â ca acesta s─â fie obligat s─â justifice, ├«n orice mod sau ├«n orice m─âsur─â, sanc╚Ťiunea aplicat─â.

Oferte fictive
Nu este permis ca un utilizator s─â introduc─â, ├«n cadrul descrierilor produselor sau ├«n mesajele din forumuri, formul─âri prin care ceilal╚Ťi membrii ai site-ului sunt ├«ndemna╚Ťi s─â plaseze oferte doar pentru a primi datele de contact ale v├ónz─âtorului sau ├«n cadrul altor v├ónz─âri cu pre╚Ťuri mai mici, ├«n vederea fraud─ârii sistemului de comisionare.

V├ónz─ârile care ├«ncalc─â aceast─â regul─â pot fi ╚Öterse de c─âtre Serviciul Asisten╚Ť─â Clien╚Ťi, iar contul utilizatorului care ├«ncalc─â aceast─â regul─â poate fi suspendat temporar sau definitiv, potrivit propriei op╚Ťiuni a Organizatorului, f─âr─â c─â acesta s─â fie obligat s─â justifice, ├«n orice mod sau ├«n orice m─âsur─â, sanc╚Ťiunea aplicat─â.

Pre╚Ťuri multiple
Utilizatorilor nu le este permis ca ├«n descrierea sau ├«n titlul v├ónz─ârii s─â introduc─â un alt pre╚Ť dec├ót cel ├«nscris ├«n sec╚Ťiunea special destinat─â, din pagina v├ónz─ârii. V├ónz─ârile care ├«ncalc─â aceast─â regul─â pot fi ╚Öterse/inactivate de c─âtre Serviciul Asistenta Clien╚Ťi.

├Än cazul ├«n care, ├«n urma verific─ârilor efectuate de Organizator se descoper─â faptul c─â v├ónz─âtorii au trecut ├«n descrierea produselor, ├«n forum sau ├«n mesajele trimise c─âtre cump─âr─âtor pre╚Ťuri mai mari dec├ót cele trecute ├«n sec╚Ťiunea ÔÇ×Pre╚ŤÔÇŁ din pagina v├ónz─ârii, atunci Organizatorul va retrage din contul v├ónz─âtorului comisionul real al tranzac╚Ťiei, calculat la pre╚Ťul real, din care va sc─âdea comisionul perceput ini╚Ťial, calculat la pre╚Ťul mai mic indicat ├«n sec╚Ťiunea ÔÇ×Pre╚ŤÔÇŁ din pagina v├ónz─ârii.

Datele vânzătorului
Utilizatorii nu pot să furnizeze datele lor de contact (exemplu: numărul de telefon, adresa de e-mail etc) când fac descrierea produsului, în cadrul numelui de utilizator, în cadrul detaliilor legate de livrarea și plata articolului, a comentariilor din forumuri sau în cadrul comentariilor asociate calificativelor acordate sau primite. De asemenea, nu este permis ca un utilizator să ceară datele de contact în cadrul mesajelor din forumurile produselor.

├Änc─âlcarea acestei reguli poate duce la ├«nl─âturarea textului care con╚Ťine datele de contact, eliminarea produsului de pe site sau chiar suspendarea temporara sau definitiv─â a contului Okazii.ro.

Informa╚Ťiile calomnioase
Informa╚Ťiile furnizate ├«n titlul sau ├«n descrierea produsului, ├«n forumurile v├ónz─ârilor sau ├«n comentariile asociate calificativelor nu pot fi obscene, jignitoare, calomnioase sau s─â ├«ncalce intimitatea uneia dintre p─âr┼úi.

Astfel de v├ónz─âri pot fi ╚Öterse de Organizator, iar contul utilizatorului care ├«ncalc─â aceast─â regul─â poate fi suspendat temporar sau definitiv, potrivit propriei op╚Ťiuni a Organizatorului, f─âr─â c─â acesta s─â fie obligat s─â justifice, ├«n orice mod sau ├«n orice m─âsur─â, sanc╚Ťiunea aplicat─â.

Manipularea cuvintelor cheie
În titlul vânzării sau în descrierea acesteia nu este permisă introducerea unor cuvinte cheie care nu au legătură directă cu produsul comercializat.
V├ónz─ârile care ├«ncalc─â aceasta regul─â pot fi editate/╚Öterse/inactivate de c─âtre Serviciul Asistenta Clien╚Ťi al site-ului.

Multiplicarea anun╚Ťurilor
Nu este permis─â multiplicarea v├ónz─ârilor introduse ├«n cadrul site-ului. O v├ónzare este considerat─â ca fiind multiplicat─â atunci c├ónd este activat─â ├«n cadrul site-ului de c─âtre v├ónz─âtor ├«n aceea╚Öi form─â de dou─â sau de mai multe ori. Pot fi considerate v├ónz─âri multiplicate ╚Öi v├ónz─ârile aceluia╚Öi utilizator care au ca obiect comercializarea aceluia╚Öi produs, ├«ns─â cu pre╚Ťuri, descrieri, titluri sau fotografii diferite.
V├ónz─ârile care ├«ncalc─â aceasta regul─â pot fi ╚Öterse de c─âtre Serviciul Asistenta Clien╚Ťi al site-ului.

