Cum g─âse┼čti produse

Rezultatele c─âut─ârilor

Okazii.ro folose╚Öte un motor de c─âutare complex pentru generarea rezultatelor. Sortarea implicit─â ÔÇô relevan╚Ťa ÔÇô ╚Ťine cont de mai multe aspecte cum ar fi: termenul c─âutat, caracteristicile produsului, serviciile oferite de c─âtre un v├ónz─âtor sau calitatea v├ónz─âtorului.

Informa╚Ťiile din listele cu rezultatele c─âut─ârilor

├Än listele cu rezultatele c─âut─ârilor, pe l├óng─â titlul, fotografia ╚Öi pre╚Ťul produsului, mai sunt afi╚Öate ╚Öi alte informa╚Ťii relevante astfel ├«nc├ót s─â po╚Ťi face o compara╚Ťie facil─â a ofertelor:

– Numele de utilizator al v├ónz─âtorului
– Num─ârul total de calificative ale v├ónz─âtorului ╚Öi procentajul de calificative pozitive
– Costul de livrare
– Caracteristici ale produsului (factur─â, garan╚Ťie, produs nou sau folosit)
– Timpul r─âmas p├ón─â la expirarea ofertei
– Reducerea – ├«n cazul ├«n care pentru un produs a fost redus pre╚Ťul
– Marcajul de produs original ÔÇô ├«n cazul ├«n care v├ónz─âtorul este un distribuitor oficial pentru anumite m─ârci

D├ónd click pe link-ul ÔÇťInfo produsÔÇŁ pot fi accesate multe informa╚Ťii despre un anumit produs direct din lista cu rezultatele c─âut─ârii.

Tipurile de vânzări

Pe Okazii.ro sunt disponibile 4 tipuri de vânzări:
1. Instant
2. Standard
3. Mokazie
4. Anun╚Ť

V├ónzarea de tip Instant (la pre╚Ť fix)

V├ónzarea de tip Instant este cea mai r─âsp├óndit─â ╚Öi cea mai simpl─â modalitate prin care un produs poate fi cump─ârat. Aceasta permite cump─âr─âtorilor s─â plaseze o comand─â la un pre╚Ť fix, datele de contact fiind trimise instant ambilor participan╚Ťi la tranzac╚Ťie.

V├ónz─âtorii au posibilitatea a activa ╚Öi func╚Ťia de negociere prin intermediul c─âreia cump─âr─âtorii pot propune un alt pre╚Ť dec├ót cel afi╚Öat ├«n pagina produsului. Dac─â acesta este acceptat de c─âtre v├ónz─âtor, cump─âr─âtorul este declarat c├ó╚Ötig─âtor ╚Öi prime╚Öte datele de contact ale v├ónz─âtorului. Ofertele de negociere pot fi trimise prin intermediul butonului ÔÇťF─â o ofert─âÔÇŁ din pagina produsului.

V├ónzarea de tip Standard (licita╚Ťie)

├Än cazul v├ónz─ârilor de tip Standard v├ónz─âtorul stabile╚Öte pre╚Ťul de pornire pentru produs iar c├ó╚Ötig─âtor este declarat utilizatorul care, la finalul perioadei de valabilitate a licita╚Ťiei, are ├«nregistrat─â oferta cea mai mare.

Cumpărătorii pot activa pentru vânzările de tip Standard și Mokazie un autolicitator, un instrument care plasează oferte în mod automat pentru cumpărător până la suma maximă stabilită de către acesta.

PRE╚ÜUL REZERVAT ┼×I CEL BLITZ (CUMP─éR─é ACUM)

Pre╚Ťul rezervat reprezint─â pre╚Ťul minim la care v├ónz─âtorul este dispus s─â v├ónd─â produsul. Acest pre╚Ť nu este afi╚Öat cump─âr─âtorilor ├«ns─â, atunci c├ónd ace╚Ötia plaseaz─â oferte cu o valoare mai mic─â sunt informa╚Ťi c─â pre╚Ťul oferit de ei nu a dep─â╚Öit pre╚Ťul rezervat.

Pre╚Ťul Blitz sau Cump─âr─â acum reprezint─â pre╚Ťul la care o licita╚Ťie se poate ├«ncheia anticipat. Dac─â un cump─âr─âtor plaseaz─â o oferta la acest pre╚Ť el este declarat c├ó╚Ötig─âtor instant.

AUTOLICITATORUL

├Än pagina produsului cump─âr─âtorul introduce suma maxim─â pe care este dispus s─â o ofere. Aceasta este confiden╚Ťial─â ╚Öi nu poate fi v─âzut─â de ceilal╚Ťi ofertan╚Ťi sau de v├ónz─âtor.
Atunci când se înregistrează o ofertă pentru produs, autolicitatorul va plasa în mod automat o ofertă mai mare.
Dac─â o v├ónzare are un pre╚Ť rezervat, autolicitatorul va plasa din prima cel pu╚Ťin pre╚Ťul rezervat.

├Än cazul ├«n care pentru o v├ónzare, mai mul╚Ťi cump─âr─âtori folosesc un autolicitator, sistemul va face o compara╚Ťie direct─â ├«ntre cele dou─â oferte ╚Öi va ├«nscrie ca ofert─â curent─â valoarea autolicitatorului mai mare, pornind de la valoarea celui mai mic la care se adaug─â pasul minim de licitare de 1%.

Sistemul va plasa ├«n mod automat ├«n numele unui cump─âr─âtor o ofert─â cu 1% mai mare peste suma maxim─â a autolicitatorului atunci c├ónd, ├«n cadrul aceleia╚Öi licita╚Ťii, un alt utilizator va activa un autolicitator ce are suma maxim─â egal─â cu cea a primului ofertant.

Sistemul va trimite ├«n mod automat notific─âri participan╚Ťilor la o licita╚Ťie atunci c├ónd autolicitatorul setat de c─âtre ace╚Ötia este dep─â╚Öit.

├Än cazul ├«n care sunt plasate oferte ├«n ultimul minut de valabilitate al licita╚Ťiei, perioada de valabiliate a acesteia se va prelungi cu ├«nc─â 3 minute. Prelungirea cu 3 minute se va realiza de fiecare dat─â c├ónd sunt ├«nregistrate ofere ├«n ultimul minut.

Vânzarea de tip Mokazie

V├ónzarea de tip Mokazie este derivat─â din cea Standard, cu urm─âtoarele diferen╚Ťe:
– Pre╚Ťul de pornire este ├«ntotdeauna 1 leu sau 1 euro.
– Nu are pre╚Ť rezervat.
– Acest tip de v├ónzare poate fi activat doar de v├ónz─âtorii care au un calificativ general mai mare de 2, iar ├«n cadrul ei pot plasa oferte doar cump─âr─âtorii care au un calificativ general mai mare de 2.

Anun╚Ťul

Anun╚Ťurile permit afi╚Öarea datelor de contact ├«n pagina produsului. Pentru aceste tipuri de v├ónz─âri nu se percepe un comision de tranzac╚Ťie, ├«ns─â se percepe o tax─â de listare a c─ârei valoare poate diferi ├«n func╚Ťie de categoria ├«n care este activat anun╚Ťul.

Anun╚Ťurile pot fi activate doar ├«n urm─âtoarele categorii:┬áServicii, Imobiliare, Autoturisme, Autoutilitare, Afaceri ╚Öi Industrie.

  • Ti-au fost utile informatiile?
  • Da   Nu

Ai nevoie de mai multe informatii? Contacteaza-ne