Despre calificative

Scopul calificativelor

Calificativele sunt instrumente dedicate potenţialilor cumpărători de pe Okazii.ro pentru a lua decizii informate cu privire la tranzacţiile pe care doresc să le realizeze. Înainte de a cumpăra un produs, utilizatorii pot verifica reputaţia unui vânzător prin numărul de calificative primite, rezultate în urma tranzacţiilor.

Ce este un calificativ?

Calificativul este unitatea de m─âsur─â pentru succesul unei tranzac╚Ťii online pe Okazii.ro si se acord─â la finele unei tranzac╚Ťii de c─âtre cei doi parteneri de tranzac┼úie.

Calificativul general este listat de Okazii.ro astfel: orice calificativ pozitiv duce la o cre┼čtere a calificativului general cu un punct, orice calificativ negativ mic┼čoreaz─â calificativul general cu un punct. Calificativele neutre nu influen┼úeaz─â calificativul general.

Dac─â o v├ónzare de tip Standard sau Mokazie cu oferte este ┼čtears─â, v├ónz─âtorul va primi ├«n mod automat un calificativ negativ din partea sistemului. Dac─â o v├ónzare de tip Instant are ├«nregistrate oferte ╚Öi este ┼čtearsa v├ónz─âtorul nu va primi un calificativ negativ.

Este interzisă orice acţiune de subminare a integrităţii sistemului de calificative. Conform Termenilor și Condiţiilor Okazii.ro, dacă un utilizator acumulează un calificativ general de -3 (minus trei), contul acestuia va fi blocat definitiv și nu va mai putea cumpăra sau vinde.

De asemenea, conform Termenilor și Condiţiilor Okazii.ro, dacă un utilizator va primi 3 calificative negative din poziţia de cumpărător, de la 3 vânzători diferiţi, într-un interval de 30 de zile, contul acestuia va fi blocat definitiv deoarece nu se respectă reglementările Okazii.ro.

Modul de func╚Ťionare a sistemului de calificative

Calificativul reprezint─â unitatea de m─âsura pentru succesul unei tranzac╚Ťii ├«ncheiate prin intermediul Okazii.ro. Acesta define╚Öte seriozitatea unui utilizator ╚Öi poate avea un rol important ├«n decizia de achizitionare a unui produs.

Dup─â finalizarea oric─ârei tranzac╚Ťii at├ót v├ónz─âtorul c├ót ╚Öi cump─âr─âtorul pot acorda un calificativ celuilalt ╚Öi pot adauga un scurt comentariu referitor la modul cum a decurs v├ónzarea respectiv─â.

Modul în care se acordă calificativele

Calificativele pot fi acordate imediat dup─â finalizarea unei tranzac╚Ťii acces├ónd sec╚Ťiunea Contul meu/Calificative/Calificative de acordat sau direct prin intermediul e-mail-ului de informare primit de la Okazii.ro.

  • Ti-au fost utile informatiile?
  • Da   Nu

Ai nevoie de mai multe informatii? Contacteaza-ne