Stabilirea unui pre╚Ť rezonabil
Pre╚Ťul rezonabil este considerat ca fiind aproximativ pre╚Ťul mediu la care articolul respectiv poate fi achizi╚Ťionat de la al╚Ťi utilizatori ai site-ului, din cadrul altor site-uri de specialitate sau magazine online.
V├ónz─ârile care ├«ncalc─â aceast─â regul─â pot fi ╚Öterse de c─âtre Serviciul Asistenta Clien╚Ťi al site-ului.

Promovarea
V├ónz─âtorul nu poate face reclam─â ├«n cadrul v├ónz─ârii sale la produse, companii sau servicii ale unei ter╚Ťe p─âr┼úi, care nu au leg─âtur─â cu articolul listat.
├Änc─âlcarea acestei reguli poate duce la ╚Ötergerea v├ónz─ârii respective de c─âtre Serviciul de Asisten╚Ť─â Clien╚Ťi.

Starea și descrierea articolului
Starea produsului declarat─â la punerea ├«n v├ónzare trebuie s─â fie ├«n deplin─â concordan╚Ť─â cu starea real─â a acestuia. Exemplu, starea ÔÇ×NOUÔÇŁ se va folosi doar pentru produsele care intr─â ├«n categoria ÔÇ×nou-nou╚Ť, nefolosit, sigilat ├«n ambalajul original al produc─âtorului, f─âr─â urme de folosireÔÇŁ. Descrierea articolului trebuie s─â fie ├«n concordan╚Ť─â cu titlul acestuia ╚Öi s─â includ─â caracteristicile esen╚Ťiale ale articolului care va fi v├óndut.
Vânzările care încalcă Politica de Listare pot fi șterse/inactivate de către Organizator.

Referin╚Ťe
Nu ├«i este permis v├ónz─âtorului s─â foloseasc─â, pentru a descrie un produs pus ├«n v├ónzare, orice fel de trimiteri, referin╚Ťe la ╚Öi / sau link-uri c─âtre:
– alte site-uri care promoveaz─â comer╚Ťul prin licita╚Ťii;
– site-uri care ofer─â aceea╚Öi marf─â;
– site-uri care ofer─â marf─â interzis─â de Okazii.ro;
– site-uri pay per click/view;
– site-uri de comer╚Ť electronic rom├óne╚Öti.

Regula aceasta se extinde ╚Öi asupra mesajelor trimise ├«ntre utilizatori. V├ónz─âtorului nu ├«i este permis, de asemenea, s─â foloseasc─â fotografii care con╚Ťin men╚Ťiunea unui site concurent (sau nu), ├«n pagina produsului pus spre v├ónzare.

Orice abatere de la aceast─â regul─â poate duce la notificarea v├ónz─âtorului, aten╚Ťionarea acestuia, precum ╚Öi la suspendarea temporar─â a contului de utilizator. Sanc╚Ťionarea comportamentului necorespunz─âtor pe site este un drept pe care ├«l are Organizatorul, nu o obliga╚Ťie. Organizatorul va aprecia ├«n mod discre╚Ťionar, de la caz la caz, dac─â ╚Öi ├«n ce modalitate va sanc╚Ťiona utilizatorii care nu respect─â prezentele reguli.

Anun╚Ťuri cump─ârare/schimb
├Än cadrul site-ului nu este permis─â introducerea de anun╚Ťuri de cump─ârare sau schimb exclusiv. Anun╚Ťurile care ├«ncalc─â aceast─â regul─â pot fi ╚Öterse de c─âtre Serviciul Asistenta Clien╚Ťi al site-ului.

Condi╚Ťionarea ofert─ârii
De principiu, v├ónzarea bunurilor sau prestarea unor servicii postate pe site nu pot fi condi╚Ťionate de ├«ndeplinirea altor formalit─â╚Ťi dec├ót cele men╚Ťionate ├«n acest document. Cu toate acestea, pot exista situa╚Ťii ├«n care v├ónz─âtorul poate solicita ├«ndeplinirea unor condi╚Ťii ├«n plus, pentru a se asigura c─â o tranzac╚Ťie se va desf─â╚Öura cu succes.

├Än acest sens, v├ónz─âtorul poate solicita posibilului cump─âr─âtor s─â ├«l contacteze pentru: a verifica stocul produselor, disponibilitatea unei m─âsuri / culori etc. ├Äns─â, ├«n situa╚Ťia ├«n care exist─â neclarit─â╚Ťi cu privire la adresa de livrare, v├ónz─âtorul va contacta cump─âr─âtorul cu scopul de a elimina orice ├«ndoial─â.

├Än plus, v├ónz─âtorul trebuie s─â se asigure c─â descrierea produsului pus ├«n v├ónzare este clar formulat─â, f─âr─â a l─âsa loc de interpret─âri, va folosi o exprimare c├ót mai u╚Öor de abordat ╚Öi de ├«n╚Ťeles de c─âtre orice persoan─â care ar putea accesa site-ul, va oferi orice informa╚Ťie relevant─â cu privire la produs, facilit─â╚Ťi, starea produsului etc.

