Cum găseşti produse

Rezultatele căutărilor

Okazii.ro folosește un motor de căutare complex pentru generarea rezultatelor. Sortarea implicită – relevanța – ține cont de mai multe aspecte cum ar fi: termenul căutat, caracteristicile produsului, serviciile oferite de către un vânzător sau calitatea vânzătorului.

Informațiile din listele cu rezultatele căutărilor

În listele cu rezultatele căutărilor, pe lângă titlul, fotografia și prețul produsului, mai sunt afișate și alte informații relevante astfel încât să poți face o comparație facilă a ofertelor:

– Numele de utilizator al vânzătorului
– Numărul total de calificative ale vânzătorului și procentajul de calificative pozitive
– Costul de livrare
– Caracteristici ale produsului (factură, garanție, produs nou sau folosit)
– Timpul rămas până la expirarea ofertei
– Reducerea – în cazul în care pentru un produs a fost redus prețul
– Marcajul de produs original – în cazul în care vânzătorul este un distribuitor oficial pentru anumite mărci

Dând click pe link-ul “Info produs” pot fi accesate multe informații despre un anumit produs direct din lista cu rezultatele căutării.

Tipurile de vânzări

Pe Okazii.ro sunt disponibile 4 tipuri de vânzări:
1. Instant
2. Standard
3. Mokazie
4. Anunț

Vânzarea de tip Instant (la preț fix)

Vânzarea de tip Instant este cea mai răspândită și cea mai simplă modalitate prin care un produs poate fi cumpărat. Aceasta permite cumpărătorilor să plaseze o comandă la un preț fix, datele de contact fiind trimise instant ambilor participanți la tranzacție.

Vânzarea de tip Standard (licitație)

În cazul vânzărilor de tip Standard vânzătorul stabilește prețul de pornire pentru produs iar câștigător este declarat utilizatorul care, la finalul perioadei de valabilitate a licitației, are înregistrată oferta cea mai mare.

Cumpărătorii pot activa pentru vânzările de tip Standard și Mokazie un autolicitator, un instrument care plasează oferte în mod automat pentru cumpărător până la suma maximă stabilită de către acesta.

PREȚUL REZERVAT ŞI CEL BLITZ (CUMPĂRĂ ACUM)

Prețul rezervat reprezintă prețul minim la care vânzătorul este dispus să vândă produsul. Acest preț nu este afișat cumpărătorilor însă, atunci când aceștia plasează oferte cu o valoare mai mică sunt informați că prețul oferit de ei nu a depășit prețul rezervat.

Prețul Blitz sau Cumpără acum reprezintă prețul la care o licitație se poate încheia anticipat. Dacă un cumpărător plasează o oferta la acest preț el este declarat câștigător instant.

AUTOLICITATORUL

În pagina produsului cumpărătorul introduce suma maximă pe care este dispus să o ofere. Aceasta este confidențială și nu poate fi văzută de ceilalți ofertanți sau de vânzător.
Atunci când se înregistrează o ofertă pentru produs, autolicitatorul va plasa în mod automat o ofertă mai mare.
Dacă o vânzare are un preț rezervat, autolicitatorul va plasa din prima cel puțin prețul rezervat.

În cazul în care pentru o vânzare, mai mulți cumpărători folosesc un autolicitator, sistemul va face o comparație directă între cele două oferte și va înscrie ca ofertă curentă valoarea autolicitatorului mai mare, pornind de la valoarea celui mai mic la care se adaugă pasul minim de licitare de 1%.

Sistemul va plasa în mod automat în numele unui cumpărător o ofertă cu 1% mai mare peste suma maximă a autolicitatorului atunci când, în cadrul aceleiași licitații, un alt utilizator va activa un autolicitator ce are suma maximă egală cu cea a primului ofertant.

Sistemul va trimite în mod automat notificări participanților la o licitație atunci când autolicitatorul setat de către aceștia este depășit.

În cazul în care sunt plasate oferte în ultimul minut de valabilitate al licitației, perioada de valabiliate a acesteia se va prelungi cu încă 3 minute. Prelungirea cu 3 minute se va realiza de fiecare dată când sunt înregistrate ofere în ultimul minut.

Vânzarea de tip Mokazie

Vânzarea de tip Mokazie este derivată din cea Standard, cu următoarele diferențe:
– Prețul de pornire este întotdeauna 1 leu sau 1 euro.
– Nu are preț rezervat.
– Acest tip de vânzare poate fi activat doar de vânzătorii care au un calificativ general mai mare de 2, iar în cadrul ei pot plasa oferte doar cumpărătorii care au un calificativ general mai mare de 2.

Anunțul

Anunțurile permit afișarea datelor de contact în pagina produsului. Pentru aceste tipuri de vânzări nu se percepe un comision de tranzacție, însă se percepe o taxă de listare a cărei valoare poate diferi în funcție de categoria în care este activat anunțul.

Anunțurile pot fi activate doar în următoarele categorii: Servicii, Imobiliare, Autoturisme, Autoutilitare, Afaceri și Industrie.

Informatiile au fost utile?
DaNu

Ai nevoie de mai multe informatii? Contacteaza-ne