Reguli pentru cump─âr─âtori

Comunicarea cu vânzătorul

At├ót ├«nainte de plasarea unei comenzi c├ót ╚Öi dup─â, v├ónz─âtorul este persoana care ├«╚Ťi poate furniza cele mai multe informa╚Ťii despre un anumit produs. Dac─â ai nevoie de informa╚Ťii suplimentare pentru a plasa o comand─â, i le po╚Ťi cere v├ónz─âtorului prin intermediul forumului din pagina de produs.

Nu este indicat s─â plasezi o comand─â doar pentru a ob╚Ťine datele de contact ale v├ónz─âtorului.
Dup─â plasarea unei comenzi de cump─ârare vei primi ├«n mod automat un e-mail cu datele de contact ale v├ónz─âtorului. Acestea sunt disponibile ╚Öi ├«n sec╚Ťiunea de Produse cump─ârate┬ádin contul de utilizator.

Pentru a evita orice fel de probleme de comunicare asigur─â-te c─â datele de contact asociate contului t─âu de utilizator sunt actualizate.

Studiaz─â descrierea produsului

Dac─â descrierea unui articol nu este clar─â, asigur─â-te de clarificarea acestui aspect ├«nainte de a face vreo ofert─â. ├Änainte de a plasa o ofert─â po╚Ťi cere informa╚Ťii suplimentare din partea v├ónz─âtorului prin intermediul forumului.

F─âc├ónd o oferta pentru un articol se sub├«n╚Ťelege c─â e╚Öti de acord s─â ├«l cumperi ├«n condi╚Ťiile afi╚Öate de v├ónz─âtor ├«n pagina produsului.

Fii atent

Bunurile scoase la v├ónzare prin intermediul site-ului Okazii.ro sunt proprietatea unor persoane. ├Ä╚Ťi recomand─âm s─â studiezi pagina personal─â a v├ónz─âtorului (click pe numele de utilizator al acestuia) urm─ârind calificativele primite ├«n calitate de v├ónz─âtor de la partenerii s─âi de tranzac╚Ťie ╚Öi comentariile aferente acestora.

De asemenea, pe Okazii.ro ai la dispozi╚Ťie o serie de servicii care garanteaz─â siguran╚Ťa tranzac╚Ťion─ârii: http://www.okazii.ro/arhiva-pagini/cumperi-cu-incredere

Contactează vânzătorul

La primirea mesajului con╚Ťin├ónd datele de contact ale v├ónz─âtorului ├«ncearc─â s─â ├«l contactezi pentru a stabili eventuale detalii suplimentare ├«n privin╚Ťa livr─ârii produsului.

Este recomandat s─â ├«ncerci s─â iei leg─âtur─â cu v├ónz─âtorul at├ót prin e-mail, c├ót ╚Öi prin telefon. Multe persoane nu-╚Öi citesc mesajele primite ├«n fiecare zi. A╚Öa c─â un telefon poate fi cea mai rapid─â modalitate de a lua leg─âtura cu v├ónz─âtorul ╚Öi totodat─â te poate scuti de eventualele ne├«n╚Ťelegeri, ajut├óndu-te s─â ├«nchei tranzac╚Ťia.

Onorarea comenzii

├Än momentul ├«n care un cump─âr─âtor plaseaz─â o oferta de cump─ârare, acesta se oblig─â s─â onoreze comanda f─âcut─â. Dac─â dore╚Öte anularea comenzii o poate face ini╚Ťiind cererea din sec╚Ťiunea “Produse cump─ârate/c├óstigate” a contului Okazii.ro.

Acceptarea solicit─ârii de anulare ┼či anularea comenzii se efectueaz─â de c─âtre vanzator, Okazii.ro nu intervine ├«n acest proces. In cazul unui refuz de anulare, recomand─âm cump─âr─âtorului s─â contacteze direct v├ónz─âtorul pentru detalii.

Sanc╚Ťiuni

Neonorarea comenzii (de catre cumpărător) se sancţionează cu avertisment, iar în funcţie de avertismentele primite anterior, in cazul acumularii acestora, contul poate fi suspendat temporar sau definitiv.

Vanzătorii pot restricţiona achiziţionarea produselor de către cumpăratorii care au avut tranzacţii nefinalizate în trecut.

 

  • Ti-au fost utile informatiile?
  • Da   Nu

Ai nevoie de mai multe informatii? Contacteaza-ne