├Än momentul punerii ├«n v├ónzare a produsului, v├ónz─âtorul va oferi ╚Öi informa╚Ťii cu privire la politica comercial─â agreat─â, respectiv va men╚Ťiona dac─â ╚Öi ├«n ce condi╚Ťii este posibil─â returnarea produsului, care sunt modalit─â╚Ťile ╚Öi costurile de transport, alte facilit─â╚Ťi pe care le ofer─â sau nu cump─âr─âtorilor.

├Än ceea ce prive╚Öte modalitatea de exprimare, v├ónz─âtorul va evita formul─ârile imperative, cu tent─â amenin╚Ť─âtoare sau ofensatoare, formul─ârile ironice sau orice alte formul─âri care ar putea fi considerate neadecvate de c─âtre utilizatori. Toate detaliile solicitate de cump─âr─âtori sau postate de la momentul punerii ├«n v├ónzare a produsului se vor da folosind un ton calm, politicos etc.

Anumite condi╚Ťion─âri de tipul acord─ârii unui calificativ negativ cump─âr─âtorului ├«n lipsa contact─ârii v├ónz─âtorului pe forum, inclus─â ├«n descrierea produsului ╚Öi / sau efectuat─â prin mesaje ├«ntre utilizatori va fi sanc╚Ťionat─â cu editarea descrierii produsului, precum ╚Öi orice alt─â sanc╚Ťiune de care dispune Organizatorul.

Sanc╚Ťionarea va fi luat─â ├«n considerare de la caz la caz ╚Öi apreciat─â de Organizator. Acesta ├«ns─â nu este obligat s─â aplice vreo sanc╚Ťiune. De asemenea, orice formulare neadecvata a descrierii produsului poate fi reformulata de c─âtre Organizator, ocazie cu care se va transmite v├ónz─âtorului o notificare explicativa.

Loturi obiecte diferite
Nu este permis ca ├«n cadrul unei v├ónz─âri s─â fie afi╚Öate mai multe produse. Fiecare v├ónzare trebuie s─â aib─â ca obiect comercializarea unui singur articol. Sunt considerate obiecte diferite produsele care au culori, dimensiuni sau elemente grafice diferite. Produsele care ├«ncalc─â aceasta regul─â vor fi ╚Öterse/inactivate de c─âtre Departamentul Asisten╚Ť─â Clien╚Ťi.

Livrarea gratuit─â
Dac─â un v├ónz─âtor seteaz─â ├«n cadrul politicii sale de transport livrarea gratuit─â pentru un anumit produs, aceasta trebuie s─â se aplice indiferent de cantitatea achizi╚Ťionat─â de cump─âr─âtor. Nu este permis ca prin intermediul descrierii livrarea gratuit─â s─â fie condi╚Ťionat─â de achizi╚Ťionarea mai multor buc─â╚Ťi.
Articolele care încalcă această regulă pot fi scoase de la listare sau inactivate, după caz.

Detalii de plată și livrare
V├ónz─âtorul are obliga╚Ťia de a introduce toate detaliile legate de livrarea ╚Öi plata produsului ├«n sec╚Ťiunile special destinate din pagina produsului. Nu este permis ca v├ónz─âtorul s─â afi╚Öeze condi╚Ťiile de livrare ╚Öi plat─â doar ├«n descrierea articolului.
Descrierile care ├«ncalc─â aceasta regul─â pot fi editate de c─âtre Serviciul Asistenta Clien╚Ťi.

Anun╚Ťurile de tip licita╚Ťie
Este interzis ca un v├ónz─âtor s─â solicite un pre╚Ť minim fix pentru licita╚Ťiile de tip Mokazie. ├Än cazul acestor licita╚Ťii, utilizatorii pot oferi ce pre╚Ť consider─â, urm├ónd ca la expirarea termenului licita╚Ťiei cump─âr─âtorul care ofer─â pre╚Ťul cel mai mare ├«nregistrat ├«n sistem s─â fie considerat c├ó╚Ötig─âtor.

Orice condi╚Ťionare a pre╚Ťului inclus─â ├«n descrierea produsului ╚Öi /sau efectuat─â prin mesaje ├«ntre utilizatori va fi sanc╚Ťionat─â cu ╚Ötergerea licita╚Ťiei, precum ╚Öi orice alt─â sanc╚Ťiune de care dispune Organizatorul. Sanc╚Ťionarea va fi luat─â ├«n considerare de la caz la caz, apreciat─â de Organizator, f─âr─â a fi obligat s─â aplice vreo sanc╚Ťiune.

├Än cazul licita╚Ťiilor de tip Standard, pre╚Ťul de pornire este stabilit de c─âtre v├ónz─âtor. Nu este permis v├ónz─âtorului ca ├«n textul descrierii produsului ╚Öi / sau ├«n titlu ╚Öi / sau prin intermediul mesageriei s─â fac─â referire la un pre╚Ť, altul dec├ót cel stabilit la momentul post─ârii licita╚Ťiei.

├Än situa╚Ťia ├«n care v├ónz─âtorul a ├«nc─âlcat aceast─â regul─â, Organizatorul poate sanc╚Ťiona v├ónz─âtorul prin ╚Ötergerea licita╚Ťiei sau prin orice alt─â modalitate pe care o consider─â de cuviin╚Ť─â. Sanc╚Ťionarea abaterilor reprezint─â un drept al Organizatorului, nu o obliga╚Ťie, iar Organizatorul va analiza fiecare astfel de abatere de la caz la caz.

Listarea produselor interzise
Nu ├«i este permis unui v├ónz─âtor s─â comercializeze produse interzise sau strict reglementate prin lege, articole care ├«ncalc─â morala, precum ╚Öi alte articole dezvoltate ├«n sec╚Ťiunea ÔÇ×Produse interziseÔÇŁ.
Organizatorul poate sanc╚Ťiona v├ónz─âtorul prin ╚Ötergerea produsului. Acesta din urm─â va fi notificat ├«n scris de c─âtre Organizator iar dac─â se observ─â repetarea list─ârii produselor interzise, contul respectivului utilizator poate fi blocat temporar/definitiv.

Listarea produselor cu drept de autor
Nu este permis─â v├ónzarea produselor contraf─âcute ╚Öi a produselor ÔÇťpiratÔÇŁ, respectiv nu pot fi postate pe site v├ónz─âri al c─âror obiect de activitate sunt bunurile ob╚Ťinute prin reproducerea integral─â sau par╚Ťial─â, direct─â ori indirect─â, temporar─â sau permanent─â, prin orice mijloace ╚Öi sub orice form─â a operei, ori privind distribuirea operei care face obiectul dreptului de autor.

Organizatorul poate sanc╚Ťiona v├ónz─âtorul prin ╚Ötergerea v├ónz─ârii. Acesta din urm─â va fi notificat ├«n scris de c─âtre Organizator, iar dac─â se observ─â repetarea list─ârii produselor ÔÇ×piratateÔÇŁ, contul respectivului utilizator poate fi afectat (suspendare temporar─â / definitiv─â).

Consecin╚Ťele actelor neautorizate pe Okazii.ro
F─âr─â a limita protec╚Ťia legal─â, ne rezerv─âm dreptul de a suspenda sau anula calitatea unui membru al site-ului ├«n cazul ├«n care avem dovada ├«nf─âptuirii unor acte ilegale referitoare la tranzac╚Ťiile de pe site sau la utilizatorii serviciilor noastre.

Este interzis─â ├«n╚Ťelegerea ├«ntre v├ónz─âtori de a practica pre╚Ťuri asem─ân─âtoare la produsele de acela╚Öi tip pe care le-au oferit spre v├ónzare. ├Än cazul ├«n care Organizatorul va sesiza asemenea ├«n╚Ťelegeri ╚Öi ├«n cazul ├«n care Organizatorul va sesiza c─â asupra unui alt v├ónz─âtor se fac presiuni de orice tip pentru a practica acelea╚Öi preturi, atunci Organizatorul va bloca respectivele conturi ale v├ónz─âtorilor definitiv, f─âr─â notificare prealabil─â.

├Än cazul ├«n care Organizatorul are suspiciuni ├«ntemeiate legate de ├«ncerc─âri ale utilizatorilor de a frauda tranzac╚Ťiile, acesta poate lua orice m─âsur─â pe care o consider─â necesar─â ├«n vederea stop─ârii actelor de fraud─â. ├Än acest sens, Organizatorul are dreptul s─â suspende pe o perioad─â de 7 zile contul utilizatorului suspectat de a desf─â╚Öura activit─â╚Ťi frauduloase sau poate decide ├«nchiderea contului. Organizatorul ├«╚Öi rezerva acest drept, el nefiind obligat ├«n nicio m─âsur─â ╚Öi de nicio ter╚Ť─â parte s─â sanc╚Ťioneze utilizatorii. Organizatorul are un drept discre╚Ťionar at├ót ├«n ceea ce prive╚Öte m─âsurile luate, c├ót ╚Öi ├«n ceea ce prive╚Öte utilizatorii ├«mpotriva c─ârora vor fi luate aceste m─âsuri.

Vânzători Premium

Wednesday, October 22nd, 2014

Facilitatea ÔÇ×V├ónz─âtori PremiumÔÇŁ este o recunoa╚Ötere a calit─â╚Ťii serviciilor oferite de v├ónz─âtorii Okazii.ro.
Emblema este cea care îi marchează în site pe acei vânzători cu activitate excelentă, acordându-le sprijinul și recomandarea echipei.

A fi Vânzător Premium este un punct important în cariera de vânzător Okazii.ro. Iar beneficiile pe care le vei avea în urma primirii acestui statut sunt semnificative.

Ce criterii trebuie să îndeplinești pentru a deveni Vânzător Premium

Pentru a deveni V├ónz─âtori Premium, utilizatorii Okazii.ro trebuie s─â ├«ndeplineasc─â urm─âtoarele condi╚Ťii:
ÔÇó S─â aib─â o vechime, pe site, de minim 6 luni de la data ├«nregistr─ârii;
ÔÇó S─â fie Utilizatori Verfica╚Ťi;
ÔÇó S─â aib─â minim 100 de calificative unice ├«n ultimele 12 luni;
ÔÇó S─â aib─â minim 98% procentul de calificative pozitive;
ÔÇó Valoarea produselor v├óndute ├«n ultimele 6 luni s─â fie de minim 1000 de euro;
ÔÇó S─â nu fi avut contul suspendat pentru neplat─â ├«n ultimele 3 luni;
ÔÇó S─â ofere Garan╚Ťia de Livrare pentru toate produsele active;
ÔÇó S─â aib─â valoarea ratingului de v├ónz─âtor┬áminim 4 (Silver);
ÔÇó S─â fi respectat Termenii ╚Öi Condi╚Ťiile de utilizare Okazii.ro. S─â nu fi de╚Ťinut alte conturi ├«n cadrul site-ului care au fost suspendate pentru ├«nc─âlcarea regulamentului sau conturi active ├«n cadrul c─ârora s─â v├ónd─â acelea╚Öi produse;

Not─â: Dac─â dup─â 2 luni de la data la care a devenit V├ónz─âtor Premium, un utilizator nu ├«ndepline╚Öte toate condi╚Ťiile de mai sus, ├«i va fi retras acest statut.

Organizatorul ├«╚Öi rezerva dreptul de a acorda ori de a refuza facilitatea v├ónz─âtorului Premium, potrivit propriei sale op╚Ťiuni, f─âr─â c─â acesta s─â fie obligat s─â se justifice, ├«n orice mod sau ├«n orice m─âsur─â, fa╚Ť─â de utilizatori.

Beneficiile Vânzătorilor Premium

ÔÇó Prime╚Öti logo distinctiv ├«n paginile de produs ╚Öi ├«n pagina de profil
ÔÇó Beneficiezi de promo╚Ťii exclusive
ÔÇó Ai suport prioritar din partea echipei Okazii.ro

Taxe și comisioane

Tuesday, October 21st, 2014

Okazii.ro percepe doua tipuri de taxe:
ÔÇó Taxa de listare ÔÇô perceput─â pentru listarea unui produs
ÔÇó Comisionul de tranzac╚Ťionare ÔÇô perceput atunci c├ónd un produs este v├óndut prin intermediul nostru

Taxa de listare

Listarea primelor 100 de produse pe Okazii.ro este gratuit─â, apoi se percepe o taxa de 0.01 EUR*. Sunt considerate list─âri at├ót activ─ârile ini╚Ťiale c├ót ╚Öi repunerile ├«n v├ónzare automate sau manuale.

├Än categoriile Servicii, Afaceri si industrie, Autoturisme, Autoutilitare ╚Öi Imobiliare se pot posta doar anun╚Ťuri, f─âr─â a fi perceput─â vreo tax─â suplimentar─â.

Pentru categoriile Art─â ╚Öi Obiecte de colec╚Ťie respectiv Libr─ârie ╚Öi toate subcategoriile acestor listarea produselor este gratuit─â indiferent de valoarea produselor listate.

Listarea produselor cu pre┼úul mai mic de 20.01 de lei sau 5.01 EUR este gratuit─â, ├«n cazul licita╚Ťiilor pre╚Ťul de referin╚Ť─â este cel de pornire, cel rezervat sau pre╚Ťul blitz.

Comisionarea

Atunci c├ónd o v├ónzare este ├«ncheiat─â cu succes, v├ónz─âtorul pl─âte╚Öte c─âtre Okazii.ro un comision procentual din valoarea produsului. ├Än momentul ├«n care cump─âr─âtorul plaseaz─â comanda, din contul de utilizator al v├ónz─âtorului este retras ├«n mod automat comisionul de tranzac╚Ťionare. Achitarea comisioanelor se realizeaz─â prin alimentarea contului de utilizator.

Costurile pentru serviciile oferite de Okazii.ro sunt afisate fara TVA, acesta urmand a fi achitat la alimentarea contului.

Returnarea comisioanelor

Comisioanele de tranzac╚Ťionare sunt percepute doar pentru tranzac╚Ťiile finalizate cu succes. Dac─â o tranzac╚Ťie nu s-a finalizat, v├ónz─âtorul poate solicita returnarea comisionului. Cererea poate fi ini╚Ťiat─â ├«n maxim 30 de zile de la data la care a fost efectuata comanda.

├Änainte de ini╚Ťierea cererii de retur comision v├ónz─âtorul trebuie s─â trimit─â un mesaj cump─âr─âtorului prin intermediul mesageriei Okazii.ro ├«n care s─â ├«i cear─â confirmarea anul─ârii comenzii. Dup─â primirea unui r─âspuns sau dup─â expirarea termenului de 2 zile cererea trebuie trimis─â spre analiz─â, urm├ónd s─â primeasc─â o rezolu╚Ťie ├«n cel mult 4 zile.

├Än cazul ├«n care, dup─â ini╚Ťierea cererii de retur comision, tranzac╚Ťia s-a realizat totu╚Öi, v├ónz─âtorul are posibilitatea de anulare a cererii.

Dacă un vânzător solicită returnarea comisionului în mod nejustificat, în repetate rânduri, acesta poate primi un avertisment din partea Okazii.ro.

├Än╚Ötiin╚Ť─ârile de plat─â

├Än╚Ötiin╚Ť─ârile de plat─â se emit ├«n mod automat atunci c├ónd suma datorat─â de c─âtre un utilizator dep─â╚Öe╚Öte 1 EURO.
├Än func╚Ťie de data la care a fost creat contul, acestea se emit astfel:

Data de ├«nregistrare a contului Data de emitere a ├«n┼čtiin┼ú─ârii Ciclu de Facturare / Perioada pentru care se emite ├«n┼čtiin┼úarea Care este termenul de plata ?
Prima jum─âtate a lunii (1-15) Data de 30 a lunii O lun─â, de la data de 30 a lunii trecute 10 zile (30-10 a lunii urm─âtoare)
A doua jum─âtate a lunii (16-31) Data de 15 a lunii O lun─â, de la data de 15 a lunii trecute 10 zile (15-25)

Pentru a vizualiza toate ├«n╚Ötiin╚Ť─ârile de plat─â din ultimele 18 luni ├«n sec╚Ťiunea Financiar, click pe ├Än╚Ötiin╚Ť─âri de plat─â din meniul ÔÇťRaport─âri financiareÔÇŁ din partea st├óng─â a paginii.

Valoarea unei ├«n╚Ötiin╚Ť─âri de plat─â nu se actualizeaz─â atunci c├ónd se fac aliment─âri par╚Ťiale ╚Öi nu ┼úine cont de solicit─ârile de returnare a comisioanelor ini╚Ťiate de c─âtre un v├ónz─âtor ├«n acea perioad─â.

Achitarea sumei din ├«n╚Ötiin╚Ťarea de plat─â se realizeaz─â prin alimentarea contului de utilizator. Dac─â, dup─â emiterea ├«n╚Ötiin╚Ť─ârii de plat─â, v├ónz─âtorului ├«i sunt returnate comisioane sau prime╚Öte bonusuri din partea Okazii.ro, acestea vor fi considerate aliment─âri.

Exemplu: ├«n data de 30 iunie se emite o ├«n╚Ötiin╚Ťare de plata cu valoarea de 10 EURO. Dac─â v├ónz─âtorului i se va returna un comision ├«n valoare de 2 EUR ├«n data de 1 iulie, pentru achitarea ├«n╚Ötiin╚Ť─ârii de plat─â acesta va trebui s─â mai achite doar 8 EURO.

Termenul de plat─â al unei ├«n╚Ötiin╚Ť─âri este de 10 zile de la data emiterii, iar dac─â aceasta nu este achitat─â, contul este suspendat p├ón─â la efectuarea pl─â╚Ťii. ├Än cazul ├«n care contul ├«╚Ťi este suspendat temporar pentru neplat─â vei fi notificat printr-un e-mail, iar accesul la serviciile de punere ├«n v├ónzare, promovare ╚Öi import produse ├«╚Ťi va fi restric╚Ťionat.

Valorile comisioanelor variaz─â ├«n func╚Ťie de categoria ├«n care se realizeaz─â tranzac╚Ťia.

Categorie Subcategorie Comision Comision abonament Pro
Arta si obiecte de colectie Toate subcategoriile 3.90%** 6.40%**
Autoaparare Toate subcategoriile 3.90% 6.40%
Casa si gradina Toate subcategoriile 3.90% 6.40%
Fashion & Beauty Accesorii moda 4.90% 7.40%
Imbracaminte 4.90% 7.40%
Incaltaminte 4.90% 7.40%
Nunta 4.90% 7.40%
Vintage 4.90% 7.40%
Gravide si mamici 4.90% 7.40%
Ceasuri 3.90% 6.40%
Cosmetice barbati 3.90% 6.40%
Cosmetice femei 3.90% 6.40%
Handmade 3.90% 6.40%
Bijuterii 3.90% 6.40%
Ochelari 3.90% 6.40%
Parfumuri 3.90% 6.40%
Sanatate 3.90% 6.40%
Retele MLM 3.90% 6.40%
Turism 3.90% 6.40%
Filme, Muzica, Jocuri PC Toate subcategoriile 3.90% 6.40%
Librarie Toate subcategoriile 3.90%** 6.40%**
Piese auto si accesorii Toate subcategoriile 3.90%* 6.40%*
Sex shop Toate subcategoriile 3.90% 6.40%
Sport Toate subcategoriile 3.90% 6.40%
Tutungerie Toate subcategoriile 3.90% 6.40%
Universul copiilor Toate subcategoriile 3.90% 6.40%

*Comisionul minim perceput pentru subcategoria Dezmembrări este de 0.40 EUR.

**Pentru categoriile Arta si Obiecte de colectie respectiv Librarie si toate subcategoriile acestora se aplic─â un comision minim de 1 leu dar nu mai mult de 30% valoarea produsului.

Pentru celelalte categorii, valoarea comisionului este de 2,8% din pre╚Ťul final de tranzac╚Ťionare a produsului, ├«n limita a 25 EUR (limita maxim─â a comisionului).

Produsele din categoria Computere/Dezmembr─âri laptopuri sunt comisionate cu 2,8% din valoarea produsului, dar nu cu mai pu╚Ťin de 0,40 EURO.

Prin excep╚Ťie, produsele care au drept caracteristici (atribute) ÔÇťnou, cu factur─âÔÇŁ, ÔÇ×garan╚ŤieÔÇŁ ╚Öi fac parte din categoriile de mai jos, au comisionul de 1% din pre╚Ťul final de tranzac╚Ťionare, ├«n limita a 25 EUR.
Categoriile sunt:
– Aparate foto
– Camere video ╚Öi accesorii
– Computere
– Componente PC
– Periferice si Multimedia
– Console jocuri ╚Öi┬ágaming
–┬áTelecomunicatii, retelistica si datacenter
– Electrocasnice
– Electronice
– Imprimante ╚Öi copiatoare
– Monitoare
– PDA
– Software
– Tablete ╚Öi accesorii
– Telefoane mobile ╚Öi smartphone

Pentru utilizatorii care beneficiaza de abonamentul de magazin PRO la grilele standard de comisionare se adauga 2.5

Alimentarea contului

Pentru alimentarea contului ai la dispozi╚Ťie o serie de modalit─â╚Ťi menite s─â fac─â acest proces c├ót mai u╚Öor pentru tine.
├Ä╚Ťi po╚Ťi alimenta contul prin:
– ordin de plat─â
– SMS
– cardul de credit/debit
– Paypal
– mandat po╚Ötal

Ordin de plat─â

Această metodă este disponibilă atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice, iar suma minimă care poate fi plătită este de 1 EUR.
Ordinul de plat─â poate fi completat la sucursala oric─ârei b─ânci din Rom├ónia sau poate fi realizat ├«n mod electronic. Pentru identificarea corect─â a pl─â╚Ťilor este important ca ├«n detaliile pl─â╚Ťii s─â fie specificat ╚Öi username-ul contului de utilizator Okazii.ro pentru care faci plata.
Datele contului bancar al Okazii.ro care ├«╚Ťi sunt necesare la completarea ordinului de plat─â, sunt urm─âtoarele:

BITFACTOR S.R.L
Cod fiscal : RO33928115
Cod IBAN: RO 70 BREL 0002 0009 1301 0103
Banca: Libra Bank Rom├ónia ÔÇô Sucursala Pantelimon

*toate pl─â╚Ťile trebuie realizate ├«n lei, conversia ├«n euro urm├ónd s─â se fac─â automat la cursul BNR din ziua ├«n care plata a fost efectuat─â.
Dup─â efectuarea pl─â╚Ťii este necesar s─â ne trimi╚Ťi o copie a ordinului de plat─â pe adresa de e-mail plati@okazii.ro, confirmarea aliment─ârii put├ónd dura p├ón─â la 15 zile.

SMS

├Än cazul aliment─ârii prin SMS po╚Ťi face plata online sau offline.
ÔÇó Plata online prin SMS

├Än cazul aliment─ârii prin SMS online, suma standard ce poate fi pl─âtita este de 10 EURO. Metoda este disponibil─â pentru re╚Ťelele de telefonie mobila Orange ╚Öi Vodafone.

Primul pas presupune validarea num─ârului de telefon de pe care dore╚Öti s─â faci plata, av├ónd posibilitatea s─â ├«l folose╚Öti pe cel precompletat (cel asociat contului) sau s─â introduci un alt num─âr de telefon. Va trebui s─â trimi╚Ťi codul afi╚Öat ├«n pagin─â, prin SMS, la num─ârul 7410, urm├ónd s─â completezi apoi codul de validare primit ╚Öi s─â ape╚Öi VALIDEZ.
Plata va fi confirmată instant și contul tău va fi creditat cu 10 EURO.

ÔÇó Plata offline prin SMS

Sumele standard ce pot fi alimentate prin aceast─â metod─â sunt de 5, respectiv 10 EURO.
├Än cazul variantei de 5 EURO contul va fi alimentat cu suma de 4.5 EURO, diferen╚Ťa dator├ónd-se costurilor de procesare a pl─â╚Ťii.

– plata de 10 EURO se face prin trimiterea textului okazii10┬ála num─ârul┬á7440┬ápentru ┬áre╚Ťelele Orange ╚Öi Vodafone (cost total 10.10 EURO +TVA)
– plata de 5 EURO se face prin trimiterea unui SMS cu textul okazii5┬ála num─ârul┬á7440┬ápentru ┬áre╚Ťelele Orange ╚Öi Vodafone (cost total 5.10 EURO +TVA)

Codul primit prin SMS trebuie introdus ├«n sec╚Ťiunea ÔÇťIntrodu codul primitÔÇŁ, confirmarea pl─â╚Ťii realiz├óndu-se instant.
La alimentarea contului poate fi folosit orice număr de telefon mobil, însă valoarea maximă care poate fi încărcată de pe același număr este de 20 EUR/lună.

Carte de credit/debit

├Än sec╚Ťiunea Financiar a contului po╚Ťi alege s─â pl─âte╚Öti cu cardul,at├ót ├«n calitate de persoan─â juridic─â c├ót ╚Öi de persoan─â fizic─â. Pl─â╚Ťile prin intermediul cardurilor de debit sau credit sunt procesate de c─âtre partenerii no╚Ötri prin intermediul unei conexiuni securizate SSL, datele transmise fiind criptate.

Procesul de plat─â decurge astfel:
– alegi op╚Ťiunea de plat─â cu cardul bancar ╚Öi apoi selectezi suma pe care dore╚Öti s─â o alimentezi
– vei fi redirec╚Ťionat automat c─âtre pagina procesatorului de pl─âti unde vei furniza datele cardului t─âu
– imediat dup─â procesarea pl─â╚Ťii, suma alimentat─â se va reg─âsi ├«n contul t─âu de utilizator

Pentru pl─â╚Ťile cu carduri credit/debit emise sub sigla Visa ╚Öi MasterCard (Visa/Visa Electron ╚Öi Mastercard/Maestro) este folosit sistemul 3D Secure elaborat de aceste organiza╚Ťii care asigur─â tranzac╚Ťiilor online acela╚Öi nivel de securitate ca al celor realizate la bancomat sau ├«n mediul fizic, la comerciant.

├Än cazul ├«n care cardul t─âu nu este ├«nrolat ├«n sistemul 3D Secure ╚Öi nu po╚Ťi efectua plata, ├«╚Ťi recomand─âm s─â iei leg─âtura cu banca emitent─â a cardului.
Suma minim─â de plat─â este de 1 EURO.

PayPal

Aceast─â metod─â de plat─â este disponibil─â at├ót pentru persoane fizice c├ót ╚Öi juridice. Alimentarea prin PayPal se poate face direct din contul Okazii.ro, confirmarea pl─â╚Ťii realiz├óndu-se instant.
Suma minim─â de plat─â este de 10 EURO.

Mandat poștal

Procesul decurge astfel:
Accesezi sec╚Ťiunea Financiar/Alimenteaz─â contul, introduci suma pe care dore╚Öti s─â o pl─âte╚Öti ╚Öi ne furnizezi c├óteva date personale necesare la efectuarea trimiterii scrisorii prin curier. ├Än maxim o zi lucr─âtoare de la lansarea comenzii ├«╚Ťi vom trimite prin curier un plic ├«nso╚Ťit de o sum─â ramburs.

Reprezentantul firmei de curierat te va contacta pentru a stabili ora la care se va face livrarea.

Valoarea rambursului este suma aleas─â de tine la cursul oficial BNR din ziua pla╚Ťii plus TVA. ├Än plicul pe care ├«l vei primi se afl─â codul cu care vei confirma plata intr├ónd ├«n sec╚Ťiunea Contul meu ÔÇô Confirm─â plata. Imediat dup─â ce ai confirmat plata, contul ├«╚Ťi va fi alimentat.
Suma minim─â de plat─â este de 20 EUR

Sistemul de facturare

În cazul persoanelor juridice facturile sunt eliberate în mod automat la fiecare alimentare a contului.
Pentru a primi factura aferent─â pl─â╚Ťii este necesar ca ├«n pagina de alimentare a contului, ├«n cazul pla╚Ťilor prin card, ordin de plata sau Paypal, s─â bifezi op╚Ťiunea ÔÇťSunt persoan─â juridic─âÔÇŁ.

Etapele procesului:
1. selectezi suma cu care dorești să alimentezi contul și ne furnizezi datele firmei necesare la întocmirea contractului și facturii aferente.
2. ├«╚Ťi vom trimite ca document ata╚Öat la e-mail-ul de confirmare a cererii un contract simplu de prest─âri servicii (numai ├«n cazul primei pl─â╚Ťi) ╚Öi factura proforma aferent─â sumei cu care dore╚Öti alimentarea contului t─âu.
3. trebuie s─â efectuezi plata asociat─â facturii ╚Öi s─â ne trimi╚Ťi dovada pl─â╚Ťii prin e-mail la suport@okazii.ro sau prin fax la num─ârul de telefon 021.20.95.325 specific├ónd ÔÇť├Än aten╚Ťia Asisten╚Ť─â Clien╚Ťi Okazii.roÔÇŁ. Imediat ce vom primi dovada pl─â╚Ťii, vom valida cererea de ├«nc─ârcare a contului.
4. contractul ata╚Öat trebuie semnat/stampilat ├«n 2 exemplare ╚Öi te rugam s─â ├«l trimi╚Ťi la adresa noastr─â:

Bitfactor SRL
B-dul Pierre de Coubertin Nr 3-5, Office Building, Etaj 2
Sector 2, Cod Postal 021901
București;

5. ├«n maxim 24 de ore de la primirea contractului ├«╚Ťi vom restitui unul din cele doua exemplare, semnat ╚Öi stampilat de noi.
Dac─â ai alimentat contul ├«n calitate de persoana fizic─â ╚Öi dore╚Öti o factur─â fiscal─â este necesar s─â solici╚Ťi acest lucru prin intermediul unui e-mail la adresa suport@okazii.ro ├«n care s─â precizezi urm─âtoarele informa╚Ťii: nume, prenume ╚Öi adres─â.

Solicit─ârile pot fi trimise ├«n maxim 30 de zile de la realizarea pl─â╚Ťii.

Facturi pentru comisioanele reţinute la tranzacţii cu Garanţia de Livrare

Utilizatorii persoane juridice au acces direct din cont la factura fiscal─â pentru comisioanele re╚Ťinute la tranzac╚Ťiile realizate prin Garan╚Ťia de Livrare, cu plata ramburs sau cu cardul.
Aceste facturi se emit ├«n mod automat ├«n prima zi a lunii, pentru tranzac╚Ťiile realizate ├«n luna anterioar─â, dac─â v├ónz─âtorul a completat ├«n prealabil datele de facturare ├«n sec╚Ťiunea Set─âri/Profil/Date de facturare.
Facturile emise vor fi disponibile ├«n format digital ├«n cadrul sec╚Ťiunii Financiar/Raport─âri financiar/Facturi fiscale .